Το σερί της Ρεάλ βάζει τα θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Το σερί της Ρεάλ βάζει τα θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Κώστας Τόπας
Το σερί της Ρεάλ βάζει τα θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

bet365

Η Ρεάλ η οποία μετά την πανδημία, φαίνεται πως έχει στρέψει ακόμα δυνατή, είναι αποφασισμένη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα γνώριζαν από την αρχή της σεζόν, πως ο δρόμος για την κορυφή δεν θα είναι εύκολο. Πόσω μάλλον, όταν προέκυψε και το μεγάλο διάστημα αποχής, εξαιτίας της πανδημίας. Κι όμως οι Μαδριλένοι, δεν φάνηκε να έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, όπως οι «μπλαουγκράνα».

Το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν, βαδίζει σε σταθερά και νικηφόρα μονοπάτια, στην μετά καραντίνα εποχή. Εως τώρα στα πέντε παιχνίδια που έχει κληθεί να δώσει για το πρωτάθλημα, μετράει 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το αξιοσημείωτο είναι, η σιγουριά και το πείσμα που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, ώστε να φτάσουν στον πολυπόθητο στόχο που έχουν θέσει φέτος. Τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις η Ρεάλ έχει δεχθεί, μόλις δύο τέρματα ενώ έχει σκοράρει 11(!). Ο Γάλλος τεχνικός έχει δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, βλέποντας στις προηγούμενες αγωνιστικές την εστία της ομάδας του, να παραβιάζεται από πολλές ομάδες.

Αυτοί οι 15 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι «μερένχες» τους έχουν βάλει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού, πίνακα αφήνοντας πίσω την Μπαρτσελόνα με δύο βαθμούς διαφορά. Μία Μπαρτσελόνα, η οποία όπως αποδεικνύεται αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Μπορεί να μην έχει γνωρίσει ήττα, μετά την επανέναρξη της La Liga, ωστόσο δεν εκπνέει σιγουριά στο χορτάρι. Οχι, όπως έκανε στο παρελθόν.

Ο Μέσι και η παρέα του, μετράνε 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, μετά το restart. Αλλά αυτά τα ισόπαλα αποτέλεσμα, ήταν αρκετά για να ρίξουν τους «μπλαουγκράνα» από την κορυφή της βαθμολογίας. Γι' όλα αυτά μεγάλο ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια και ιδιαίτερα μετά το τελευταίο ματς της Μπάρτσα με την Θέλτα. Λίγο η αδιαφορία του Μέσι με τον Σαράμπια και λίγο οι εντάσεις στα αποδυτήρια, έκαναν τους φίλους της ομάδας, να επιθυμούν την απομάκρυνση του Κίκε Σετιέν.

Ισπανικά Μέσα, αναφέρουν πως το τέλος της σεζόν, ο Ισπανός προπονητής θα δει την πόρτα της εξόδου, ωστόσο ο Σετιέν λαμβάνει την υποστήριξη της διοίκησης για να συνεχίσει το έργο του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν να δώσουν σκληρή μάχη μέχρι τελικής πτώσεως για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι «Μαδριλένοι», είναι αυτοί οι οποίοι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, καθώς αν συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα, ο τίτλος θα καταλήξει στα χέρια τους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα