Μπαρτσελόνα - Αλαβές 2-1: Ανατροπή - ανάσα με νταμπλ Λεβαντόφσκι (vid)

Robert Lewandowski

bet365

Με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα λύγισε με ανατροπή στη Βαρκελώνη τη νεοφώτιστη Αλαβές που προηγήθηκε στο 18ο δευτερόλεπτο (2-1) και παρέμεινε στην τρίτη θέση της La Liga, στο -2 από την Ρεάλ Μαδρίτης και στο -4 από τη Τζιρόνα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «ξηρασίας». Ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε δις και οδήγησε την (κακή για άλλη μια φορά) Μπαρτσελόνα σε ανατροπή και νίκη επί της Αλαβές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (2-1), χάρη στην οποία παρέμεινε στη τρίτη θέση της La Liga, στο -2 από την Ρεάλ Μαδρίτης και στο -4 από την Τζιρόνα.

Σταθερά χωρίς τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τιμωρημένο τον Γκάβι και με βασικό για πρώτη φορά τον Πέδρι μετά την επιστροφή του από τραυματισμό, ο Τσάβι επέλεξε ουσιαστικά διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον Ζοάο Κανσέλο να ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά.

Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του κεντρικού αμυντικού Αλεκσάνταρ Σέντλαρ, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρατάχθηκαν ουσιαστικά με πέντε στην άμυνα, η οποία ήταν αρκετά ψηλά.

0-1 στο 18ο δευτερόλεπτο!

Η Μπάρτσα (θα) ήθελε να δείξει από την αρχή ποιο είναι το αφεντικό, αλλά βρέθηκε να χάνει μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο! Βαθιά μπαλιά στο πουθενά, λάθος στην μεσαία γραμμή του Ιλκάι Γκιντογκάν, άψογη αντεπίθεση, συρτή σέντρα του Χάβι Λόπεθ στον Σάμου Ομοροντιόν και ο 19χρονος δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, νικάει από κοντά τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν για το 0-1.

Σε διάστημα 37 ημερών, οι Μπλαουγκράνα έχουν δεχθεί τα δύο πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία τους στη La Liga, στα 17 δευτερόλεπτα από τον Μπράιαν Θαραγόθα της Γρανάδα και στα 18 του Σάμου Ομοροντιόν της Αλαβές, κάνοντας μάλιστα αυτοί την σέντρα! Είναι, συν τοις άλλοις, η πρώτη ομάδα σε 94 χρόνια ιστορίας της La Liga που δέχεται δύο γκολ στα πρώτα είκοσι δευτερόλεπτα σε μια ίδια σεζόν!

Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ - εξπρές των Βάσκων θα αποτελούσε... ηλεκτροσόκ αφύπνισης για τους Καταλανούς, αλλά δεν ήταν έτσι, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν συνεχώς λάθη στην κυκλοφορία και ήταν απίστευτα ευάλωτοι στα μετόπισθεν, με την Αλαβές να χάνει ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον σκόρερ!

Ο Ζοάο Φέλιξ πάλευε μόνος του, έκανε το πρώτο (ακίνδυνο) σουτ προς την εστία που κατέληξε στην αγκαλιά του Αντόνιο Σιβέρα, ο οποίος στο 16’ έκανε την πρώτη του μεγάλη απόκρουση, σε κοντινή προσπάθεια του (κινούμενου και πάλι στα... ρηχά) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ύστερα από πάσα του Γκιντογκάν.

Δοκάρι ο Σάμου για το 0-2!

Ο γκολκίπερ της Αλαβές έκανε δεύτερη καλή απόκρουση σε ωραίο σουτ του Ζοάο Φέλιξ, με την Μπάρτσα να ανεβάζει σταδιακά τις στροφές και να προσπαθεί να ξεπεράσει και το άγχος που την είχε ξεκάθαρα κυριεύσει μετά το 0-1.

Ο Σάμου έκανε ό, τι ήθελε με αντίπαλο τον... εορτάζοντα τα 25α γενέθλιά του Ζιλ Κουντέ και, μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε για δεύτερο γκολ, δημιούργησε (και έχασε) και τρίτη, όταν ξεπέρασε τον Γάλλο, σούταρε και η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Ο Τσάβι, με καθυστέρηση, άλλαξε θέσεις Κουντέ και Ρόναλντ Αραούχο, βάζοντας στο κέντρο της άμυνας τον Ουρουγουανό, προκειμένου να υπάρχει κάποιος να κοντράρει τον Σάμου, περνώντας τον Κουντέ στο δεξί άκρο, όπου δεδομένα δεν θέλει να παίζει.

Οι έντονες αποδοκιμασίες έκαναν για πρώτη φορά φέτος την εμφάνισή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ και όχι άδικα, αφού η εικόνα της Μπαρτσελόνα στα ματς με Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και στο πρώτο ημίχρονο με την Αλαβές ήταν, επιεικώς, τραγική.

Ο Λεβαντόφσκι έδωσε δις τη λύση

Κουντέ και Λεβαντόφσκι ήταν εκ των χειρότερων της ομάδας τους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 53’ συνδυάστηκαν για την ισοφάριση, με τον Γάλλο να σεντράρει και τον Πολωνό με δυνατή γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι (!) να νικάει τον Σιβέρα για το 1-1.

Αυτό ήταν το έκτο γκολ του «Λέβα» στο πρωτάθλημα, αλλά το πρώτο από τα δύο που είχε σημειώσει στην δραματική ανατροπή με την Θέλτα (3-2 από 0-2 στα τελευταία δέκα λεπτά), στην έκτη αγωνιστική.

Ο Τσάβι, αναζητώντας την ολική ανατροπή, έριξε στο ματς τον Ραφίνια αντί του (άφαντου) Φερμίν Λόπεθ, ενώ λίγο αργότερα έβαλε Αλεχάντρο Μπάλντε και Φεράν Τόρες, αντί Κουντέ και Ζοάο Φέλιξ.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, παρά το κακό του παιχνίδι, λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας με διαγώνιο σουτ που σταμάτησε πάνω στον Σιβέρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1 στο 78’ δια ποδός Λεβαντόφσκι, ύστερα από καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Φεράν Τόρες σε ανατροπή από τον Αμπντέλ Αμπκάρ.

Ο Λουίς Γκαρθία Πλάθα έψαξε την αντίδραση της ομάδας του με την είσοδο του Κίκε Γκαρθία και του Ιάνις Χάτζι, υιό του θρυλικού Γκεόργκι, ο ο οποίος ήταν στα επίσημα και, βεβαίως, στην τεράστια καριέρα του πέρασε (και) από την Μπάρτσα.

Στα τελευταία λεπτά, ο φόβος της «γκέλας» μπλόκαρε και άλλο τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση και να την αγγίζουν με σουτ του Ναουέλ Τενάλια στις καθυστερήσεις που έφυγε λίγο άουτ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Αραούχο, Κουντέ (71’ Μπάλντε), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο - Πέδρι (81’ Οριόλ Ρομέου), Γκιντογκάν, Φερμίν Λόπεθ (63’ Ραφίνια) - Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (71’ Φεράν Τόρες).

Αλαβές (Λουίς Γκαρθία Πλάθα): Σιβέρα - Γκοροσάμπελ (85’ Τενάλια), Αμπκάρ, Θαμόρα, Ντουάρτε - Μπλάνκο (85’ Μέντες), Γκεβάρα - Λουίς Ριόχα (63’ Ρέμπακ), Γκουρίντι (79’ Χάτζι), Χάβι Λόπεθ - Σάμου (79’ Κίκε Γκαρθία).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα