Μπαρτσελόνα: Τα λόγια των Τσάβι και Τερ Στέγκεν στο ημίχρονο απέναντι στην Αλαβές

Newsroom
xavi-real-barca

bet365

Ο τερματοφύλακας και πλέον αρχηγός της Μπάρτσα, μίλησε στα αποδυτήρια μετά τον Τσάβι στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Αλαβές.

Με ιδιαίτερη ένταση βιώθηκε το παιχνίδι κόντρα στην Αλαβές στα αποδυτήρια της Μπάρτσα. Η απρόσμενη ήττα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε έναν αγώνα που αναμενόταν να πιστοποιήσει την πρόκριση στους 16 του Champions League, ανάγκασε τον Τσάβι και τους άνδρες του να κερδίσουν αποφασιστικά την ομάδα της Βιτόρια. Ωστόσο, το γκολ των φιλοξενούμενων μετά από 18 δευτερόλεπτα άλλαξε τα πλάνα του προπονητή και των παικτών, οι οποίοι αναζήτησαν ανεπιτυχώς την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα. Ο Τσάβι χρειάστηκε να καταφύγει σε τακτική και ψυχολογία στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Αυτή τη φορά όμως δεν μίλησε μόνο εκείνος.

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo» ο Μαρκ Τερ Στέγκεν αρχηγός των «μπλαουγκράνα» εν τη απουσία του Σέρτζι Ρομπερτο πήρε τον λόγο και το μήνυμά του προς την ομάδα ήταν ξεκάθαρο: «Έχουμε μιλήσει πολύ αυτές τις μέρες αλλά ξεμείναμε από λόγια, τώρα αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Και αυτό πρέπει να το δούμε στο δεύτερο μέρος».

Αυτό στο οποίο αναφερόταν ο Τερ Στέγκεν είναι ότι μετά από όλα τα λόγια που αντάλλαξαν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο τις τελευταίες ημέρες στις διάφορες συναντήσεις που έγιναν μεταξύ τους για να αναλύσουν την πορεία της ομάδας, ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε πράξεις. Δηλαδή να πιέζουν καλύτερα, να έχουν καλύτερες θέσεις στο γήπεδο, να βγαίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην μπάλα και να είναι πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, καθώς και να επικοινωνούν καλύτερα και να είναι πιο υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλον. Μετά την ήττα από τη Σακτάρ, ο Τερ Στέγκεν ήταν ένας από τους παίκτες που μίλησαν μαζί με τους Λεβαντόφσκι, Αραούχο και Γκουντογκάν.

Πριν μιλήσει ο Τερ Στέγκεν, είχε προηγηθεί ο Τσάβι, ο οποίος είχε ζητήσει από την ομάδα να απομονώσει κάθε εξωτερικό και εσωτερικό θόρυβο, προσθέτοντας ότι αν ήταν ενωμένοι θα κέρδιζαν. Ο προπονητής έφτασε στο σημείο να πει, όπως ομολόγησε αργότερα, ότι ο κόσμος έλεγε ότι ήταν «ο καρκίνος της Μπάρτσα» όταν ήταν παίκτης και τώρα ήταν προπονητής. Επομένως, τα ΜΜΕ δεν έφαγαν κανέναν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα