Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 4-0: Τεσσάρα στο ρελαντί και πάλι στο +7 (vid)

bet365

Με γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ και Αρντά Γκιουλέρ (το πρώτο του Τούρκου) και δύο αυτογκόλ, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Θέλτα (4-0) και επανάφερε στους επτά βαθμούς την διαφορά από την δεύτερη Τζιρόνα.

Παρ’ ότι το σκορ ήταν 1-0 μέχρι το 79’, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε εν τέλει την Θέλτα με το εμφατικό 4-0 και επανάφερε στους επτά βαθμούς την διαφορά από την δεύτερη Τζιρόνα και στους οκτώ από την τρίτη Μπαρτσελόνα, στον δρόμο προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, του 36ου στην ιστορία της.

Χωρίς τον τιμωρημένο Τζουντ Μπέλινγκχαμ στην διάθεσή του, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκούρασε τον ντεφορμέ εσχάτως Ορελιέν Τσουαμενί, παρατάσσοντας κατά τα άλλα την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με στόχο να αφήσει πίσω η ομάδα την μετριότατη εμφάνιση κόντρα στην Λειψία, παρά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Επιστροφή από τιμωρία για τον αρχηγό και σημείο αναφοράς Ιάγο Άσπας για τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος κόντρα σε μια από τις παλιές του ομάδες, στα φυτώρια της οποίας ανδρώθηκε ως παίκτης και ως προπονητής, είχε και πάλι αρκετές απουσίες στην μεσαία γραμμή.

Σκόραρε ξανά ο «καυτός» Βινίσιους

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» από την αρχή και απείλησαν πρωτίστως με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, ο οποίος δοκίμασε σε δύο περιπτώσεις τα ρεφλέξ του Βιθέντε Γουάιτα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να ανταποκρίνεται σωστά.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Λούκας Βάθκεθ άγγιξε το 1-0 με σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ και σε κόρνερ. Εκτέλεση του Λούκα Μόντριτς, διπλή απόκρουση εξ’ επαφής του Γουάιτα σε Αντόνιο Ρούντιγκερ και Βινίσιους Ζούνιορ, με τον Βραζιλιάνο με την… τρίτη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ υπ’ αριθμόν 75 του «Βίνι» με την Βασίλισσα απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους Μαδριλένους, οι οποίοι με Καμαβινγκά και Ροντρίγκο άγγιξαν το δεύτερο γκολ, με την Θέλτα να απειλεί κάπως μόνο με τρεις προσπάθειες του Λούκα Ντε λα Τόρε, αν και η τελευταία ήταν αρκετά επικίνδυνη.

Δύο αυτογκόλ και «σεφτέ» ο Γκιουλέρ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ συνέχισε να κυριαρχεί και να χάνει ευκαιρίες με Ροντρίγκο και Μπραΐμ Ντίαθ, προτού μπει η σφραγίδα νίκης με αυτογκόλ του Γουάιτα, στον οποίο βρήκε η μπάλα ύστερα από κεφαλιά του Ρούντιγκερ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (79’).

Η… σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, αλλά η Ρεάλ συνέχισε να επιτίθεται, σημειώνοντας και δεύτερο… αυτογκόλ, αυτή την φορά του Κάρλος Ντομίνγκεθ ύστερα από λάθος έξοδο του Γουάιτα σε σέντρα του Βινίσιους.

Στις καθυστερήσεις και αφού ο Τάσος Δουβίκας είχε μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ο Αρντά Γκιουλέρ που μόλις είχε μπει ως αλλαγή, έβαλε το κερασάκι με ωραία ντρίμπλα στον Γουάιτα και πλασέ ύστερα από πάσα του Ντάνι Θεμπάγιος, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την λευκή φανέλα για το τελικό 4-0.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (89’ Γκιουλέρ), Μόντριτς (83’ Κρόος) – Μπραΐμ Ντίαθ (83’ Τσουαμενί) – Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ (89’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Θέλτα (Ράφα Μπενίτεθ): Γουάιτα – Μανκίγιο, Στάρφελτ, Ουνάι Νούνιεθ, Μάνου Σάντσεθ (61’ Τσέρβι) – Μινγκέθα (77’ Ούγκο Σοτέλο), Φραν Μπελτράν (77’ Κάρλος Ντομίνγκεθ), Ντε λα Τόρε, Μπαμπά (61’ Αγιέντε) – Άσπας, Λάρσεν (83’ Δουβίκας).

Όνειρα για… σεντόνι η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Εκτός από την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου, η Αθλέτικ Μπιλμπάο διεκδικεί με αξιώσεις και το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε από την δύσκολη έδρα της Λας Πάλμας (2-0) και πλέον απέχει μόλις δύο βαθμούς από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο «Τσινγκούρι» νίκησε στην μάχη των πάγκων τον καλό του φίλο Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα χάρη σε κεφαλιά – γκολ του Γκόρκα Γκουρουθέτα (31’) και αυτογκόλ του Σαούλ Κόκο (65’), τέρματα που απέδωσαν δικαιοσύνη για την ανωτερότητα των Λιονταριών.

Ευχάριστα τα νέα και για την έτερη βασκική ομάδα που είχε σήμερα (10/03) υποχρεώσεις στην La Liga, με την Αλαβές να λυγίζει στη Βιτόρια την Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-0 (44’ Γκοροσάμπελ) και να παίρνει τεράστια ανάσα στην μάχη της παραμονής, αφού απέχει και πάλι δέκα βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα