Κιλιάν Μπαπέ: Ο Γάλλος συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην πρώτη τριάδα για τη Χρυσή Μπάλα

Κιλιάν Μπαπέ: Ο Γάλλος συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην πρώτη τριάδα για τη Χρυσή Μπάλα

Newsroom
Κιλιάν Μπαπέ: Ο Γάλλος συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην πρώτη τριάδα για τη Χρυσή Μπάλα

bet365

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, ρωτήθηκε ποιοί υποψήφιοι θα πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα για τη φετινή Χρυσή Μπάλα και συμπεριέλαβε τον εαυτό του.

Πέρυσι, ο συμπαίκτης του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, πήρε το βραβείο αφήνοντας πίσω του τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ζορζίνιο. Ωστόσο και οι τρεις έμειναν εκτός του Top3 του Γάλλου για τους κορυφαίους για φέτος.

Ο 23χρονος είναι ανάμεσα στα φαβορί για το φετινό βραβείο μαζί με τους Καρίμ Μπενζεμά, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Σαντιό Μανέ. Ο σταρ της Παρί ρωτήθηκε για τη δική του επιλογή και έδωσε την ψήφο του στον μεγάλο σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπενζεμά είναι μάλιστα κι η επιλογή πολλών οπαδών αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κορυφή τόσο της Ισπανίας, όσο και της Ευρώπης.

«Οι τρεις πρώτοι; Θα έλεγα τον Μπενζεμά, τον εαυτό μου και τον Μανέ. Θα έλεγα ότι φέτος είναι μια επιτυχία για τον Μπενζεμά. Είναι 34 ετών, μόλις πέρασε τη σεζόν της ζωής του, έχει κερδίσει άλλο ένα Champions League και είναι συχνά καθοριστικός», είπε ο Μπαπέ στην L'equipe.

Και πρόσθεσε: «Αν ήμουν ο Καρίμ, και δεν κέρδιζα, θα σταματούσα να σκέφτομαι τη Χρυσή Μπάλα για πάντα. Θέλω να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα πολύ σύντομα. Οπως και πολλοί άλλοι. Μόνο που ίσως δεν είναι πολλοί αυτοί που τολμούν να το παραδεχτούν».

Στη συνέχεια, ο 23χρονος μίλησε για την εξέλιξή του και τις πιθανότητές του να κερδίσει το βραβείο. «Νομίζω ότι η περίοδος των 18-21 ετών μού επέτρεψε να σταθεροποιηθώ στο Top 10. Δεν ήμουν αρκετά εντυπωσιακός παίκτης. Τα τελευταία δύο χρόνια νομίζω ότι έχω φτάσει σε ένα νέο επίπεδο, έχω μια πιο καθοριστική θέση στον αγωνιστικό χώρο, τα πάω καλύτερα στους κρίσιμους αγώνες. Εν ολίγοις, είμαι πιο αξιόπιστος και σοβαρός υποψήφιος».

Από το 2008, ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κυριαρχούν στον ετήσιο θεσμό του βραβείου, με το ζευγάρι να έχει κερδίσει όλες τις Χρυσές Μπάλες εκτός από μία τα τελευταία 14 χρόνια. Ο Γάλλος μίλησε για τη μάχη του ζευγαριού: «Όπως για όλους εκείνους της γενιάς μου, η Χρυσή Μπάλα συνδέεται απαραίτητα με τη μάχη μεταξύ του Λέο (Μέσι) και του Κριστιάνο (Ρονάλντο). Σκάβοντας πολύ βαθιά στη μνήμη μου, θυμάμαι λίγο και τον Ροναλντίνιο (νικητής το 2005).»

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα