Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο Τσάβι τον ξύπνησε για τα καλά (pics & vid)

Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο Τσάβι τον ξύπνησε για τα καλά (pics & vid)

Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο Τσάβι τον ξύπνησε για τα καλά (pics & vid)

bet365

Όταν δεν παρατάει το ταλέντο του στην άκρη, κάνει όλα αυτά που έδειξε απέναντι στην Οσασούνα. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ίσως και να έπαιξε για πρώτη φορά στη Μπαρτσελόνα με τόση επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του...

Ο Γάλλος εξτρέμ έχει κατηγορηθεί πριν και πάνω απ' όλα για την κάκιστη σχέση του με την πειθαρχία. Δεν ταιριάζουν αυτοί οι δύο. Είναι και τέτοιο το στυλ του στον αγωνιστικό χώρο που καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ντεμπελέ θέλει την ελευθερία του. Παρ' όλα αυτά, πόσο κρίμα είναι όταν – τις στιγμές φυσικά που δεν τον χτυπάει η ατυχία με σοβαρούς τραυματισμούς αδικεί τον εαυτό του και δεν παίζει όπως πραγματικά μπορεί.

Κι όμως, ο Τσάβι φαίνεται να έχει τον τρόπο του. Ακόμα και να τον κάνει να ξεχάσει πως ίσως σε λίγο καιρό ο ποδοσφαιριστής θ' αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είτε δείχνει στους «μπλαουγκράνα» πως πρέπει να του δείξουν πόσο θα τον ήθελαν μαζί τους, είτε προσελκύει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενόψει καλοκαιριού.

Το heatmap του Ντεμπελέ με την Οσασούνα

Το heatmap του Ντεμπελέ με την Οσασούνα από το Wyscout

  • Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις ενέργειες

Σχεδόν όλο το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Οσασούνα πήγαινε από την δεξιά πλευρά. Εκεί, δηλαδή, που βρισκόταν ο Ντεμπελέ και όταν δεν πήγαινε σε ατομική ενέργεια ή βρισκόταν μόνος του, όλο και κάποιον εκ των Γκάβι ή Πουτς θα είχε κοντά του για να παίξουν και να βρουν συνεργασίες σε μικρούς χώρους.

Το Wyscout αποτυπώνει πως ο Γάλλος εξτρέμ ξεπέρασε τον εαυτό του σε 94 λεπτά συμμετοχής στο ματς της Κυριακής και έφτασε στις 120 ενέργειες στο παιχνίδι! Αδιανόητο! Περισσότερες είχε μονάχα στον ημιτελικό του Super Cup κόντρα στην Ρεάλ στις 12/1, ωστόσο, τότε, οι 131 ενέργειες είχαν σημειωθεί σε 125 λεπτά αγώνα, αφού υπήρχε και παράταση. Το ποσοστό επιτυχίας του στις 120 ενέργειες της αναμέτρησης με την Οσασούνα ανήλθε στο 67% με 80 προσπάθειες να έχουν θετικό πρόσημο.

Οι ενέργειες του Ντεμπελέ με την Οσασούνα

Οι ενέργειες του Ντεμπελέ με την Οσασούνα από το Wyscout

  • Μυαλωμένο παιχνίδι και μοίρασμα της μπάλας

Έκανε δυο ασίστ στην χθεσινοβραδινή (13/3) αναμέτρηση του «Καμπ Νόου». Ειδικά αυτή προς τον Φεράν Τόρες (που σκόραρε δις) ήταν... όλα τα λεφτά. Θα μπορούσε να έχει περισσότερες. Οι μπαλιές του είτε στην πλάτη της άμυνας για τον Ομπαμεγιάνγκ, είτε με τα γεμίσματα που επιχειρούσε εφόσον νικούσε με άνεση τον προσωπικό του αντίπαλο στο «ένας με έναν», εγκυμονούσαν κινδύνους για την αντίπαλη εστία. Ο Ντεμπελέ έφτασε στις 79 μεταβιβάσεις, 63 εκ των οποίων βρήκαν σωστό αποδέκτη, φτάνοντας στο 80% της επιτυχίας!

Κάποιες φορές το πήρε πάνω του έχοντας και τον ενθουσιασμό της εξαιρετικής βραδιάς στην οποία βρέθηκε, ωστόσο, από τις 4 τελικές που επιχείρησε, μονάχα μία βρήκε εστία. Επιπλέον, οι μεγάλες μπαλιές προς την αντίπαλη περιοχή ήταν 8 και μόλις 2 έφτασαν σε συμπαίκτη του Γάλλου, παρ' όλα αυτά, όλο το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα έγειρε προς την δεξιά πλευρά. Η ομάδα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την φοβερή εμφάνιση του διεθνή εξτρέμ. Μάλιστα, για να ξαναβρει κανείς τόση συμμετοχή του Ντεμπελέ σε ματς των «μπλαουγκράνα», γυρίζει έναν χρόνο πίσω, όταν στις 21/2/2021 (απέναντι στην Κάντιθ) εκείνος είχε 83/73 μεταβιβάσεις και ποσοστό επιτυχίας στο 88%.

Οι μεταβιβάσεις του Ντεμπελέ από το Wyscout

Οι μεταβιβάσεις του Ντεμπελέ με την Οσασούνα από το Wyscout

  • Έργο Τσάβι η αναγέννηση, δεν φαίνεται ανατροπή για το συμβόλαιο

Αυτή η Μπαρτσελόνα που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, είναι ξεκάθαρα δημιούργημα του Τσάβι. Και μπορεί να μιλάμε για ελάχιστη χρονική διάρκεια θητείας μέχρι και αυτή τη στιγμή, ωστόσο, ο θρύλος των Καταλανών έχει καταφέρει να ξυπνήσει την ομάδα που τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν έμοιαζε... στα χαμένα. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν απών μέχρι και τον Δεκέμβρη, αφού από το περασμένο καλοκαίρι και το Euro αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, επέστρεψε στα τέλη του Νοέμβρη, κόλλησε και κορονοϊό στην αλλαγή του έτους, ωστόσο, πλέον δείχνει να έχει πάρει φόρα. Για τα καλά!

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Είναι ήδη ελεύθερος να μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του από την έναρξη του 2022. Το όνομά του «έπαιξε» στη μεταγραφολογία της τελευταίας ημέρας της χειμερινής περιόδου για τις μετακινήσεις των παικτών. Το ενδιαφέρον ήταν κυρίως από την Αγγλία, ωστόσο, δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Δεν δέχεται τη μείωση του μισθού του για να υπογράψει νέο συμφωνητικό με την Μπαρτσελόνα και μπορεί στη διοίκηση να έχει προκαλέσει άσχημη εντύπωση, ωστόσο, ο Τσάβι ξέρει.

Όσο μπορεί να τον έχει διαθέσιμο, θα τον χρησιμοποιεί. Και είτε ο Ντεμπελέ παίζει για το νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα, είτε για το νέο του συμβόλαιο κάπου αλλού, βγάζει τρομερά κερδισμένους τους «μπλαουγκράνα» αυτή την εποχή. Και καταφέρνει έστω και στο φινάλε να δείξει γιατί τον εμπιστεύθηκαν στη Βαρκελώνη. Όταν δεν... βαριέται, όταν δεν αργεί στις προπονήσεις και όταν δεν αφήνεται όλη μέρα στο Playstation, ο Γάλλος... παίζει μπαλάρα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα