Μαρσέιγ - Λυών: Ανατριχιαστική μαρτυρία, «ήταν εκεί για να πολεμήσουν»

Newsroom
lyon_bus

bet365

Θλιβερές σκηνές πριν από το ντέρμπι της Μαρσέιγ με τη Λυών, με τον οδηγό ενός από τα πούλμαν που δέχθηκαν επίθεση, κι έναν εκ των επιβατών να περιγράφουν όσα έζησαν.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου για το γαλλικό ποδόσφαιρο. Ενώ η 10η αγωνιστική της Ligue 1 επιφύλασσε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της Μαρσέιγ με τη Λυών στο «Βελοντρόμ», το ματς τελικώς αναβλήθηκε για θλιβερούς λόγους.

Το πούλμαν των παικτών των φιλοξενούμενων δέχθηκε επίθεση από οπαδούς των Μαρσεγιέζων, σε σημείο που ο προπονητής, Φάμπιο Γκρόσο, αιμόφυρτος χρείστηκε ιατρική βοήθεια. Επιπλέον χτυπήθηκε και το πούλμαν των οπαδών της ομάδας γύρω από το γήπεδο.

Στο RMC Sport, ένας από τους οδηγούς είπε: «Φοβήθηκα. Όλα πήγαν καλά μέχρι την άφιξη κοντά στο γήπεδο Vélodrome. Τα πρώτα λεωφορεία χτυπήθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιες ρουκέτες».

Ο Φαρίντ, οπαδός της Λυών, ήταν μέσα σε ένα από τα πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους. «Τα παράθυρα αυτών των λεωφορείων έσκασαν. Το CRS μας είπε να επιταχύνουμε. Δεξιά και αριστερά υπήρχαν οπαδοί. Ένιωθα ανασφάλεια. Ήταν εκεί για να πολεμήσουν. Παρά την αστυνομική προστασία, υπάρχουν ακόμη πέντε λεωφορεία των οποίων τα παράθυρα εξεράγησαν», εξηγεί, ακόμα αναστατωμένος.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα