Παρί - Μονακό 2-0: Μπαπέ οδηγός, Μέσι δημιουργός και «αέρας» +13 (vid)

Παρί - Μονακό 2-0: Μπαπέ οδηγός, Μέσι δημιουργός και «αέρας» +13 (vid)

bet365

Το κορυφαίο δίδυμο της φετινής Παρί έλαβε ξανά δράση. Ο Κιλιάν Μπαπέ πέτυχε δύο γκολ, ο Λιονέλ Μέσι σέρβιρε το δεύτερο (χωρίς όμως να σκοράρει ο ίδιος για άλλη μια φορά στη Ligue 1) και η Παρί επικράτησε άνετα της Μονακό (2-0), ξεφεύγοντας στο +13 από τη 2η θέση.

Το «MNM» έχει μπει στο συρτάρι όσο ο Νεϊμάρ βρίσκεται στα «πιτς», ανήμπορος να συνεισφέρει. Ωστόσο, οι M&M της φετινής Παρί, Κιλιάν Μπαπέ και Λιονέλ Μέσι έχουν εξελίξει τη συνεργασία τους και εξελίσσονται με τη σειρά τους στο καθοριστικό δίδυμο για τις επιτυχίες. Μετρώντας συμμετοχή στα 21 από τα 24 γκολ της Παρί από τον περασμένο Οκτώβριο και προερχόμενοι από την τεσσάρα που έγραψαν από κοινού επί της Μπριζ, οι δύο σταρ «καθάρισαν» και το ματς κόντρα στη Μονακό με 2-0 (δύο γκολ ο Μπαπέ, μία ασίστ ο Μέσι) και διεύρυναν ακόμα περισσότερο τη διαφορά της κορυφής στο +13, μετά και την ήττα της Ρεν.

Παίζοντας με επιχρυσωμένα γράμματα στη φανέλα του όπως κι όλη η Παρί προς τιμή του «εφτάστερου» Μέσι, ο Γάλλος έκανε την αρχή στο 12’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Άνχελ Ντι Μαρία. Και στο 45’, ήταν η στιγμή να συνεργαστεί ιδανικά με τον Λέο, ο οποίος έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έφτασε με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής και «έσπασε» ιδανικά στον Μπαπέ που πλάσαρε άψογα για το 2-0. Ήταν το ένατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα (2ος σκόρερ), έχοντας ταυτόχρονα και οκτώ ασίστ.

Από πλευράς Μέσι, ήταν η ασίστ Νο4 στα γαλλικά γήπεδα, όμως, ο λογαριασμός των γκολ παρέμεινε φτωχός. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες του στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει κι ο απολογισμός του διατηρήθηκε στο 1 γκολ σε 10 ματς πρωταθλήματος.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μπερνάτ (50’ Κέρερ), Βαϊνάλντουμ, Βεράτι, Γκέιγ (81’ Παρέδες), Ντι Μαρία (81’ Ερέρα), Μέσι, Μπαπέ (88’ Ικάρντι)

Διπλό δεύτερης θέσης η Μαρσέιγ, προσπέρασε τη Ρεν

Η εντός έδρας γκέλα από τη Μπρεστ διορθώθηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο από τη Μαρσέιγ. Με διπλό κόντρα στο φορμαρισμένο Στρασβούργο (0-2), που ήταν αήττητο από τα τέλη Οκτωβρίου και προερχόταν από σερί νίκες με γκολ 8-2! Οι Μαρσεγιέζοι κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν τους γηπεδούχους και με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος από Ντιένγκ (62’) και Τσάλετα-Τσαρ (82’) σφράγισαν το τρίποντο που τους ανέβασε στη 2η θέση, στο -13 αλλά με ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Παρί.

Νωρίτερα, στο πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής, η Ρεν ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς εντός έδρας, αυτή τη φορά από τη Νις και υποχώρησε στην 3η θέση. Η ομάδα του Κριστόφ Γκατιέ πήρε αέρα δύο τερμάτων με πρωταγωνιστή τον Ντόλμπεργκ, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι στο 19’ και μοίρασε την ασίστ στον Ατάλ για το 2-0 στο 51’. Η Ρεν του Μπρούνο Ζενεσιό απάντησε άμεσα με τον Μπουριζό στο 59’, αλλά δεν μπόρεσε να περισώσει έστω τον βαθμό και είδε την ομάδα της Νίκαιας να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής (-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

  • Ναντ – Λανς 3-2

  • Μπρεστ – Μονπελιέ 0-4

  • Ρεμς – Σεντ-Ετιέν 2-0

  • Λιλ – Λυών 0-0

  • Τρουά – Μπορντό 1-2

  • Ρεν – Νις 1-2

  • Μετς – Λοριάν 4-1

  • Ανζέ – Κλερμόν 0-1

  • Στρασβούργο – Μαρσέιγ 0-2

  • Παρί – Μονακό 2-0

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα