Μέσι: Τα πεπραγμένα του δείχνουν γιατί ενοχλήθηκε με την αλλαγή (pics & vid)

Μέσι: Τα πεπραγμένα του δείχνουν γιατί ενοχλήθηκε με την αλλαγή (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Τα πεπραγμένα του δείχνουν γιατί ενοχλήθηκε με την αλλαγή (pics & vid)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι στο τρίτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Παρί και στο πρώτο του στο «Παρκ ντε Πρενς» έκανε αισθητή την παρουσία του γύρω από την περιοχή, πάτησε στο «κουτί», βρήκε ρυθμό και ψυχολογία και κάπως έτσι... στράβωσε στην αλλαγή.

Ήταν το πρώτο του παιχνίδι μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας, αφού, μετά την ιστορική μεταγραφή του έχοντας μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα έπειτα από μια... ποδοσφαιρική ζωή, ο Μέσι δεν είχε καταφέρει να παίξει στο «Παρκ ντε Πρενς».

Είχε μπει με αλλαγή για μισή ώρα στο εκτός έδρας ματς με την Ρεμς, είχε παίξει στο κακό βράδυ στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ και τώρα είχε έρθει η ώρα του για ντεμπούτο μπροστά στους οπαδούς της Παρί.

Όσα έκανε, με τρεις τελικές (αφού το δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ δεν καταγράφεται ως τέτοια) στο πρώτο μέρος, πιο έντονη παρουσία με τρεξίματα στα πέριξ της μεγάλης περιοχής, αλλά και τη συνεργασία που είχε με τον Μπαπέ και τον Νεϊμάρ, τον βοήθησαν και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Μέχρι, όμως, ο Ποτσετίνο να του κόψει τη φόρα...

  • Ο χώρος δράσης του

Το Wyscout μάς βοηθά να δούμε πως ο Λιονέλ Μέσι είχε πολύ πιο έντονη και ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της Παρί και αυτό τον οδήγησε στις τρεις τελικές για γκολ.

Συγκριτικά με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια όπου παρατηρούμε πως είχε πατήματα στο χορτάρι σε χώρους πιο μακριά από τα αντίπαλα καρέ, αυτή τη φορά ο Μέσι ήξερε πως να κινηθεί κοντά στο «κουτί», να σπριντάρει και να εκμεταλλευτεί τους χώρους και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Οι πίνακες από το Wyscout:

Vs. Lyon

Ο Μέσι με τη Λιόν

Vs. Club Brugge

Ο Μέσι με τη Μπριζ

Vs. Reims

Ο Μέσι με τη Ρεμς

  • Άρχισε να βρίσκεται με Μπαπέ και Νεϊμάρ

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους «λιονέ» θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και γι' αυτό σε αιφνιδιαστικό γέμισμα προς την περιοχή έτρεξε από δεξιά, κατέβασε, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε πρόλαβε και τον μπλόκαρε βγαίνοντας στα πόδια του.

Η πρώτη στιγμή του Μέσι

Έπειτα ήρθαν οι συνεργασίες με τους Μπαπέ και Νεϊμάρ.

Αρχικά ο Γάλλος τον βρήκε με τακουνιά στα όρια της περιοχής και ο Αργεντινός σούπερ σταρ δοκίμασε ένα χαμηλό αριστερό σουτ που ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Λιόν.

Η δεύτερη στιγμή του Μέσι

Η δεύτερη στιγμή του Μέσι (1)

Στη συνέχεια του έκανε τακουνιά και ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος κράτησε τη μπάλα κάνοντας κίνηση κεντρικά, ο Μέσι ήξερε να τρέξει στην πλάτη του για να πάρει το χώρο, όμως, το πλασέ του έφυγε διαγώνια...

Η τακουνιά του Νεϊμάρ στον Μέσι

Η τρίτη τελική του Μέσι

Στο φινάλε του πρώτου μέρους η μακρινή εκτέλεση φάουλ σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών με το «Παρκ ντε Πρενς» να μένει με το μακρόσυρτο επιφώνημα «Ωωωωωω...» δίχως να μπορεί να πανηγυρίσει.

Το δοκάρι του Μέσι

Οι κινήσεις του Μέσι από αριστερά συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο όπου πάλι προσπαθούσε να πατάει στην περιοχή, όντας εκείνος που έχει τροφοδοτήσει τον Νεϊμάρ στη φάση του πέναλτι.

Ο Αργεντινός έχει τρέξει αμέσως να πάρει θέση εντός περιοχής για να βοηθήσει τον Βραζιλιάνο, όμως κατάλαβε πως εκείνος θα το έπαιρνε πάνω του...

Ο Μέσι στο πέναλτι του Νεϊμάρ

  • Η ψυχολογία και η ενόχληση

Ήταν η πρώτη φορά που ο Μέσι ήταν τόσο δραστήριος στα τρία παιχνίδια που έχει μετρήσει μέχρι και αυτή τη στιγμή ως μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν. Πρώτη φορά ο κόσμος και ο Ποτσετίνο τον έβλεπαν να έχει τόση συμμετοχή στις προσπάθειες της ομάδας για να κάνει την ανατροπή στο σκορ, αφού οι «λιονέ» είχαν προηγηθεί.

Παρ' όλα αυτά, ο κόουτς της Παρί τον έβγαλε από το παιχνίδι, ίσως και να για τον προστατεύσει από τη στιγμή που είχε ακούσει τον παίκτη να του λέει ότι πονούσε στο πόδι, αλλά μπορούσε να συνεχίσει. Ο Μέσι εκνευρίστηκε, «σπάστηκε», προκάλεσε... χαμό στα media από τη στιγμή που δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή του κι όταν κάθισε στον πάγκο δεν πανηγύρισε καν το γκολ του Ικάρντι στις καθυστερήσεις...

Είναι οι πρώτοι τριγμοί ενός πρώτου, πολύ περίεργου ποδοσφαιρικού κεφαλαίου για τον Μέσι στο Παρίσι ή ένα μεμονωμένο περιστατικό; Όπως και να 'χει, η Παρί κεντρίζει ήδη το ενδιαφέρον στην «εποχή του Μεσσι-α».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα