Βινίσιους: Η Ατλέτικο Μαδρίτης καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της σε βάρος του

Βινίσιους: Η Ατλέτικο Μαδρίτης καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της σε βάρος του

bet365

Με ανακοίνωσή της η Ατλέτικο Μαδρίτης τάχθηκε σθεναρά εναντίον των ρατσιστικών συνθημάτων που φώναξαν ορισμένοι οπαδοί τους κατά του Βινίσιους Ζούνιορ και δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις Αρχές ώστε οι θύτες να αναγνωριστούν και να αποβληθούν από μέλη της.

Το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Βινίσιους, ο οποίος έγινε αντικείμενο ρατσιστικών σχολίων από τον πρόεδρο της ισπανικής Ένωσης μάνατζερ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Και μπορεί η στήριξη στον Βραζιλιάνο σταρ να ήταν καθολική από την ποδοσφαιρική κοινότητα, όμως, πριν από το ντέρμπι Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης, μία μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών των Ροχιμπλάνκος διόγκωσαν ξανά το ζήτημα φωνάζοντας «μαϊμού» τον διεθνή εξτρέμ της Βασίλισσας έξω από το «Metropolitano».

Λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι και αφού μεσολάβησαν οι καταδικαστικές δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, η Ατλέτικο πήρε επίσημα θέση κατά του συμβάντος, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από την μερίδα των εν λόγω οπαδών, οι οποίοι όπως χαρακτήρισε προκάλεσαν τρομερή αποστροφή και αγανάκτηση. Μάλιστα, τόνισαν ότι συνεργάζονται με την αστυνομία για την αναγνώριση των οπαδών, προκειμένου να τους αποκλείσουν δια βίου από την κοινότητα των μελών της ομάδας.

Αναλυτικά ένα μέρος της ανακοίνωσης:

«Αυτά τα συνθήματα προκαλούν τρομερή αποστροφή και αγανάκτηση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν οπαδό να κρύβεται πίσω από τα χρώματα της ομάδας μας και να εκφέρει προσβολές ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης.

Στην Ατλέτικο δείχνουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό. Η αφοσίωσή μας στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας είναι ολική και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε. Γι' αυτό και έχουμε επικοινωνήσει ήδη με τις αρχές και προσφέρουμε την πλήρη συνεργασία μας στην έρευνα του συμβάντος που έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο. Ζητάμε την αναγνώριση των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση αποβολή τους από τον σύλλογο».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα