Αγγλία - Ιράν 6-2: Τα Λιοντάρια... κατάπιαν την παρέα των Χατζισαφί - Μοχαμάντι και έστησαν πάρτι στην πρεμιέρα (vid)

Νίκος Κικίδης
Αγγλία - Ιράν 6-2: Τα Λιοντάρια... κατάπιαν την παρέα των Χατζισαφί - Μοχαμάντι και έστησαν πάρτι στην πρεμιέρα (vid)

bet365

Η Αγγλία έστησε πάρτι στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού... κατάπιε με 6-2 το Ιράν των Χατζισαφί - Μοχαμάντι (βασικοί) και έδειξε άγριες διαθέσεις ενόψει της συνέχειας.

Αυτό το άγονο σερί έξι αγώνων δίχως νίκη που έτρεχε πριν από το ταξίδι της στο Κατάρ είχε προκαλέσει ερωτηματικά σχετικά με το πρόσωπο που θα παρουσιάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ερωτηματικά και αμφιβολίες που όμως εξαλείφθηκαν μέσα στα πρώτα 90 λεπτά της στη διοργάνωση! Με τη νέα γενιά να δείχνει το δρόμο και να σκορπά ελπίδα για μεγαλεία, η Αγγλία παρέσυρε με το εκκωφαντικό 6-2 το Ιράν των βασικών Χατζισαφί - Μοχαμάντι για μια ονειρική πρεμιέρα.

Σε αντίθεση πάντως με το άκρως παραγωγικό αποτέλεσμα και το συνολικό θέαμα που απαρτίστηκε από τα επτά γκολ, το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη. Ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Ιράν, Μπεϊρανβάντ, άλλωστε, που έμεινε στο έδαφος για περίπου 15 λεπτά έβαλε αναπόφευκτα φρένο στον ρυθμό και των δυο ομάδων που στο πρώτο ημίωρο έψαχναν ακόμα να βρουν ακόμα τα πατήματά τους.

Προοδευτικά ωστόσο τα Λιοντάρια του Σάουθγκεϊτ άρχισαν να... ρολάρουν στον αγωνιστικό χώρο και έριξαν προειδοποιητική βολή με κεφαλιά του Μαγκουάιρ που τράνταξε το δοκάρι (32΄). Η ανεβασμένη απόδοση χάρισε περισσότερο θάρρος και αυτοπεποίθηση στην Αγγλία, η οποία μέσα σε ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Αρχικά στο 36΄ο Μπέλινγκχαμ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για να γίνει ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης της Αγγλίας που σκοράρει σε Μουντιάλ, ενώ στο 43΄ο Σακά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με φανταστικό τελείωμα.

Το ονειρικό κρεσέντο των (τυπικά) γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 46΄όταν ο Στέρλινγκ νίκησε με προβολή τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 3-0. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν έμελλε να αλλάξει ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους Άγγλους να προσθέτουν ακόμα τρία γκολ. Την αρχή έκανε ο Σακά στο 66΄ όταν χόρεψε την αντίπαλη άμυνα με αλλεπάλληλες προσποιήσεις και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ, όντας πλέον ο νεαρότερος παίκτης της Αγγλίας που σκοράρει δυο γκολ σε ματς Μουντιάλ!

Τέσσερα λεπτά αργότερα το Ιράν απέδειξε πως βρίσκεται κι αυτό στο ματς μειώνοντας σε 4-1 με φανταστικό μονοκόμματο τελείωμα του Ταρέμι, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν απλώς να ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη της Αγγλίας....Ο Ράσφορντ ανέβασε στα ύψη τον δείκτη του σκορ μόλις... 49 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο χορτάρι (71΄), ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 90΄ο Γκρίλις. Το μόνο που κατάφεραν οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρέμι στις καθυστερήσεις.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πικφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70' Ντάιερ), Σο, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (71΄Φόντεν), Σάκα (70' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (70΄Γκρίλις), Κέιν (75΄Γουίλσον)

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20' Χοσεϊνί), Μοχαράμι, Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Τσεσμί (46' Κανάανι), Νουρολαχί (77΄Αζμούν), Χατζισαφί, Καρίμι (46' Εζατολάχι), Τζάχανμπακς (46' Γκολιζαντέχ), Ταρεμί, Πουραλιγκάντζι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα