Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 4-0: Σόου για 13 λεπτά, 3η ξανά και έτοιμη για «Clasico» (vid)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 4-0: Σόου για 13 λεπτά, 3η ξανά και έτοιμη για «Clasico» (vid)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 4-0: Σόου για 13 λεπτά, 3η ξανά και έτοιμη για «Clasico» (vid)

bet365

Μια εβδομάδα πριν από το «Clasico» με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 20/03, 22:00), η Μπαρτσελόνα με σκόρερ τον Φεράν Τόρες και δημιουργό τον Ουσμάν Ντεμπελέ «κατάπιε» την Οσασούνα (4-0) και επέστρεψε στην 3η θέση της La Liga, ούσα στο -5 από την δεύτερη Σεβίλλη και με ματς λιγότερο - Ξανά στην 6άδα η Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0 την Αλαβές).

Οι μέτριες εμφανίσεις με Έλτσε (δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 2-1) και Γαλατάσαραϊ (εντός έδρας ισοπαλία με 0-0) φαίνεται πως έβαλαν στην… πρίζα την Μπαρτσελόνα, ενόψει μιας καθοριστικής εβδομάδας, τόσο στο Europa League (ρεβάνς με την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για το εισιτήριο στα προημιτελικά), όσο και στη La Liga («Clasico» με την Ρεάλ στη Μαδρίτη για γόητρο, αλλά και βαθμούς).

Πριν από την σέντρα, την αποθέωση γνώρισαν στο «Καμπ Νόου» η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με θριαμβευτικό 5-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η ανδρική ομάδα μπάσκετ, η οποία προσέφερε στον κόσμο το Κύπελλο που κατέκτησε πριν από περίπου ένα μήνα.

Η αποθέωσε… τρίτωσε στη συνέχεια. Κόντρα στην (πολύ καλή εκτός έδρας) Οσασούνα, οι Μπλαουγκράνα έπαιξαν εξαιρετικά για ένα ημίωρο, πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά και έβαλαν γερές βάσεις για την άνετη νίκη με 4-0, η οποία τους επανέφερε στην 3η θέση και στο -5 πλέον από την 2η Σεβίλλη. Και, μάλιστα, με ματς λιγότερο από τους Ανδαλουσιάνους.

Ο Φεράν Τόρες, ο οποίος έχει δεχθεί κριτική για την αναποτελεσματικότητα του, «ξεμπούκωσε» με δύο γκολ, αφού άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Γκάβι (14’), ενώ ολοκλήρωσε ιδανικά μια εξαιρετική κάθετη πάσα του πολύ κεφάτου Ουσμάν Ντεμπελέ (21’).

Ο Γάλλος συνέχισε το σόου του λίγο αργότερα και, με την έβδομη του ασίστ στο πρωτάθλημα, σέρβιρε γκολ και στον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με προβολή σημείωσε το έκτο του τέρμα σε εννέα παιχνίδια με τους Καταλανούς (27’). Ποιος είπε ότι ο Γκαμπονέζος είναι… τελειωμένος;

Ο Τσάβι, ο οποίος προφύλαξε τον Ρόναλντ Αραούχο ενόψει «Clasico» (στο όριο καρτών) και ξεκούρασε τους Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ανταμά Τραορέ, είδε τον Ντεμπελέ να συνεχίζει εκεί που το… άφησε και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους, όπως και ο Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Χαγκόβα Αρασάτε, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ανανέωσε έως το 2024, δεν είχε στην διάθεσή του τον πολύτιμο Τσίμι Άβιλα λόγω τιμωρίας, έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα και μετέτρεψε την διάταξη της ομάδας του από 4-3-3 σε 5-3-2, δεν διαπίστωσε ιδιαίτερη βελτίωση, αφού οι γηπεδούχοι έφτιαχναν ευκαιρίες όποτε ήθελαν.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Τσάβι ξεκούρασε τον Ζεράρ Πικέ (έφτασε τα 600 ματς ως Μπλαουγκράνα) και τους Ομπαμεγιάνγκ - Πέδρι, με τον Ρίκι Πουτς να παίρνει την θέση του τελευταίου και, με διπλή προσπάθεια, να σκοράρει και αυτός, σε μια φάση όπου και πάλι είχε συμμετοχή ο Ντεμπελέ (76’).

Ο Μέμφις Ντεπάι λίγο έλειψε να πάρει μέρος και αυτός στο πάρτι με γκολ με εναέριο τακουνάκι «α λα σκορπιός», το σκορ δεν άλλαξε, αλλά αυτό ελάχιστα απασχόλησε τους φίλους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να πιέζει μέχρι το τελευταίο λεπτό και χαμογελούν και πάλι μετά από την τελευταία, πολύ δύσκολη μιάμιση σεζόν.

6άδα με… ζόρι η Σοσιεδάδ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ τα βρήκε «σκούρα» στην έδρα της κόντρα στην προτελευταία Αλαβές, η οποία παίζει για τη... ζωή της, όμως εν τέλει κατάφερε να τη λυγίσει και πήρε τη νίκη με 1-0. Oι Βάσκοι έφτασαν τους 47 βαθμούς, προσπέρασαν τη Βιγιαρεάλ των 45 βαθμών, επέστρεψαν στην 6άδα και άφησαν την Αλαβές στη 19η θέση με 22 βαθμούς, τρεις πόντους μακριά από τη 17η Γρανάδα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια. Στην πρώτη τους καλή φάση στο 43', ο Αλεξάντερ Ίσακ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55' ο Κρίστιαν Πόρτου μετά από ωραία ατομική ενέργεια σούταρε αλλά ο Φερνάντο Πατσέκο του είπε «όχι».

Εντέλει, η Σοσιεδάδ βρήκε τη λύση στο 70' με τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ και τον Μαρτίν Θουμπιμέντι με κεφαλιά να νικάει τον Πατσέκο για το 1-0. Η Αλαβές πίεσε και απείλησε με τους Χοσέλου και Βαγιέχο, όμως ο Άλεξ Ρεμίρο κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες, Πικέ (62’ Λενγκλέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα (79’ Μινγκέθα) - Πέδρι (73’ Ρίκι Πουτς), Μπουσκέτς, Γκάβι - Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (73’ Ντεπάι), Φεράν Τόρες (79’ Μπρέιθγουεϊτ).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Ερέρα - Βιδάλ, Νταβίντ Γκαρθία (46’ Αριδάνε), Κρουθ, Χοσέ Άνχελ - Μονκαγιόλα, Τορό (46’ Ουνάι Γκαρθία), Χάβι Μαρτίνεθ (73’ Μπράσανατς) - Μπενίτο (67’ Μπούντιμιρ), Κίκε, Ρουμπέν Γκαρθία (46’ Ρομπέρτο Τόρες).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 28 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (27) 63, Σεβίλλη 56, Μπαρτσελόνα (27) 51, Ατλέτικο Μαδρίτης 51, Μπέτις 49, Ρεάλ Σοσιεδάδ 47, Βιγιαρεάλ 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 40.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα