«Ζωντανό» το ευρωπαϊκό όνειρο για την Μπέτις (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Nabil Fekir

bet365

Η Μπέτις διέκοψε ένα σερί τεσσάρων ηττών, επικράτησε 2-1 της Θέλτα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και επέστρεψε στην έβδομη θέση της La Liga, η οποία δίνει εισιτήριο στο Europa Conference League – Στον πάγκο έμειναν Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Τάσος Δουβίκας.

Η Μπέτις μπόρεσε επιτέλους να αφιερώσει μια νίκη στον Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα. Ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου της Ανδαλουσίας έφυγε από την ζωή στις 23 Μαρτίου και η Μπέτις είχε να νικήσει από τις 25… Φεβρουαρίου (3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο)!

Εν τέλει, 48 ημέρες αργότερα, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι επικράτησε εντός έδρας της Θέλτα με 2-1, διέκοψε ένα σερί τεσσάρων ηττών και επέστρεψε στην έβδομη θέση της La Liga (με ματς περισσότερο από την Βαλένθια), η οποία στο τέλος της σεζόν θα δώσει εισιτήριο για το Europa Conference League της επόμενης περιόδου.

Η Θέλτα, από την πλευρά της, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από δύο διαδοχικά παιχνίδια χωρίς και παρέμεινε «καρφωμένη» στην 17η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την Κάντιθ, η οποία υποδέχεται σε λίγες ώρες την Μπαρτσελόνα (Σάββατο 13/04, 22:00).

Μέχρι απόψε, η Μπέτις μετρούσε πέντε σερί ματς χωρίς νίκη (τέσσερις ήττες – μια ισοπαλία) απέναντι στην Θέλτα, μην έχοντας συμπληρώσει ποτέ στην ιστορία της έξι σερί παιχνίδια χωρίς νίκη επί της ομάδας της Γαλικίας.

Και απέφυγε να γράψει αρνητική ιστορία, ύστερα από ένα πρώτο ισορροπημένο ημίχρονο, όπου πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» στο δεύτερο και άνοιξαν το σκορ με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση του Χουάν Μιράντα από το ύψος του πέναλτι και μετά από γύρισμα του Πάμπλο Φορνάλς (53’).

Η Θέλτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει, η Μπέτις έψαξε το δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στο 83’ με τον Ναμπίλ Φεκίρ, ο οποίος κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Βιθέντε Γουάιτα για το 2-0, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του (κορυφαίου του αγώνα) Ίσκο.

Τα πρώτα γκολ των Μιράντα και Φεκίρ στο φετινό πρωτάθλημα έδειχναν να βάζουν άνετα τέλος στο χειρότερο σερί ηττών του Πελεγκρίνι στην καριέρα του στη La Liga. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν έβαλε το πόδι όσο χρειαζόταν σε σέντρα – σουτ του Φράνκο Τσέρβι για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει… δραματικό ενδιαφέρον στην τελική ευθεία του ματς.

Οι Γαλιθιάνοι έχασαν ευκαιρία με τον Κάρλες Πέρεθ να ισοφαρίσουν και έμειναν με την… όρεξη. Δεν αγωνίστηκαν και παρέμειναν στον πάγκο οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Τάσος Δουβίκας, με τον δεύτερο να αποκτά όλο και περισσότερους λόγους για να θέλει να αποχωρήσει από την Θέλτα το καλοκαίρι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα