Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 5-0: Ο «πρίγκιπας» Μπαπέ καθάρισε με χατ τρικ!

Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 5-0: Ο «πρίγκιπας» Μπαπέ καθάρισε με χατ τρικ!

Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 5-0: Ο «πρίγκιπας» Μπαπέ καθάρισε με χατ τρικ!

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ δοξάστηκε με τιμές «πρίγκιπα» για την ανανέωσή του με την Παρί και ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου με χατ τρικ κόντρα στη Μετς, σε ένα... κλασικό βράδυ πεντάρας (5-0). Στο Champions League Μαρσέιγ και Μονακό, στο Europa η Ρεν.

Το «αντίο» της Παρί Σεν Ζερμέν στη φετινή σεζόν αποδείχθηκε παραμυθένιο! Οι Παριζιάνοι αποχαιρέτησαν μια ακόμα επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο στα εγχώρια, όχι όμως και τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος - όπως αναμενόταν - αναδείχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς. Εμφανίστηκε με τιμές ήρωα μπροστά στο κοινό του «Παρκ Ντε Πρενς», δοξάστηκε όταν ορκίστηκε (τριετή) πίστη στην Παρί Σεν Ζερμέν και γιόρτασε την παραμονή του στο Παρίσι με χατ τρικ απέναντι στη Μετς, οδηγώντας το σύλλογο σε μια άνετη πεντάρα (5-0). Συμπρωταγωνιστές του σε αυτό το εντυπωσιακό φινάλε, ο Άνχελ Ντι Μαρία που αποχαιρέτησε με γκολ και κλάματα την Παρί, αλλά και ο Νεϊμάρ που έπιασε το ορόσημο των 100 γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων.

Το πάρτι μάλιστα είχε ξεκινήσει από νωρίς στο πάρκο των Πριγκίπων, με τον Μπαπέ να ανακοινώνει την παραμονή του εν μέσω αποθέωσης και να πιάνει αυτομάτως... δουλειά στη νέα εποχή. Μόλις στο 25΄ευχαρίστησε τον απόλυτο πασέρ του συλλόγου, Ντι Μαρία και άνοιξε το σκορ, προτού διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του τρία λεπτά αργότερα.

Στο 31΄ο Νεϊμάρ βρήκε δίχτυα για το 100ο γκολ του με τη φανέλα των Παριζιάνων, σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση των all time scorers του συλλόγου, προτού δώσει ξανά τη σκυτάλη στον Μπαπέ για να ολοκληρώσει μια ονειρική βραδιά με χατ τρικ (50΄). Η αποβολή του Τραορέ στο 58΄βοήθησε τους γηπεδούχους να προσθέσουν ακόμα ένα γκολ στο τσουβάλι με σκόρερ τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο Παρίσι σκόραρε (67΄) και ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας ιδανικό «αντίο» στον κόσμο της Παρί.

Μαρσέιγ και Μονακό κουνάνε... σεντόνι!

Άνετη νίκη για τη Μαρσέιγ, η οποία κέρασε... τεσσάρα τη Στρασμπούρ (4-0), κλειδώνοντας έτσι τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Το σκορ για τους Μασσαλούς άνοιξε ο Γκέρσον στο 32΄, με τον Ουντέρ να γράφει το 2-0 στο 73΄. Στο 89΄ο Γκέρσον πήρε και πάλι το όπλο του για το 3-0, προτού ο Μπακαμπού βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+2΄.

Την ίδια ώρα η Μονακό έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Λανς, όμως ακόμα κι έτσι κατέλαβε την τρίτη θέση που της εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με «δράστη» τον Φρανκόφσκι, προτού οι Μπαντιασίλε (34') και Μπεν Γιεντέρ (62΄) φέρουν τούμπα το ματς. Στο 90+6΄ωστόσο ο Γκαναγκό με γκολ μαχαιριά έγραψε το τελικό 2-2 και στέρησε από τους Μονεγάσκους τη δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Europa για Ρεν, στο Conference η Νις

Μπορεί να μην νίκησε, όμως ακόμα και η ισοπαλία στάθηκε αρκετή για να τη στείλει σε τροχιά Europa League. Με χρυσό γκολ του Γκιρασί στο 90+2΄,η Ρεν απέσπασε το πολυπόθητο 2-2 στην έδρα της Λιλ, άφησε πίσω στην ισοβαθμία τη Νις και κέρδισε τη μάχη για το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρά το γρήγορο γκολ του Γουεά (11΄), οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και με σκόρερ τον Μπουριγκέ έφτασαν στην ισοφάριση (41΄). Στο 88΄ο Γουεά πέτυχε και δεύτερο τέρμα που φάνηκε να στέλνει τη Ρεν στο Conference, όμως ο Γκιρασί λύτρωσε την ομάδα του στις καθυστερήσεις και της χάρισε μια θέση στο Europa.

Αντίθετα εκείνη που έκλεισε το εισιτήριο για το Conference League ήταν η Νις που πήρε το διπλό με απίστευτη ανατροπή (3-2) στην έδρα της Ρεμς και κλείδωσε την έξοδο στην Ευρώπη. Παρά το γρήγορο 2-0 των γηπεδούχων με γκολ των Εκιτικέ - Ντουμπιά στο 17΄, η Νις δεν έχασε την ψυχολογία της και με ήρωα τον Ντελόρ κατάφερε να γυρίσει το ματς στο τελευταίο τέταρτο. Με ασύλληπτο χατ τρικ μέσα σε επτά λεπτά (75΄, 77΄, 82΄) ο Γάλλος έκανε... ολομόναχος την ανατροπή και έγραψε το τελικό 3-2.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στη Ligue 1:

Ανζέ - Μονπελιέ 2-0
Μπρεστ - Μπορντό 2-4
Κλερμόν - Λυών 1-2
Λανς - Μονακό 2-2
Λιλ - Ρεν 2-2
Λοριάν - Τρουά 1-1
Μαρσέιγ - Στρασμπούρ 4-0
Ναντ - Σεντ Ετιέν 1-1
Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 5-0
Ρεμς - Νις 2-3

Η τελική βαθμολογία

psg

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα