Πικέ: Ζητούσε χάρη για να μπει η ομάδα του σε εύκολο όμιλο και έκανε παράπονα για το VAR

Πικέ: Ζητούσε χάρη για να μπει η ομάδα του σε εύκολο όμιλο και έκανε παράπονα για το VAR

Κώστας Τόπας
Πικέ: Ζητούσε χάρη για να μπει η ομάδα του σε εύκολο όμιλο και έκανε παράπονα για το VAR

bet365

Ο Ζεράρ Πικέ ζητούσε χάρες από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης, Ανδόρα. Τα παράπονά του για το VAR και το Clasico.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις χάρες που ζητούσε ο Ζεράρ Πικέ από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες συνεχίζονται στην Ισπανία.

Αυτή τη φορά το φως της δημοσιότητας είδαν νέες συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών και αφορούν χάρη που ζήτησε ο Ζεράρ Πικέ και αφορούσε την Ανδόρα, την ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Συγκεκριμένα η «Confidencial» αποκάλυψε ότι ο στόπερ της Μπαρτσελόνα ζήτησε χάρη από τον Λουίς Ρουμπιάλες για τη θέση που άφησε κενή η Ρέους, η οποία υποβιβάστηκε από τη Segunda División B λόγω χρεών.

Επιθυμία του 35χρονου αμυντικού ήταν να καταλάβει αυτήν την κενή θέση, η οποία ήταν ανοιχτή και προς πώληση, αλλά από τη στιγμή που ο σύλλογός του έχει έδρα στην Ανδόρα, δεν ήταν υποχρεωτικό να τοποθετηθεί σε κάποιον όμιλο της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου με γεωγραφικά κριτήρια.

Ετσι, ο Πικέ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας η Ανδόρα να μπει στον εύκολο και όχι στον δύσκολο όμιλο, που ήταν ήδη καταλανικές ομάδες. Τελικά, η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα κι έτσι η Ανδόρα τοποθετήθηκε στον τρίτο όμιλο.

Η κουβέντα για το VAR

Ο Ζεράρ Πικέ είχε εκφράσει στον Λουίς Ρουμπιάλες τα παράπονά του για τη διαιτησία μετά από έναν αγώνα Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα τέσσερις ημέρες πριν από το Clasico της σεζόν 2019-2020. Ο πρόεδρος της RFEF επικοινώνησε με τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα για να μάθει την ψυχική του κατάσταση μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση και ο Πικέ δεν έκρυψε τα παράπονά του.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε στο Σαν Σεμπαστιάν εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ στις 14 Δεκεμβρίου 2019, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε δίχως νικητή (2-2) και στον οποίο ο Πικέ ζήτησε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο διαιτητής Αλμπερόλα Ρόχας δεν έκανε τη χάρη στον Ισπανό στόπερ και δεν εξέτασε καν τη φάση στο VAR για να δείξει στην άσπρη βούλα. Κάτι που εξόργισε τον παίκτη των «μπλαουγκράνα» και την επόμενη ημέρα φρόντισε να επικοινωνήσει με τον Ρουμπιάλες.

Η συζήτηση μεταξύ Ρουμπιάλες και Πικέ, όπως αποκάλυψε το El Confidencial, είχε ως εξής:

Ρουμπιάλες: «Πώς είσαι;»

Πικέ: «Σκ@τ@, σήμερα τα μπέρδεψαν»

Ρουμπιάλες: «Τι έγινε;»

Πικέ: «Λοιπόν, δεν συμβουλεύτηκαν το VAR και ήταν ένα πολύ καθαρό πέναλτι. Και αυτοί από το VAR δεν είπαν τίποτα. Έπρεπε να ειδοποιήσουν τον διαιτητή».

Ρουμπιάλες: «Είμαι στη Σεβίλλη και δεν το έχω δει. Ξέρω ότι σφύριξαν ένα πέναλτι εναντίον της Μπαρτσελόνα και μου είπαν ότι δεν έδωσαν για εσάς. Αλλά καλά, θα δω αργότερα. Ε, αν έχουν κάνει λάθος... Ξέρεις ότι είμαι εγώ στη μέση».

Τέσσερις ημέρες μετά από αυτόν τον αγώνα, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης συναντήθηκαν στο «Καμπ Νόου». Η μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων έληξε 0-0 και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στην ομάδα τους.

Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της για τα δύο πέναλτι που δεν υπέδειξε ο διαιτητής του αγώνα, Ερνάντεζ Ερνάντες. Τελικά όμως οι Μαδριλένοι κατέληξαν να κατακτήσουν στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα, το οποίο είχε διακοπεί τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε λίγους μήνες αργότερα για να τελειώσει τον Ιούλιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα