Πέρεθ: «Μόνο με την European Super League το ποδόσφαιρο θα βγει από την κρίση»

Πέρεθ: «Μόνο με την European Super League το ποδόσφαιρο θα βγει από την κρίση»

Gazzetta team
Πέρεθ: «Μόνο με την European Super League το ποδόσφαιρο θα βγει από την κρίση»

bet365

Την πεποίθησή του ότι μόνο η European Super League μπορεί να σώσει το ποδόσφαιρο, εξέφρασε, γι' ακόμη μία φορά ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
Λίβερπουλ - Νιουκάστλ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

O πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της ESL, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε νέα συνέντευξή του, αυτή τη φορά στην ισπανική «AS», εξέφρασε την αισιοδοξία του για το πλάνο της European Super League, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι η μοναδική προοπτική ώστε να σωθεί το ποδόσφαιρο.

«Δεν είναι αλήθεια πως η European Super League πήγαινε ενάντια στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην αξιοκρατία, όλα αυτά ήταν χειραγωγημένα. Αυτή η διοργάνωση ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, με δεδομένο πως είναι βαριά άρρωστο. Η οικονομία του συστήματος βουλιάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς που ζούμε. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αντέξουν μόνο όσοι έχουν υποστήριξη από το κράτος ή είναι πολυεκατομμυριούχοι. Αυτό που έγινε με το νέο φορμάτ του Champions League δεν λύνει το πρόβλημα.

Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ, μέχρι το 2024. Κάτι πρέπει να γίνει για τους νέους μεταξύ 14 και 24 ετών, εγκαταλείπουν το ποδόσφαιρο επειδή το βαριούνται. Υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και οι μισοί θα ήθελαν την Super League.

Σίγουρα κάναμε κάτι λάθος από την πλευρά μας, θα αρχίσουμε έναν νέο γύρο συνομιλιών για να ανταλλάξουμε ιδέες. Ίσως η συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων κάθε χώρας είναι μία λύση, θα δούμε, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχουν περισσότερα ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια, θα έρθουν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο.

Και αυτά θα είναι για όλους, όχι μόνο για λίγους, επειδή τα εθνικά πρωταθλήματα θα αξίζουν πολύ περισσότερα».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα