Λε Γκρε: Νέες καταγγελίες από πρώην εργαζόμενες της ομοσπονδίας για σεξουαλική παρενόχληση

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Λε Γκρε: Νέες καταγγελίες από πρώην εργαζόμενες της ομοσπονδίας για σεξουαλική παρενόχληση

bet365

Νέες περί σεξουαλικής παρενόχλησης έρχονται στο «φως» σε βάρος του επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, ο οποίος βρίσκεται υπ' ατμόν από τον προεδρικό θώκο.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σεξουαλικό σκάνδαλο της γαλλικής ομοσπονδίας και η κατακραυγή κατά του Νοέλ Λε Γκρε. Ο 82χρονος πρόεδρος της FFF από το 2010 μπορεί να δέχθηκε «πυρά» για τις απαξιωτικές δηλώσεις του προς τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από πλήθος γυναικών πρώην εργαζόμενων της ομοσπονδίας.

Μετά τις σοκαριστικές περιγραφές της ατζέντη, Σόνια Σουίντ, το «Radio France» αποκάλυψε νέα στοιχεία των καταθέσεων που δόθηκαν στη Γενική Επιθεώρηση Αθλητισμού, Πολιτισμού και Έρευνας της Γαλλίας.

Σε μία από αυτές τις καταθέσεις, πρώην στέλεχος της ομοσπονδίας έδειξε συνομιλίες από το Whatsapp στις οποίες ο Λε Γκρε την προσκαλούσε για φαγητό και της έστελνε μηνύματα, με εκφράσεις όπως «Σε φιλώ». Τόνισε, μάλιστα, ότι δεχόταν επανειλημμένως κλήσεις αργά το βράδυ, στις 10 και στις 11 η ώρα, εκτός εργασιακού περιβάλλοντος.

Μία άλλη εργαζόμενη της ομοσπονδίας προχώρησε σε ακόμα πιο σοβαρή καταγγελία, αναφέροντας πως εν ώρα πτήσης, ο Λε Γκρε άπλωσε το χέρι του στον μηρό της και της είπε πως ήθελε να τη δει να φοράει φούστα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μάλιστα, η γραμματέας του Λε Γκρε τη συμβούλευσε να μην αποδεχθεί την πρόσκλησή του για δείπνο γιατί ήταν μεθυσμένος.

Τα στοιχεία αυτά όπως αναφέρουν στη Γαλλία δεν ευσταθούν για να υπεισέλθουν στο αρμόδιο νομικό πλαίσιο, αλλά είναι αρκετά για να ωθήσουν τον Λε Γκρε εκτός ομοσπονδίας. Ο 82χρονος παράγοντας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το εσωτερικό της FFF και ο αντιπρόεδρος, Φιλίπ Ντιαλό από κοινού με τον επί δεκαετίες πρόεδρο της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολά, προσπαθούν να τον πείσουν να υποβάλλει την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ψάχνει ήδη αντικαταστάτη και επιθυμεί να επαναφέρει σε ποδοσφαιρικό αξίωμα τον Μισέλ Πλατινί.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα