Ρεάλ Μαδρίτης: Θύμα ρατσιστικού σχολίου στην ισπανική τηλεόραση ο Βινίσιους Τζούνιορ

Ρεάλ Μαδρίτης: Θύμα ρατσιστικού σχολίου στην ισπανική τηλεόραση ο Βινίσιους Τζούνιορ

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης: Θύμα ρατσιστικού σχολίου στην ισπανική τηλεόραση ο Βινίσιους Τζούνιορ

bet365

Ο Πέδρο Μπράβο, πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών agents, συνέστησε στον Βραζιλιάνο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης «να μην κάνει τον πίθηκο» στους πανηγυρισμούς του!

Οι πανηγυρισμοί του Βινίσιους είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας καθώς πλησιάζει το ντέρμπι της Μαδρίτης στο Metropolitano (18/9). Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, της Ρεάλ, πρωταγωνιστής πέντε γκολ σε οκτώ παιχνίδια αυτή τη σεζόν, συνηθίζει να κάνει μια χορευτική φιγούρα κάθε φορά που σκοράρει.

Αυτός ακριβώς ο χορός έχει προκαλέσει την οργή αντίπαλων ομάδων, οι οποίοι ερμηνεύουν τη χειρονομία ως πρόκληση. Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κόκε, έκανε κι αυτός αναφορά στους πανηγυρισμούς του «Βίνι» και στο τι θα γινόταν με τις εξέδρες του Metropolitano σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος σκοράρει στο ντέρμπι. «Αν βάλει ένα γκολ και αποφασίσει να χορέψει, θα υπήρχε σίγουρα πρόβλημα», είπε ο έμπειρος Ισπανός μέσος.

Η διαμάχη όμως δεν σταμάτησε εκεί γιατί ο Πέδρο Μπράβο, Πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Μάνατζερ ποδοσφαίρου, έκανε ένα ατυχές σχόλιο με ρατσιστικούς τόνους στην ομιλία του στο πρόγραμμα El Chiringuito. «Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού», είπε ο εκπρόσωπος.

Το σχόλιο έγινε γρήγορα viral κι ο Μπράβο προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στη διαμάχη με μια συγγνώμη στον λογαριασμό του στο twitter. «Θέλω να διευκρινίσω ότι η έκφραση "παίζω τον πίθηκο" που έχω χρησιμοποιήσει λανθασμένα για να περιγράψω τον χορό του Βινίσους έγινε μεταφορικά ("κάνω βλακείες"). Επειδή δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Συγγνώμη».

Μετά το ατυχές σχόλιο, ο «Βίνι» έχει λάβει ένα κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στα social media από Βραζιλιάνους παίκτες, όπως ο Νεϊμάρ, το είδωλό του και συμπαίκτης του που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό «Χόρεψε Βίνι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα