Ρεάλ Μαδρίτης: Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Βασίλισσας (vids)

Bellingham

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης... τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να αγοράσει τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ και το Gazzetta σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Βασίλισσας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε την πρώτη μεταγραφική «βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για το καλοκαίρι του 2023. Οι Μερένγκες έβαλαν... βαθιά το χέρι στην τσέπη και αγόρασαν από την Ντόρτμουντ ένα από τα τρία πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς. Ο λόγος για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Η Βασίλισσα έδωσε συνολικά 134 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 19χρονο Βρετανό χαφ από την Ντόρτμουντ και του έδωσε το «βαρύ» Νο. 5 του θρυλικού Ζινεντίν Ζιντάν. Μάλιστα δεν αποκλείεται η Βασίλισσα να κάνει ακόμα μια αγορά με 100+ εκατομμύρια μέσα στο καλοκαίρι είτε για λογαριασμό του Χάρι Κέιν είτε για τον... απόλυτο στόχο Κιλιάν Μπαπέ.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Από την ιστορική «προδοσία» του Φίγκο και την πρώτη «100αρα» για τον Μπέιλ στους Αζάρ και Γιόβιτς που πέρασαν και δεν... ακούμπησαν.

Λουίς Φίγκο - 60 εκατομμύρια ευρώ (2000)

Λουίς Φίγκο - 60 εκατομμύρια ευρώ (2000)

Λούκα Γιόβιτς - 60 εκατομμύρια ευρώ (2019)

Λούκα Γιόβιτς - 60 εκατομμύρια ευρώ (2019)

Κακά - 67 εκατομμύρια ευρώ (2009)

Κακά - 67 εκατομμύρια ευρώ (2009)

Χάμες Ροντρίγκες - 75 εκατομμύρια ευρώ (2014)

Χάμες Ροντρίγκες - 75 εκατομμύρια ευρώ (2014)

Ζινεντίν Ζιντάν - 77,5 εκατομμύρια ευρώ (2001)

Ζινεντίν Ζιντάν - 77,5 εκατομμύρια ευρώ (2001)

Κριστιάνο Ρονάλντο - 94 εκατομμύρια ευρώ (2009)

Κριστιάνο Ρονάλντο - 94 εκατομμύρια ευρώ (2009)

Ορελιέν Τσουαμενί - 100 εκατομμύρια ευρώ (2022)

Ορελιέν Τσουαμενί - 100 εκατομμύρια ευρώ (2022)

Γκάρεθ Μπέιλ - 101 εκατομμύρια ευρώ (2014)

Γκάρεθ Μπέιλ - 101 εκατομμύρια ευρώ (2014)

Εντέν Αζάρ - 115 εκατομμύρια ευρώ (2019)

Εντέν Αζάρ - 115 εκατομμύρια ευρώ (2019)

Τζουντ Μπέλινγκχαμ - 134 εκατομμύρια ευρώ (2023)

Τζουντ Μπέλινγκχαμ - 134 εκατομμύρια ευρώ (2023)

To καλοκαίρι του 2000 η Ρεάλ Μαδρίτης αγόρασε με ποσό - ρεκόρ για την εποχή τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Λουίς Φίγκο. Η Βασίλισσα έδωσε 60 εκατομμύρια ευρώ στην «αιώνια» αντίπαλο Μπαρτσελόνα, η οποία άναψε το πράσινο φως για την μεταγραφή του εκ των αρχηγών της. Για πολλούς φίλους των Μπλαουγκράνα μέχρι και σήμερα φέρει την «στάμπα» του προδότη.

Με τη Ρεάλ μέτρησε 245 εμφανίσεις, 57 γκολ και 92 ασίστ, ενώ σήκωσε Champions League, UEFA Super Cup, Διηπειρωτικό και δυο πρωταθλήματα. Αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη μεταγραφή της εποχή των «Γκαλάκτικος» του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Tη σεζόν 2018-19 ο Λούκα Γιόβιτς ήταν ένα από τα πιο... καυτά «πιστόλια» της Ευρώπης. Στα 20 του ο Σέρβος σέντερ φορ είχε 17 γκολ και πέντε ασίστ σε 25 παιχνίδια του ως βασικός στην Bundesliga με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι Μερένγκες θεώρησαν πως θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του Καρίμ Μπενζεμά και ένας ιδανικός αντικαταστάτης του Γάλλου σε βάθος χρόνου. Η Βασίλισσα έδωσε 60 εκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς για να τον αγοράσει, όμως η συνέχεια είναι γνωστή. Τρία γκολ και πέντε ασίστ σε 51 εμφανίσεις με τη Ρεάλ, ένας δανεισμός στην Άιντραχτ και εν τέλει έφυγε ως ελεύθερος για την Φιορεντίνα. Όχι και η καλύτερη επένδυση...

Το 2009 η Ρεάλ έριξε την «βόμβα» με την μεταγραφή του Κακά από την Μίλαν, αντί 67 εκατομμυριών ευρώ. Ο Βραζιλιάνος μαέστρος πήγε στην Μαδρίτη με τεράστιες προσδοκίες έπειτα από την εξαετία του στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της οποίας πήρε Χρυσή Μπάλα, κέρδισε Champions League, στέφθηκε πρωταθλητής και πήρε αρκετές ατομικές διακρίσεις.

Έμεινε στη Βασίλισσα μια τετραετία, όμως ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς. Ξεκίνησε μόλις 85 φορές βασικός σε ματς της La Liga και σκόραρε 23 γκολ. Με τη Ρεάλ σήκωσε πρωτάθλημα και κύπελλο, όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα πραγματικά μπορούσε.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν το πιο «hot» όνομα της μεταγραφικής αγοράς. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός είχε κάνει φανταστικό τουρνουά και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στην Ουρουγουάη, για το οποίο κέρδισε το βραβείο Πούσκας. Οι Μερένγκες είδαν σε αυτόν το νέο τους «δεκάρι» και τον αγόρασαν από την Μονακό αντί 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην πρώτη του σεζόν υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι έδειξε την αξία του, έχοντας συνεισφορά σε 24 γκολ σε 29 ματς στη La Liga. Όσο περνούσε ο καιρός η πορεία του ήταν φθίνουσα και το 2017 πήγε στην Μπάγερν με διετή δανεισμό. Τη σεζόν 2019-20 ήταν αναπληρωματικός και στη συνέχεια αποχώρησε ως ελεύθερος. Έκτοτε είχε μονοετή περάσματα από Έβερτον, Αλ Ραγιάν και έξι μήνες έπαιξε στον Ολυμπιακό.

Το 2001 η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε για ακόμα μια φορά το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Μπλάνκος έδωσαν 77,5 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους για να πάρουν τον πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου με τη φανέλα της Γαλλίας, Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Ζιζού αγωνίστηκε πέντε χρόνια με τη φανέλα της Βασίλισσας και αποτελεί έναν από τους θρύλους του κλαμπ. Έπαιξε στη Μαδρίτη μια πενταετία και το 2006 αποσύρθηκε, μετά την ήττα της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ. Με τη Ρεάλ μέτρησε 227 εμφανίσεις, 49 γκολ και 68 ασίστ, ενώ μεταξύ άλλων σήκωσε πρωτάθλημα και Champions League. O Zιντάν είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους Μερένγκες, καθώς είναι και η μοναδική ομάδα που έχει κοουτσάρει.

Το καλοκαίρι του 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια ιστορική μεταγραφή, καθώς αγόρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Βασίλισσα απέκτησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 94 εκατομμυρίων ευρώ και τα υπόλοιπα είναι... ιστορία.

O κατά πολλούς... GOAT του αθλήματος σε εννέα χρόνια στη Μαδρίτη σήκωσε τα πάντα! Τέσσερα Champions League, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία UEFA Super Cup, δυο πρωταθλήματα, άλλα τόσα Copa del Rey και Super Cup Ισπανίας. Με 450 γκολ σε 438 εμφανίσεις είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Αριθμοί από άλλον... πλανήτη από τον CR7, ο οποίος πωλήθηκε το 2018 στη Γιουβέντους και η Ρεάλ έβαλε στα ταμεία της 117 εκατομμύρια ευρώ.

O πρώτος από τους τέσσερις «100αρηδες» της λίστας. Η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2022 αγόρασε τον Ορελιέν Τσουαμενί, δίνοντας 80 εκατομμύρια ευρών, συν ακόμα 20 με τη μορφή μπόνους. Τεράστιο ποσό για ένα... άμαθο παιδί στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Στην πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη ο 23χρονος χαφ μέτρησε 50 εμφανίσεις, με τέσσερις ασίστ και σήκωσε Copa del Rey, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και UEFA Super Cup. To συμβόλαιο του με την Ρεάλ έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2028. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει 22 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας και δύο γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε μεταγραφή άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2014 η Βασίλισσα αγόρασε από την Τότεναμ τον Ουαλό αντί 101 εκατομμυρίων ευρώ και παρόλο που το αντίο του δεν ήταν το... ιδανικό προσέφερε πολλά στη Βασίλισσα, συνέθεσε «φονική» τριάδα με τους Κριστιάνο Ρονάλντο - Καρίμ Μπενζεμά και πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ σε τελικό Champions League, στο 3-1 επί της Λίβερπουλ.

Ο Μπέιλ με τους Μερένγκες μέτρησε 106 τέρματα και 67 ασίστ σε 258 εμφανίσεις και πανηγύρισε πέντε Champions League, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, Super Cup Ισπανίας, Super Cup Ευρώπης και ένα Κύπελλο. Τη σεζόν 2020-21 είχε έναν ανεπιτυχή δανεισμό στην Τότεναμ, το περασμένο καλοκαίρι εν τέλει αποχώρησε και έπαιξε τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στο MLS για λογαριασμό της LA FC.

Μια... πονεμένη ιστορία για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκτήθηκε το 2019 με «τυμπανοκρουσίες» από την Τσέλσι, της οποία ήταν ο MVP επί σειρά ετών, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ, καθώς κόστισε 115 εκατομμύρια ευρώ και τελικά αποδείχθηκε σε ένα μεγάλο αγωνιστικό «φιάσκο».

Ο Βέλγος εξτρέμ ποτέ δεν έπαιξε στους Μερένγκες με βάση την αξία του και τις ικανότητες του. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ απο τραυματισμούς και σε μια τετραετία κατέγραψε 76 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 7 γκολ και 12 ασίστ. Πάντως πανηγύρισε κάθε πιθανό τίτλο, κατακτώντας συνολικά οκτώ τρόπαια, μεταξύ άλλων το πρωτάθλημα, το Champions League και το Κύπελλο Ισπανίας. Στις 3 Ιουνίου έλυσε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ.

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης στη θερινή περίοδο του 2023 είναι και η πιο ακριβή στην ιστορία του κλαμπ. Οι Μπλάνκος αγόρασαν από την Ντόρτμουντ τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ με φιξ ποσό ύψους 103 εκατομμυρίων ευρώ και ακόμη 31 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται σε μορφή μπόνους.

O 19χρονος χαφ ήταν στο «στόχαστρο» Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, όμως η Βασίλισσα κινήθηκε πιο... αποφασιστικά και τελείωσε την υπόθεση από τις αρχές του καλοκαιριού. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 42 εμφανίσεις με 14 γκολ και επτά ασίστ, ενώ από τα 17 του είναι διεθνής και μέχρι σήμερα έχει 24 εμφανίσεις με την Αγγλία. To συμβόλαιο του με την Ρεάλ έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2029.