Βινίσιους: «Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί» (vid)

Βινίσιους: «Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί» (vid)

Newsroom
Βινίσιους: «Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί» (vid)

bet365

O εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, με βίντεο που ανέβασε στα Social Media «απάντησε» στο ρατσιστικό σχόλιο που έκανε εναντίον του ο πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών agents, Πέδρο Μπράβο.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες για το ρατσιστικό σχόλιο του προέδρου της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών agents, Πέδρο Μπράβο κατά του εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ. «Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού», ανέφερε ο Μπράβο στο El Chiringuito, με τους Μερένγκες να βγάζουν ανακοίνωση και να προειδοποιούν για νομικές κινήσεις.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος Πελέ, ο αρχηγός της Σελεσάο Νεϊμάρ και η ομοσπονδία της χώρας του καφέ είναι μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τη στήριξη τους στον διεθνή σταρ. Ο 22χρονος ακραίος επιθετικός με τη σειρά του απάντησε στο σχόλιο του Μπράβο με βίντεο στα Social Media και επισήμανε πως δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το μήνυμα του Βινίσιους:

«"Όσο το χρώμα του δέρματος είναι πιο σημαντικό από τη λάμψη των ματιών θα υπάρχει πόλεμος". Έχω αυτή τη φράση τατουάζ στο σώμα μου. Αυτή τη σκέψη την έχω μόνιμα στο κεφάλι μου. Αυτή είναι η στάση και η φιλοσοφία που προσπαθώ να κάνω πράξη στη ζωή μου.

Λένε ότι η ευτυχία ενοχλεί. Η ευτυχία ενός πετυχημένου μαύρου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη ενοχλεί πολύ περισσότερο.

Αλλά η επιθυμία μου να κερδίσω, το χαμόγελό μου και η λάμψη στα μάτια μου είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Έπεσα θύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού σε μια μόνο δήλωση. Τίποτα από αυτά όμως, δεν ξεκίνησε χθες. Πριν από εβδομάδες άρχισαν να ποινικοποιούν τους χορούς μου.

Χοροί που δεν είναι δικοί μου. Ανήκουν στους Ροναλντίνιο, Νεϊμάρ, Πακετά, Γκριεζμάν, Ζοάο Φέλιξ, Ματέους Κούνια, ανήκουν σε Βραζιλιάνους καλλιτέχνες funk και samba, τραγουδιστές reggaeton και μαύρους Αμερικανούς.

Είναι χοροί για να γιορτάσουν την πολιτιστική πολυμορφία του κόσμου. Αποδεχτείτε το, σεβαστείτε το. Δεν πρόκειται να σταματήσω.

Κατάγομαι από μια χώρα όπου η φτώχεια είναι πολύ μεγάλη, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι!

Συνήθως δεν απαντώ δημόσια για να αντικρούσω την κριτική. Μου επιτίθενται και δεν μιλάω. Με επαινούν και ούτε μιλάω. Δουλεύω! Εργάζομαι πολύ.

Εντός και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να βοηθήσω την εκπαίδευση των παιδιών στα δημόσια σχολεία χωρίς οικονομική στήριξη από κανέναν. Φτιάχνω σχολή με το όνομά μου. Θα κάνω πολλά περισσότερα για την εκπαίδευση. Θέλω οι επόμενες γενιές να είναι προετοιμασμένες, όπως εγώ, να πολεμήσουν ενάντια στους ρατσιστές και τους ξενοφοβικούς.

Προσπαθώ πάντα να είμαι επαγγελματίας και υποδειγματικός πολίτης. Αλλά αυτό δεν κάνει κλικ, δεν είναι trend στο διαδίκτυο, ούτε παρακινεί τους δειλούς να μιλούν επιθετικά για άτομα που δεν γνωρίζουν καν.

Το σενάριο τελειώνει πάντα με μια συγγνώμη και "Με έχουν παρεξηγήσει". Αλλά το επαναλαμβάνω για σένα, ρατσιστή: "Δεν θα σταματήσω να χορεύω. Είτε στο Sambadrome, στο Μπερναμπέου ή οπουδήποτε αλλού.

Με αγάπη και χαμόγελα κάποιου που είναι πολύ χαρούμενος,

Vini Jr».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα