Γκατούζο: «Θα μπορούσε να έχει χάσει το μάτι του ο Γκρόσο, χρειαζόμαστε πιο αυστηρούς νόμους»

Γκατούζο: «Θα μπορούσε να έχει χάσει το μάτι του ο Γκρόσο, χρειαζόμαστε πιο αυστηρούς νόμους»

bet365

Στην επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της Λυών πριν το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ και τον τραυματισμό του Φάμπιο Γκρόσο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής των Μασσαλών, Τζενάρο Γκατούζο.

Η σταγόνα ενός ακόμη θλιβερού περιστατικού προστέθηκε, προ ημερών, στο ποτήρι της οπαδικής βίας που κινδυνεύει να ξεχειλίσει στη Γαλλία. Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Λυών (29/10) δεν άρχισε ποτέ, αφού οπαδοί των Μασσαλών επιτέθηκαν στο πούλμαν των Λιονέ με πέτρες, τραυματίζοντας μάλιστα στο μάτι και τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Φάμπιο Γκρόσο.

Στις 6 Δεκεμβρίου ορίστηκε το παιχνίδι, με τον προπονητή της ευρωπαϊκής αντιπάλου της ΑΕΚ να στέκεται στα όσα συνέβησαν στο «Βελοντρόμ».

«Στενοχωριέμαι για αυτό που συνέβη επειδή έχω μια εκπληκτική σχέση με τον Φάμπιο, μοιραστήκαμε κάτι το μοναδικό ως ποδοσφαιριστές (σ.σ την κατάκτηση του Μουντιάλ με την Ιταλία) και την Κυριακή θα έπρεπε να ήταν μία απίστευτη βραδιά.

Μίλησα μαζί του και για την τύχη που είχε, επειδή αν η πέτρα τον είχε βρει πιο γεμάτα στο μάτι, θα μπορούσε ακόμη και να το έχει χάσει. Είδα μικρά παιδιά να κλαίνε και η πλειονότητα των οπαδών μας ήταν θυμωμένοι. Ουδείς από αυτούς εκπροσωπείται από τρία, τέσσερα άτομα που τα κατέστρεψαν όλα.

Στην αρχή δεν είχα δει πως ο Φάμπιο ήταν τραυματισμένος, φαινόταν πως είχε γίνει καλά με 3-4 ράμματα και πως δεν ήταν κάτι το σοβαρό.Μετά από αυτά που είδα, θεωρώ σωστό που δεν έγινε το ματς. Δεν θέλω να δώσω μαθήματα, δεν είμαι ούτε δήμαρχος ούτε νομάρχης», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός κόουτς.

«Όμως το ξενοδοχείο της Λυών ήταν πέντε λεπτά μακριά από το γήπεδο. Το ματς ήταν υψηλού κινδύνου, θα έπρεπε να κλείσει ο δρόμος για εκείνα τα πέντε λεπτά. Ίσως αυτό που λέω να είναι εύκολο στα λόγια και να μη γίνεται στην πράξη αλλά αυτό πιστεύω εγώ.

Μιλάμε πάντα για τη Μάργκαρετ Θάτσερ που εξάλειψε τον χουλιγκανισμό στην Αγγλία. Χρειαζόμαστε πιο αυστηρούς νόμους. Θα πρέπει να υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι όμως αφού συμβούν κάποια πράγματα αλλά από πριν», τόνισε στη συνέχεια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα