Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 2-0: Την λύτρωσε ο Πέδρι στο φινάλε (vid)

Pedri

bet365

Με γκολ του Πέδρι στο 82’ και του Φεράν Τορές στις καθυστερήσεις, η αναποτελεσματική (και πάλι) Μπαρτσελόνα λύγισε την αξιόμαχη Κάντιθ (2-0) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga – Στα… ρηχά ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ στο (ιστορικό) ντεμπούτο του ως βασικός.

Η Μπαρτσελόνα έχει ρίξει το βάρος στην απόκτηση ενός (απαραίτητου) δεξιού μπακ, με τον Ζοάο Κανσέλο να βρίσκεται προ των πυλών. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, όμως, «φωνάζει» πως έχει πρόβλημα στο γκολ και ειδικά κόντρα σε σφιχτές άμυνες, αφού τα… χρειάστηκε για να λυγίσει την Κάντιθ (2-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, πανηγυρίζοντας εντέλει την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga.

Ο τιμωρημένος Τσάβι, μετά το εκτός έδρας 0-0 με την Χετάφε στην πρεμιέρα, αιφνιδίασε με την χρησιμοποίηση από την αρχή του 16χρονου Λαμίν Γιαμάλ (ο νεαρότερος βασικός ποτέ στη Μπάρτσα σε αγώνα πρωταθλήματος) αντί του επίσης τιμωρημένου Ραφίνια, με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ ως στόπερ αντί του τραυματία Ρόναλντ Αραούχο, αλλά να παίζει στη φυσική του θέση ως χαφ σε φάση επίθεσης.

Ο Σέρχιο Γκονθάλεθ, σε σχέση με τη νίκη επί της Αλαβές (1-0), έκανε μόλις μια αλλαγή, με τον Άλεξ να παίρνει την θέση του Ντάργουιν Ματσίς στην μεσαία γραμμή, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια στο αμυντικό κομμάτι.

Στοπ στη «στάση» Λεδέσμα

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έπαιζαν με πέντε σε φάση άμυνας, είχαν δύο επικίνδυνες ενέργειες στο πρώτο 15λεπτο με Φάλι και Κρις Ράμος, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν στον Γιαμάλ τον πιο δραστήριο παίκτη τους.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο νεαρός έπεσε στην περιοχή ύστερα από επαφή με αντίπαλο αμυντικό, η οποία όμως δεν συνιστά πέναλτι, με ένα μακρινό σουτ του Οριόλ Ρομέου και ένα αδύναμο γυριστό του Ζιλ Κουντέ στα χέρια του Χερεμίας Λεδέσμα να είναι οι πρώτες φάσεις άξιας αναφοράς των γηπεδούχων.

Ο Πέδρι, μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Κάντιθ, ο οποίος με την συμπλήρωση του ημιώρου απέτρεψε το γκολ του Γιαμάλ, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα την μπάλα σε ωραίο πλασέ του πιτσιρικά.

Έξι λεπτά νωρίτερα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αύριο Δευτέρα (21/08) γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του, φώναξε (σχετικά) «παρών» για πρώτη φορά με κεφαλιά, η οποία όμως δεν ανησύχησε τον Λεδέσμα, ο οποίος έσωσε και πάλι την ομάδα του σε κοντινή προβολή του Κουντέ.

Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, θεατής πολυτελείας μέχρι εκείνο το σημείο, υπενθύμισε πόσο σπουδαίος τερματοφύλακας είναι, αφού ύστερα από λάθος του Αλεχάντρο Μπάλντε, ο Ρουτζέ Μαρτί έφυγε μόνος του απέναντι από τον Γερμανό, ο οποίος απέτρεψε το (σχεδόν) βέβαιο 0-1. Υπό το βλέμμα, μάλιστα, του ομοσπονδιακού προπονητή της Νατσιονάλμαντσαφτ, Χάνζι Φλικ.

Την λύτρωσε ο Πέδρι, γκολ (ξανά) ο Φεράν Τόρες

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Μπάρτσα να να έχει την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, αλλά την Κάντιθ να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Ο Γκάβι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με Ρουμπέν Αλκαράθ και ειδικά Κρις Ράμος να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν και να ανοίξουν το σκορ.

Ο Τσάβι, παρακολουθώντας το ματς από ψηλά, με τον αδελφό του Όσκαρ σε «ρόλο» πρώτου προπονητή, δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει, βάζοντας ταυτόχρονα Ανσού Φατί και Άμπντε, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία έπαιζε πλέον ξεκάθαρα 3-4-3.

Ο Άμπντε άγγιξε το γκολ σε σέντρα που έγινε σουτ χωρίς να αιφνιδιάσει τον Λεδέσμα. Και, στο 82’, ο Πέδρι λύτρωσε εντέλει τους Μπλαουγκράνα, όταν μετά από συνδυασμό με τον Ιλκάι Γκιντογκάν και καταπληκτική κάθετη πάσα του Γερμανού, άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή (1-0).

Ο «Λέβα» σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, ο Ματσίς άγγιξε την ισοφάριση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φεράν Τόρες, συνεπής στο σκοράρισμα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, βρήκε δίχτυα όταν, ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Λεβαντόφσκι, έφυγε μόνος του προς την αντίπαλη εστία και πλάσαρε άψογα τον Λεδέσμα για το τελικό (και αρκετά… παραπλανητικό για όποιον δεν έχει δει το ματς) 2-0.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κρίστενσεν (78’ Έρικ Γκαρθία), Ντε Γιονγκ, Μπάλντε (68’ Φατί) – Γκιντογκάν, Ρομέου (78’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκάβι (68’ Άμπντε) – Γιαμάλ (85’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Πέδρι.

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα – Ίθα, Λουίς Ερνάντεθ, Φάλι, Χάβι Ερνάντεθ – Αλέχο (68’ Ματσίς), Αλκαράθ, Σαν Εμετέριο (68’ Σομπρίνο), Άλεξ (86’ Χοσέ Μάρι) – Κρις Ράμος (86’ Νεγκρέδο), Ρουτζέ Μαρτί (86’ Όσμαγιτς).

«Τρίποντο» με τριάρα για την Τζιρόνα

Μετά την ισοπαλία με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα, η Τζιρόνα πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» στην τρέχουσα La Liga, καθώς επικράτησε της Χετάφε με 3-0. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως απόψε έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 12'.

Ο Σάβιο έβγαλε τη σέντρα και ο Γιάνγκελ Ερέρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο Κρίστιαν Στουάνι βρήκε δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (55'-65') και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα