Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 1-1: Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε (vid)

bet365

Εξαιτίας της αμυντικής προσέγγισης του Κάρλο Αντσελότι, η Ρεάλ Μαδρίτης φλέρταρε με το κάζο κόντρα στην Λειψία, αλλά εν τέλει πήρε… ισοπαλία – πρόκριση (1-1) στα προημιτελικά του Champions League.

Ανήμερα των 122ων γενεθλίων της, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Δεν το έκανε, όμως, ως Βασίλισσα, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αλλά μίζερα, κυνικά, παίζοντας άμυνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του 1-1 με την Λειψία, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά εν τέλει αποκλείστηκε από την ήττα με 1-0 στην Γερμανία.

Ο Κάρλο Αντσελότι, την ημέρα που έγινε γνωστό ότι κατηγορείται για φοροδιαφυγή, αιφνιδίασε με μια αρκετά συντηρητική ενδεκάδα, με (κάτι σαν) «ψευτό – εννιάρι» τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ και τον Φεδερίκο Βαλβέρδε να παίζει ως (άτυπο) δεξί εξτρέμ, αλλά να γυρίζει πίσω για τετράδα σε φάση άμυνας.

Χωρίς δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς, τον τιμωρημένο Μοχάμεντ Σιμακάν και τον τραυματία Λούκας Κλόστερμαν, ο Μάρκο Ρόζε έμεινε πιστός στην προσέγγισή του και ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-2-2.

Η Λειψία δεν τρύπησε το βασιλικό… ταμπούρι

Ήταν ξεκάθαρο πως ο «Καρλέτο» ήθελε να… κοιμίσει το ματς, υπολογίζοντας ιδιαιτέρως το πολύ καλό και γρήγορο transition των Γερμανών, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο, απειλώντας πάντως ελάχιστα την εστία του Αντρέι Λούνιν.

Μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Λόις Οπεντά στο 43’, όταν ο Βέλγος επιθετικός κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το στήθος και, εντελώς μόνος του, είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ με το σουτ που επιχείρησε.

Ο Τσάβι Σίμονς, λίγο νωρίτερα, δοκίμασε τα ρεφλέξ του Ουκρανού τερματοφύλακα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον κόσμο να απογοητεύεται από την φουλ συντηρητική εικόνα της ομάδας του και να την αποχαιρετάει στην ανάπαυλα με αποδοκιμασίες.

Γιατί, τι έκανε η Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο; Επί της ουσίας, τίποτα. Ο Μπέλινγκχαμ ένιωθε ξεκάθαρα έξω από τα νερά του, ο Βινίσιους Ζούνιορ δεν έβρισκε παίκτη να συνδυαστεί ελλείψει και του Ροντρίγκο και μόνο ένα σουτ του Βαλβέρδε που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Πέτερ Γκουλάσι μπορεί να καταγραφεί ως (κάτι σαν) τελική προσπάθεια των Μαδριλένων.

Ο Βινίσιους «ντρίμπλαρε» την αποβολή και σκόραρε…

Βλέποντας τα… χάλια που ο ίδιος κατά κύριο λόγο δημιούργησε με την τακτική προσέγγισή του, ο Αντσελότι έβγαλε τον (πολύ αρνητικό) Εντουάρντο Καμαβινγκά στην ανάπαυλα και έβαλε στην θέση του τον Ροντρίγκο, με την Ρεάλ πάντως να… τρομάζει από άστοχη έξοδο του Λούνιν που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Οπεντά.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, εκνευρισμένος με την αποτελεσματική άμυνα επάνω του, φλέρταρε επικίνδυνα με την κόκκινη κάρτα, αφού έσπρωξε από πίσω τον Γουίλι Όρμπαν, τον οποίο έσπρωξε εκ νέου όταν σηκώθηκε να του ζητήσει τα ρέστα.

Ο Βραζιλιάνος είδε την κίτρινη κάρτα και, αφού ο Ροντρίγκο υποχρέωσε τον Γκουλάσι σε δύσκολη απόκρουση, άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από κλέψιμο του Τόνι Κρόος και κούρσα 50 μέτρων του Μπέλινγκχαμ, με τον Άγγλο να βρίσκει τον «Βίνι» με ασίστ «πάρε βάλε» (65’).

…αλλά ο Όρμπαν απάντησε αμέσως

Το 1-0 δεν πτόησε τους Ταύρους, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση αμέσως μετά με πλασέ του Ντάνι Όλμο που έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, πανηγυρίζοντας σαν να είχε σκοράρει.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 68’, όταν η άμυνα της Ρεάλ έδιωξε λανθασμένα και ο Ντάβιντ Ράουμ σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Όρμπαν με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Λούνιν, ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε ξανά την Λειψία στο «κόλπο».

Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ακόμα περισσότερο στην υπέρβαση, με τον Ρόζε να ρίχνει στην μάχη τον Γιουσούφ Πόουλσεν αντί του κουρασμένου Οπεντά και τον Αντσελότι να ψάχνει το τέμπο που μόνο ο Λούκα Μόντριτς μπορεί να δώσει στο παιχνίδι, βάζοντας τον Κροάτη στην θέση του (πολύ καλού και πάλι) Κρόος.

Δοκάρι του Όλμο στις καθυστερήσεις!

Ο Όρμπαν έχασε άλλη μια ευκαιρία για να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, η οποία στα τελευταία λεπτά έκλεισε την Ρεάλ στα καρέ της, με τους παίκτες της να δείχνουν αδυναμία να εφαρμόσουν ορθά την τακτική του προπονητή τους, η οποία στα χαρτιά σίγουρα δεν ήταν όσο… χάλια φάνηκε στο γήπεδο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι Όλμο παραλίγο να παγώσει το «Μπερναμπέου», όταν με ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της μαδριλένικης εστίας και τις καρδιές των φίλων της Βασίλισσας στις θέσεις τους…

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Τσουαμενί, Κρόος (78’ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (85’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι – Χένριχς, Λουκεμπά, Όρμπαν, Ράουμ – Χαϊντάρα (90’ Καμπλ), Σλάγκερ (85’ Ελμάς) – Ντάνι Όλμο, Τσάβι Σίμονς – Σέσκο (85’ Μπαουμγκάρτνερ), Οπεντά (77’ Πόουλσεν).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα