sonia

Σονιά Σουίντ: Η Γαλλίδα agent κατηγορεί τον Λε Γκρε για σεξουαλική παρενόχληση

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Γαλλίδα μάνατζερ, μία από τις πιο ισχυρές στο ποδόσφαιρο γυναικών, κατήγγειλε σε συνέντευξή της στην «L'Équipe» την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

Το τσούναμι χτυπάει πλέον ευθέως τον Νοέλ Λε Γκρε. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (8/01), όταν ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FFF) δέχθηκε ένα κύμα κριτικής μετά από κάποιες πολύ -ας πούμε- ατυχείς δηλώσεις του στο RMC για τον Ζινεντίν Ζιντάν, οι οποίες τον ανάγκασαν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη κάποιες ώρες αργότερα, κι ενώ σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας (και όχι μόνο) εξέφρασε την στήριξή του στον θρυλικό «Ζιζού». «Θα ήθελα να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για αυτά τα σχόλια που δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου τις σκέψεις μου», ανέφερε. Τι είχε δηλώσει; «Δεν πιστεύω σε αυτόν. Δεν προσπάθησε ποτέ να με προσεγγίσει αλλά αν το έκανε δεν θα του σήκωνα το τηλέφωνο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα σενάρια που ήθελαν τον Ζιντάν να αναλαμβάνει τη Βραζιλία.

Οι δηλώσεις του Λε Γκρε ωστόσο είναι μόνο ένα πταίσμα μπροστά στα όσα βαραίνουν τη γαλλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον ίδιο! Τον Σεπτέμβρη γαλλικά Μέσα αποκάλυψαν ανάρμοστα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου από τον επικεφαλής του γαλλικού ποδοσφαίρου αλλά και έναν μακρύ κατάλογο γεμάτο με καταγγελίες σεξουαλικής φύσεως! Όλα όσα κόχλαζαν μετά τις αποκαλύψεις τώρα θα εκραγούν με τη συνέντευξη της Σόνια Σουίντ.

Η Γαλλίδα agent που εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα από την Αμαντίν Ανρί, μέχρι την Κίρα Χαμράουι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στο ποδόσφαιρο γυναικών, έσπασε τη σιωπή της για να καταγγείλει την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της FFF σε συνέντευξή της στην L'Équipe.

«Τον Σεπτέμβριο του 2014, μου τηλεφώνησε, μου είπε ότι είμαι λαμπρή, ότι έχω καταφέρει να κάνω εξαιρετικά πράγματα και ότι θέλει να με συστήσει στην Brigitte Henriques, την κορυφαία γυναίκα αξιωματούχο του ποδοσφαίρου στην FFF. Θέλει να συναντηθούμε στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.Λέει ότι το κάνει τακτικά, είναι πιο βολικό γι 'αυτόν, πιο εμπιστευτικό και γι 'αυτό δέχομαι. Είμαι 28 ετών, είμαι νέα παράγοντας και αυτός είναι ο πρόεδρος της FFF. Θα έπρεπε να έχει αυτόν τον σεβασμό. Ποτέ δεν με κοίταξε σαν agent, αλλά μάλλον σαν καραμέλα. Για να μιλήσω χυδαία, με κοίταζε σαν δύο στήθη και έναν κώλο», ανέφερε.

«Όταν έφτασε είδα ήδη δύο γεμάτα ποτήρια σαμπάνιας. Περιμένω την Brigitte Henriques, αλλά δεν φτάνει και προσθέτει: 'Ξέρεις, δεν την χρειαζόμαστε. Αν είμαστε εμείς οι δύο αρκετά κοντά, μπορώ να κάνω τις ιδέες σου πραγματικότητα. Δεν άγγιξα τα ποτήρια, φοβόμουν ότι κάτι θα υπάρχει μέσα. Ακούμε τόσες ιστορίες...», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σαγηνευτικός. Είναι ένα άτομο με πολύ μεγαλή αυτοπεποίθηση, που πιστεύει επίσης ότι όλα επιτρέπονται, που πιστεύει επίσης ότι όλα επιτρέπονται. Όταν τον ακούμε να μιλάει, έχουμε την εντύπωση ότι είναι ο βασιλιάς και ότι η ομοσπονδία είναι το βασίλειό του», τόνισε. Ενώ αποκάλυψε ότι έχει στη διάθεσή της και μηνύματα. «Είναι ένας άνθρωπος που τηλεφωνεί πολύ. Έχω φωνητικά μηνύματα και κάποια μηνύματα SMS. "Είσαι διαθέσιμη αύριο βράδυ; Επιμένω". Και το 2017 φτάνει το περίφημη "Σόνια, πάω για το τρίτο μπουκάλι, θα περιμένω για το τέταρτο". Όταν το ακούω θυμώνω γιατί είναι τόσα ασεβές. Για μια γυναίκα ππου προσπαθεί να χτίσει τον εαυτό της, την πορεία της σε αυτό το επάγγελμα είναι οδυνηρό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]