Μουντιάλ: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Newsroom
Μουντιάλ: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων

bet365

Oι Στεφανί Φραπάρ, Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Ιαμάστα είναι οι τρεις γυναίκες ρέφερι που επιλέχθηκαν από τη FIFA να σφυρίξουν παιχνίδια του Μουντιάλ του Κατάρ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα είναι για πάντα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πρωτοποριών.

Η πρώτη φορά που το αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή. Η πρώτη φορά θα παιχτεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Και επιπλέον η πρώτη φορά που θα διαιτητεύσουν γυναίκες ρέφερι! Η FIFA όρισε τρεις γυναίκες μεταξύ των 36 διαιτητών που επιλέχθηκαν να διαιτητεύσουν στη μεγάλη διοργάνωση και άλλες τρεις στην ομάδα των βοηθών.

Ο λόγος για την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και τη Γιαπωνέζα Γιοσίμι Ιαμάστα. Η Φραπάρ μάλιστα θυμίζουμε πως ήταν και η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, αλλά κι αγώνα της Ligue 1 και Champions League (σφύριξε στη νίκη (3-0) της Γιουβέντους επί της Ντιναμό Κιέβου).

Οι τρεις γυναίκες βοηθοί διαιτητές που ορίστηκαν από την UEFA είναι οι Νεούζα Μπακ (Βραζιλία), Κάθριν Νέσμπιτ (ΗΠΑ) και Κάρεν Ντίας Μεντίνα (Μεξικό).

«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι ποιότητα» και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουμε ξεκάθαρα ότι είναι η ποιότητα που μετράει για εμάς και όχι το φύλο. Ελπίζω ότι στο μέλλον η επιλογή των επίλεκτων διαιτητών αγώνων γυναικών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα εκλαμβάνεται ως κάτι φυσιολογικό και όχι πλέον ως συνταρακτικό». δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα