Ημιαυτόματο οφσάιντ: Οι δοκιμές στην Αραβία πριν το Μουντιάλ και η Premier του 2023

Κώστας Ζάλιαρης
Ημιαυτόματο οφσάιντ: Οι δοκιμές στην Αραβία πριν το Μουντιάλ και η Premier του 2023

bet365

Η απόφαση για το ημιαυτόματο οφσάιντ στο Μουντιάλ του Κατάρ ήρθε έπειτα από ελέγχους και διορθώσεις στην Αραβία τον περασμένο Δεκέμβρη. Φτάνει και στην Premier League από το 2023...

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ με την μέθοδο του ημιαυτόματου οφσάιντ που θα εισαχθεί και θα εφαρμοστεί σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Το πρωτόγνωρο μέτρο έρχεται για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους διαιτητές και τους VAR στην λήψη αποφάσεων, αλλά και να μειώσει τον χρόνο που θα απαιτείται για την όσο το δυνατόν πιο ορθή υπόδειξη.

Το ημιαυτόματο οφσάιντ πέρασε από πολλές δοκιμές τον περασμένο Δεκέμβρη στο Arab Cup και μάλιστα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις από την ακρίβεια που είχε το σύστημα, πράγμα που έκανε τους ανθρώπους της FIFA να προχωρήσουν τη σκέψη τους για την εφαρμογή στο Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, ανέφερε πως αυτό το μέτρο θα μειώσει το χρόνο λήψης αποφάσεων από τα 70 δευτερόλεπτα στα 20-25.

Ο ορισμός «ημιαυτόματο» τοποθετείται γιατί και πάλι ο VAR και ο διαιτητής θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά θα έχουν περισσότερη βοήθεια συγκριτικά με τις γραμμές που έχουν προκαλέσει σχόλια και αμφιβολίες.

Η Premier League εμφανίζεται πανέτοιμη να υποδεχθεί τη νέα μέθοδο και να την θέσει σε εφαρμογή από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, ανάλογα και με τα αποτελέσματα που θα επιδείξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βέβαιια, εμφανίζεται ως δεδομένο το μέτρο για την κορυφαία Λίγκα, βάσει και του ρεπορτάζ των Times.

photo credits: thetimes.co.uk

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα