Η Μπαρτσελόνα δεν είναι τελειωμένη

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι τελειωμένη

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Η Μπαρτσελόνα δεν είναι τελειωμένη

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και ο Θωμάς Οικονόμου γράφει για την επόμενη ημέρα της Μπαρτσελόνα και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κλαμπ.

- «Πρέπει να φύγουν 15 παίκτες και να έρθουν 8 καινούριοι για να δει προκοπή αυτή η ομάδα».

- «Τουλάχιστον ας έπαιζαν με παιδιά από τη Μασία, πόσα θα έτρωγαν πια»;

- «Τσάβι για προπονητής χτες».

- «Ο Ντεμπελέ δεν είναι μεταγραφή επιπέδου Μπαρτσελόνα»

- «Ο Σετιέν φταίει».

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που ακούγονται αυτές τις μέρες μετά την ήττα με ευρύ σκορ από τη Μπάγερν με 8-2. Είναι λογικό οι φίλοι της Μπαρτσελόνα να είναι εκνευρισμένοι που η ομάδα τους ισωπεδώθηκε από τη βαυαρική μηχανή. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Το τσουβάλιασμα των τελευταίων ημερών είναι περιττό και δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές για να γίνει η Μπαρτσελόνα και πάλι καλή.

Το στιλ πρέπει να αλλάξει

Είναι γεγονός ότι μετά τη φυγή των Τσάβι, Ινιέστα, Άλβες, Νειμάρ η Μπαρτσελόνα δεν έκανε σωστές κινήσεις για να αντικαταστήσει τους παίκτες που την οδήγησαν στην κορυφή. Περίμενε... Είπα να αντικαταστήσει; Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι πιστεύουν ότι μπορούν να αντικατασταθούν οι παίκτες από κάποιους άλλους παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και η ομάδα να συνεχίσει να παίζει το ίδιο θελκτικό ποδόσφαιρο και να συνεχίσει να κερδίζει το ίδιο εύκολα. Δεν είναι παράλογο αυτό; Εκτός του ότι παίκτες σαν τον Ινιέστα δεν ξαναβγαίνουν ποτέ, είναι ανέφικτο να προσπαθείς να παίξεις με τον ίδιο τρόπο που έπαιζε ο Ινιέστα έχοντας τον Βιδάλ.

Ένα στιλ παιχνιδιού με αντεπιθέσεις και περισσότερα μακρινά σουτ μπορεί να υποστηριχθεί πιο εύκολα από το tiki-taka μετο υπάρχον έμψυχο υλικό.

Δεν χρειάζονται πολλές μεταγραφές, αλλά λογικές

Τι καθιστά καν μια μεταγραφή «λογική»; Μα προφανώς ο ερχομός ενός παίκτη στη θέση ενός αποχωρήσαντα ή μια αναβάθμιση. Είναι δηλαδή λογικός ο ερχομός του Ντεμπελέ ως αντι-Νειμάρ, του Γκριεζμάν ως αντι-Σουάρες και του Ντε Γιονγκ ως αντι-Μπουσκέτς. Όταν όμως αρχίζει η χρήση παικτών σε λάθος θέσεις τότε η μπάλα χάνεται. Δεν γίνεται να παίζουν μαζί Ντε Γιονγκ και Μπουσκέτς. Δεν γίνεται να παίζουν οι Γκριεζμάν και Κουτίνιο αριστερά επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ντεμπελέ και στο κέντρο της επίθεσης να παραμένει βασικός ο Σουάρες ο οποίος παρά τα τίμια στατιστικά κάνει κάκιστες εμφανίσεις.

Τέλος, δεν γίνεται να αντικαθίστανται ο ποιοτικός μέσος Αρτούρ για τον ερχομό ενός ποιοτικού μεν, κορεσμένου δε Πιάνιτς. Παρ’όλα αυτά, το ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική στη διοίκηση, δεν σημαίνει ότι η ποιότητα των παικτών είναι κακή. Στην πραγματικότητα μόνο μερικές διορθωτικές κινήσεις στην άμυνα χρειάζονται για να «πάρει μπρος» ξανά η μηχανή. Ένας καλός δεξιός μπακ ο οποίος να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο και ταυτόχρονα να είναι καλύτερος από τον Σεμέδο, και ένας στόπερ να αντικαταστήσει τον Ουμτιτί ο οποίος έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς και οι πιθανότητες να επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν είναι ελάχιστες.

Το ρόστερ είναι ήδη πολύ καλό

Το ότι το ρόστερ είναι γερασμένο είναι γεγονός. Το να αμφισβητείται όμως η ποιότητα μερικών από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως στη θέση τους, είναι έλλειψη ποδοσφαιρικής αντίληψης. Δεν έγινε ξαφνικά ο Σουάρες παίκτης Β' τοπικού με ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Οι ίδιοι που κράζουν τον Σουάρες έκραζαν και τον Μπενζεμά, άλλο σπουδαίο σέντερ φορ της εποχής, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια δείχνει ότι με τη σωστή διαχείριση είναι ακόμα ο παίκτης που όλοι θαυμάσαμε στα νιάτα του. Απλά ακριβώς επειδή το ρόστερ είναι γερασμένο, αυτή η ομάδα δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει μακροπρόθεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει βραχυπρόθεσμα να σημειώσει επιτυχίες.

Πρόσληψη προπονητή

Ακούγονται διάφορα ονόματα για τον διάδοχο του Σετιέν, δεν θα μπω στον κόπο να συμμετάσχω στη μεταγραφολογία. Ουσιαστικά οποιοσδήποτε προπονητής δεν είναι εμμονικός με το μη εφικτό πλέον tiki-taka, βάλει αυτούς τους παίκτες να παίξουν στη θέση τους, χρησιμοποιήσει με ουσιαστικό τρόπο το rotation και επιτέλους εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά των παικτών με τα οποία έχουν κάνει καριέρα όπως πχ τα φοβερά μακρινά σουτ του Ράκιτιτς, την ασφάλεια υπό συνθήκες πίεσης που προσφέρει ο Μπουσκέτς, την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις των Ντεμπελέ και Γκριεζμάν σίγουρα θα πετύχει κερδίζοντας τίτλους και παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog