Μπαρτσελόνα: Εχει το καλύτερο αήττητο σερί στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης

Μπαρτσελόνα: Εχει το καλύτερο αήττητο σερί στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης

Κώστας Τόπας
Μπαρτσελόνα: Εχει το καλύτερο αήττητο σερί στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης

bet365

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης, η οποία έχει το μεγαλύτερο σερί αήττητων αγώνων.

Από τη στιγμή που ο Τσάβι ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί έχουν αρχίσει και παίρνουν τα πάνω τους. Την Πέμπτη (14/04) δίνουν ένα κρίσιμο παιχνίδι στην Ευρώπη, κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τα προημιτελικά του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση.

Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε μέσα σε διάστημα πέντε μηνών να μεταμορφώσει τους «μπλαουγκράνα» και να τους κάνει ξανά ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Οταν ο Τσάβι ανέλαβε την αγαπημένη του ομάδα, την βρήκε στην ένατη θέση της βαθμολογίας, πλέον την έχει εκτοξεύσει στη δεύτερη και στο -12 από την κορυφή.

Η Μπαρτσελόνα μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Λεβάντε την περασμένη αγωνιστική στα La Liga, έφτασε τα 15 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ετσι έγινε η ομάδα με το καλύτερο σερί αήττητων αγώνων στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ρεκόρ που έμοιαζε αδιανόητα στην αρχή της σεζόν.

Σε αυτό το εντυπωσιακό σερί οι Καταλανοί έχουν συγκεντρώσει 11 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η Λίβερπουλ (12) και η Ρόμα (11) είναι οι άλλες δύο ομάδες στην Ευρώπη που έχουν τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ήττα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα τους. Ρίχνοντας μια ματιά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μπαρτσελόνα έχει επίσης 15 σερί ματς χωρίς ήττα (10 στη LaLiga και 5 στο Europa League) και έχει χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 23 παιχνίδια, που ήταν στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (2-3) και στη φάση των 16 του Copa del Rey με την Μπιλμπάο (3-2), αμφότερα στην παράταση.

Οι 10 ομάδες με το μεγαλύτερο αήττητο σερί στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης:

  1. Μπαρτσελόνα : 15 αγώνες

  2. Λίβερπουλ: 12 αγώνες

  3. Ρόμα: 11 αγώνες

  4. Μίλαν: 10 αγώνες

  5. Στρασβούργο: 9 αγώνες

  6. Λιλ: 8 αγώνες

  7. Λειψία: 8 αγώνες

  8. Μπάγερν Μονάχου: 7 αγώνες

  9. Ρεν: 7 αγώνες

  10. Ίντερ: 6 αγώνες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα