Λιονέλ Μέσι: Τι μας είπε (και τι όχι)...

Λιονέλ Μέσι: Τι μας είπε (και τι όχι)...

Αντώνης Σαούλης
Λιονέλ Μέσι: Τι μας είπε (και τι όχι)...

bet365

Η πολυαναμενόμη συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι αποδείχθηκε... φιάσκο μιας και ο Αργεντινός για περίπου 90 λεπτά δεν είπε σχεδόν τίποτα στον κόσμο.
Έβερτον - Μάντσεστερ Σ.: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. |21+

Καμία αντίρρηση. Το να έχεις τον Λιονέλ Μέσι απέναντί σου για περίπου 90 λεπτά και να το προβάλλεις αποκλειστικά από το κανάλι σου αποτελεί δημοσιογραφική επιτυχία. Το τηλεοπτικό δίκτυο «Sexta» την έκανε την δουλειά και με το παραπάνω. Δεν είναι ότι είχε τον, κατά πολλούς, καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Είχε και τον ποδοσφαιριστή που οι συνεντεύξεις του είναι πιο σπάνιες και από Ελληνα τουρίστα στην Ισλανδία.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν και το «Sexta» έκανε γνωστό πως στις 27 του ίδιου μήνα θα μεταδοθεί η συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι, διέρρευσε (τυχαία;) στα social media πως ο Αργεντινός έχει προβεί σε αποκάλυψη που θα σοκάρει! Εχοντας ως δεδομένο πως το το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι (όπερ σημαίνει πως από 1η Γενάρη θα μπορούσε να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε ως ελεύθερος) οι περισσότεροι υπέθεσαν πως ο Μέσι πως θ' ανακοίνωνε το αντίο του από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Κάποιοι το πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Οτι θα έκανε γνωστή την επόμενη ομάδα του. Οι θεωρίες συνωμοσίας... τερμάτισαν μιας και κάποιοι έλεγαν πως θ' ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του.

Ανθρακας ο θησαυρός. Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για 90 λεπτά χωρίς να μας πει τίποτα. Το ακριβώς αντίθετο σε ότι κάνει στο χορτάρι. Για 90 λεπτά κάθε αγώνα μας λέει τα πάντα...

Τι μας είπε ο Μέσι

Τι καινούργιο μάθαμε λοιπόν από την πολυαναμενόμη συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι; Ουσιαστικά τίποτα. Τα περισσότερα μας τα είχε πει στην συνέντευξη που είχε δώσει στο Goal.com μετά το σίριαλ του καλοκαιριού (στις 4 Σεπτεμβρίου) και τα υπόλοιπα έχουν γίνει γνωστό τα προηγούμενα χρόνια.

Η παραδοχή ενός αρχηγού και ενός ειδώλου όπως αυτός ότι «η Μπαρτσελόνα είναι σε άσχημη, σε πολύ άσχημη κατάσταση, θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν», «χτυπάει» κάπως στους φίλους της ομάδας.

Μάθαμε μικρά πράγματα της καθημερινότητάς του. Οτι δεν πάει πλέον στην λαϊκή αγορά, ότι είχε σταματήσει το PlayStation, ότι κάποιες φορές πίνει μάτε με τον Γκριεζμάν, ότι έστειλε μήνυμα στον Νέιμαρ για την κλήρωση του Champions League και για τους αθλητές που θαυμάζει. Προς τιμήν του έβαλε στην συγκεκριμένη λίστα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτά όμως περιμένεις να τα ακούσεις από τον Χάαλαντ και τον Μπαπέ και όχι από τον Λιονέλ Μέσι που εδώ και 15 χρόνια έχει τερματίσει κάθε ρεκόρ που υπάρχει, αποτελεί παγκόσμιο είδωλο και για αρκετό κόσμο είναι ο GOAT του ποδοσφαίρου.

Τι δεν μας είπε ο Μέσι

Το αν θα μείνει ή οχι στην Μπαρτσελόνα. Για 90 λεπτά ο Λιονέλ Μέσι μας επιδείκνυε τις διπλωματικές του ικανότητες.

«Δεν ξέρω αν θα φύγω, αλλά αν έφευγα, θα μου άρεσε να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο», είπε μεταξύ άλλων. Βέβαια κάπου εδώ να σημειώσουμε πως ήθελε να φύγει από την Μπαρτσελόνα μετά την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του συλλόγου (το 8-2 από την Μπάγερν) και χωρίς τίτλο στην σεζόν. Μάλλον όχι ο καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσεις από τον σύλλογο.

Για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. «Εγώ δεν έχω κάποια πολιτική κλίση συγκεκριμένα», είπε μεταξύ άλλων. Δίκαιωμά του να είναι απολιτίκ αλλά την ίδια ώρα ο ΛεΜπρον Τζέιμς βγαίνει μπροστά για τα δικαιώματα του ανθρώπου, η Μέγκαν Ραπίνο για τα δικαιώματα της γυναίκας και πάει λέγοντας.

Για την εφορία απλά μας είπε ότι «οι δικηγόροι του, του είπαν πως το θέμα λύθηκε». Μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να γκρινιάξει για την αντιμετωπιση που είχε από τις εφημερίδες της Μαδρίτης (!) στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν ξέρει αν τον ερευνούν ακόμα ή όχι!».

Μετά από 90 λεπτά μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, φανερά αμήχανος, τα «δεν ξέρω» του ήταν περισσότερα από τις ντρίμπλες που κάνει ανά παιχνίδι.

Ο Λιονέλ Μέσι μας είπε ότι είναι ένας απολιτίκ τύπος, που δεν γνωρίζει αν τον ερευνούν για τα οικονομικά του και δεν ξέρει τι θα κάνει στο τέλος της σεζόν. Ακομα και αν ξέρει και δεν ήθελε να πει (για προφανείς λόγους) θα ήταν καλύτερο να πει πως «έχω πάρει την απόφασή μου αλλά θα την ανακοινώσω την στιγμή που πρέπει».

Τα 90 λεπτά της τηλεόρασης δεν του ταιριάζουν. Με τα εξάταπα στο χορτάρι για 90 λεπτά μπορεί να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Για να είσαι ο Greatest πρέπει να είσαι πολλά περισσότερα από αυτό... Σε μια χρονιά που η παγκόσμια ανθρωπότητα τα είδε όλα ο Μέσι αρκέστηκε στο «μακάρι να τελειώσουμε καλά αυτή τη σκατένια χρονιά που ζήσαμε και του χρόνου να βγούμε από αυτήν την κατάσταση».

Τουλάχιστον μας είπε πως είναι λάτρης του American Dream και πως είναι μία από τις επιθυμίες του. Ο Μέσι το είπε όχι εμείς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

LA LIGA Τελευταία Νέα