Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Νίκη στο… ντέρμπι και φουλάρει για το Clasico! (vid)

bet365

Με ένα γρήγορο γκολ του Έντερ Μιλιτάο (3’), η Ρεάλ Μαδρίτης (χωρίς τον κουρασμένο Καρίμ Μπενζεμά) λύγισε την μαχητική συμπολίτισσα Χετάφε (1-0) και εξασφάλισε ότι θα πάει ούσα στη κορυφή της La Liga στο Clasico με την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 15/10, 17:15).

Έβαλε ένα γρήγορο γκολ και μετά… κάαθισε. Μετά την «γκέλα» κόντρα στην Οσασούνα, η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες στη La Liga (1-0 εκτός έδρας την Χετάφε στο μικρό μαδριλένικο ντέρμπι) και εξασφάλισε ότι θα πάει στο Clasico με τη Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 15/10, 17:15) ούσα τουλάχιστον ισόβαθμη με τους Μπλαουγκράνα, τους οποίους έχει αυτή την στιγμή στο -3, με την ομάδα του Τσάβι να υποδέχεται απόψε την Θέλτα (Κυριακή 09/10, 22:00).

Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ο οποίος έχει την ομάδα του λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, την παρέταξε χωρίς τους τραυματίες Νεμάνια Μακσίμοβιτς και Μάουρο Αραμπάρι, αλλά με σαφή διάθεση να παλέψει για κάθε μπαλιά.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος παραμονές του αγώνα άκουσε τον Καρίμ Μπενζεμά να του ζητάει να τον αφήσει εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί, επανέφερε τον Λούκα Μόντριτς στην ενδεκάδα, ενώ διατήρησε Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο στην επίθεση.

Ο Μιλιτάο έδειξε τον δρόμο

Μόλις στο τρίτο λεπτό και ύστερα από κόρνερ του Μόντριτς, ο Έντερ Μιλιτάο στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα προς την εστία με δυνατή κεφαλιά, με τον Νταβίδ Σόρια να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 0-1.

Το γρήγορο γκολ του Βραζιλιάνου, στο 100ό του ματς με την φανέλα της Βασίλισσας, έλυσε από νωρίς τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έψαξαν την αντίπαλη εστία με ταχύτητα και κάθετο ποδόσφαιρο, κάνοντας πιθανότατα την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Για ένα διάστημα τουλάχιστον.

Η Χετάφε, ανήμπορη να αντιδράσει στο πρώτο 20λεπτο, όπου πάντως δεν απειλήθηκε πολύ, πέραν βεβαίως του γκολ, απάντησε με σέντρα – σουτ του Φαμπρίτσιο Ανχιλέρι, στην οποία ο Μπόρχα Μαγιοράλ δεν έφτασε για εκατοστά, προκειμένου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντρέι Λούνιν.

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο και άγγιξε το 2-0 με τον Ροντρίγκο, ο οποίος ύστερα από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Σόρια να αποσοβεί ένα γκολ που έμοιαζε σχεδόν βέβαιο (39’).

Το VAR αναίρεσε λίγο αργότερα ένα πέναλτι που είχε δοθεί αρχικά σε πτώση του Βινίσιους Ζούνιορ στην περιοχή (η μπάλα είχε βγει άουτ λίγο νωρίτερα), αλλά και ένα γκολ του Ροντρίγκο για οφσάιντ του Βραζιλιάνου.

Το «διπλό» στο ρελαντί

Η Χετάφε προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να ψάξει με πειστικό τρόπο την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η Ρεάλ είχε επί της ουσίας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάρη κυρίως στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν στα χαφ ο παλιός (Μόντριτς) και οι νέοι (Ορελιέν Τσουαμενί, Εντουάρντο Καμαβινγκά).

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε… αναίμακτα και χωρίς ιδιαίτερες φάσεις άξιες αναφοράς εκατέρωθεν, με τη Ρεάλ να παίρνει αυτό που θέλει και να προετοιμάζεται πλέον για το Clasico, αν και ενδιάμεσα έχει τον αγώνα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην ουδέτερη Πολωνία (Τρίτη 11/10, 22:00), όπου αναζητά το «4 στα 4» και την πρωτιά του ομίλου της στο Champions League.

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια – Σουάρες, Ντουάρτε, Μίτροβιτς, Τζενέ, Ανχιλέρι (83’ Αμαβί) - Αλενιά (66’ Πόρτου), Αλγκόμπια (83’ Σεοάνε), Μίγια – Μαγιοράλ (66’ Ελ Χανταντί), Ενές Ουνάλ (86’ Λάγιος).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (83’ Νάτσο), Αλάμπα, Ρούντιγκερ – Μόντριτς, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (83’ Ασένσιο) - Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (89’ Μαριάνο), Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε οκτώ αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 22, Μπαρτσελόνα (7) 19, Αθλέτικ Μπιλμπάο 17, Ατλέτικο Μαδρίτης 16, Μπέτις (7) 15, Βαλένθια 13, Ρεάλ Σοσιεδάδ (7) 13, Οσασούνα 13.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα