Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: «Αθόρυβη» προσπέραση και +2 με… κουβαλητή Μπενζεμά (vid)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: «Αθόρυβη» προσπέραση και +2 με… κουβαλητή Μπενζεμά (vid)

bet365

Η Ρεάλ δεν εντυπωσίασε κανέναν, ο Μπενζεμά, όμως, το πέτυχε με τη μαγική του ασίστ στον Κασεμίρο και οδήγησε στη νίκη επί της Εσπανιόλ (0-1) για την προσπέραση της Μπαρτσελόνα και τη μοναξιά στην κορυφή από το +2.

Το διακύβευμα εξαρχής ήταν ξεκάθαρο για τη Ρεάλ Μαδρίτης και επιζήμιο για την μεριά της Καταλονίας. Νίκη-καταδίκη επί της ουραγού Εσπανιόλ και εκ νέου ανατροπή της Μπαρτσελόνα από την κορυφή της La Liga, χωρίς συγκατοίκηση αυτή τη φορά.

Θα περίμενε κανείς η Ρεάλ να «βγάλει μάτια» με την απόδοσή της σε αυτό το θελκτικό σενάριο. Αντ’ αυτού κινήθηκε στο ρελαντί και της ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει το τρίποντο στην έδρα του έτερου καταλανικού δέους (1-0), για να ανακτήσει την πρωτιά και κυρίως τον οιωνό τίτλου: 26 από τις 29 σεζόν, άλλωστε, που προηγούνταν με +2 στην κορυφή μπαίνοντας στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, πανηγύρισε το πρωτάθλημα.

Η ουσία της επικράτησης; Εν πολλοίς, ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος είχε για ακόμη μια φορά τη μοναδική έμπνευση στο «τσεπάκι» και με βάση το σκάρτο πρώτο ημίχρονο από πλευράς Ρεάλ αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στο 45’, ελάχιστα πριν από την ανάπαυλα.

Με μια ασύλληπτη ασίστ με το τακουνάκι και ταυτόχρονα ποδιά στον αντίπαλο αμυντικό, έκρυψε τη μπάλα και την εμφάνισε μπροστά στον Κασεμίρο, ο οποίος δεν λάθεψε και ευστόχησε στο μοναδικό όπως έμελλε να είναι τέρμα της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό της «μαγείας» που προσφέρει ο Μπενζεμά για χάρη των Μερένγκες, με τις τελευταίες 9 ασίστ από τακουνάκι στην ομάδα να προέρχονται από τα δικά του πόδια.

Απέναντι στην ταλαιπωρημένη Εσπανιόλ, που προχώρησε στην 4η αλλαγή προπονητή απολύοντας τον Αμπελάρδο και με τον Φρανθίσκο Ρουφέτε να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάλαβε από νωρίς πως δύσκολα θα βίωνε πίεση κι ακόμα κι όταν προς το φινάλε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το κάνουν, δεν έστειλαν καμία πρώτης τάξεως απειλή στον Κουρτουά.

Έτσι, το +2 είναι γεγονός, η Ρεάλ έφτασε τους 71, η Μπαρτσελόνα έχει 69 μετά το στραβοπάτημα στην έδρα της Θέλτα και την ίδια ώρα η Εσπανιόλ πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό μετά το 1993 (20η και στο -10 από τη σωτηρία).

Εσπανιόλ (Φρανθίσκο Ρουφέτε): Ντιέγκο Λόπεθ, Γκόμεθ, Μπερνάρντο, Καμπρέρα, Ντιντάκ (46’ Πεδρόσα), Εμπάρμπα (69’ Καλέρι), Νταβίντ Λόπεθ (84’ Λοθάνο), Ρόκα, Νταρντέρ (69’ Μελαμέντ), Γου (57’ Μελέντο), Ντε Τομάς

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος, Ίσκο (63’ Βινίσιους), Μπενζεμά, Αζάρ (63’ Ροντρίγο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα