Χάρι Κέιν: Ένα μοναδικό «λιοντάρι» που τον έχει αδικήσει το ποδόσφαιρο

Χάρι Κέιν: Ένα μοναδικό «λιοντάρι» που τον έχει αδικήσει το ποδόσφαιρο

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Χάρι Κέιν: Ένα μοναδικό «λιοντάρι» που τον έχει αδικήσει το ποδόσφαιρο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει τον Χάρι Κέιν που δεν έβαλε κανένα από τα έξι γκολ της Αγγλίας, αλλά σέρβιρε υπέροχα δύο από αυτά και απορεί γιατί αυτός ο σπουδαίος φορ αγωνίζεται ακόμη στη Τότεναμ.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι οι αδυναμίες. Να θαυμάζεις, να αγαπάς, να αποθεώνεις και να παρακολουθείς την πορεία ομάδων ή ποδοσφαιριστών και να ακολουθείς όσο το δυνατόν περισσότερο τα πεπραγμένα τους στο πέρασμα των χρόνων. Μία από τις μεγαλύτερες και πιο διαχρονικές αδυναμίες τούτης της γωνιάς είναι ο Χάρι Κέιν.

Όχι μόνο για την αναμφισβήτητη κλάση του, όχι μόνο για τις ικανότητές του εντός και εκτός περιοχής αλλά γιατί στο «σουλούπι», στη «κοψιά» φέρνει στα μυαλό έναν ήρωα από τα ένδοξα παιδικά χρόνια, σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είχαν μια άλλη γλύκα, μια άλλη γεύση, μία διαφορετική συναισθηματική αντιμετώπιση. Ο λόγος για τον Άλαν Σίρερ.

Ο Κέιν, λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο σήμερα, δεν σκόραρε κανένα από τα έξι γκολ της Αγγλίας στην ιδανική πρεμιέρα των «τριών λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ε, και; Οι επαφές του εκτός περιοχής ήταν μία και μία. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει την ευλογία να διαθέτει έναν από τους πληρέστερους σέντερ φορ αυτή την στιγμή στο άθλημα και ο 30χρονος φορ επιβεβαίωσε ότι το ρεπερτόριό του είναι ανεξάντλητο και μπορεί να παίξει ιδανικά και τον ρόλο του deep lying forward, όντας καθοριστικός και επιδραστικός και μακριά από το «κουτί» του αντιπάλου.

Πάρε-βάλε σέντρα για το γκολ του Στέρλινγκ από δεξιά, υπέροχη κάθετη για εκείνο του Ράσφορντ και δύο ασίστ δείγμα της τεράστιας ποιότητάς του. Φυσικά η δημιουργία δεν αποτελεί κάποιου είδους έκπληξη στο παιχνίδι του Κέιν. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που πέρσι στη Premier League-το πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου- μοίρασε 9 ασίστ και πρόπερσι 14. Διαβάζει το παιχνίδι, αναγνωρίζει τους χώρους που μπορούν οι συμπαίκτες του να γίνουν απειλητικοί και διαθέτει την τεχνική κατάρτιση να υλοποιήσει αυτό που μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι.

Και κάπου εδώ έρχεται το μόνιμο ερώτημα που προκύπτει κάθε φορά που ο Κέιν ξεχωρίζει. «Πως γίνεται αυτός ο ποδοσφαιριστής να παίζει μέχρι και σήμερα στην Τότεναμ»; Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στον κόσμο του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ένας από τους πληρέστερους και κορυφαίους φορ της τελευταίας εικοσαετίας δεν μπορεί να παίζει σε έναν σύλλογο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες.

Ο Κέιν είναι πιο «μεγάλος» από την Τότεναμ, η οποία πάντα βρίσκει τον τρόπο να κάνει την «δουλειά» και να τον διατηρεί στο έμψυχο δυναμικό της.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024. Μακάρι το ποδόσφαιρο-και ο ατζέντης του- να τον ανταμείψει και αυτό το Μουντιάλ να είναι το τελευταίο, στο οποίο τον θαυμάζουμε ως ποδοσφαιριστή της λονδρέζικης ομάδας.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.