Ρεάλ Μαδρίτης - Γρανάδα 1-0: Με γκολάρα του Ασένσιο, η Βασίλισσα στο +6 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Γρανάδα 1-0: Με γκολάρα του Ασένσιο, η Βασίλισσα στο +6 (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης - Γρανάδα 1-0: Με γκολάρα του Ασένσιο, η Βασίλισσα στο +6 (vid)

bet365

Ένα καταπληκτικό γκολ του Μάρκο Ασένσιο χάρισε στην «ορφανή» Ρεάλ (χωρίς Μπενζεμά - Βινίσιους) τη νίκη επί της μαχητικής Γρανάδα (1-0) και την έφερε στο +6 από την δεύτερη Σεβίλλη, στην κούρσα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη La Liga.

Η «γκέλα» της Σεβίλλης στην Παμπλόνα και, μάλιστα, με χαμένο πέναλτι του Ιβάν Ράκιτιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, παραήταν καλό δώρο για να μην το εκμεταλλευτεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βασίλισσα τα… χρειάστηκε, αλλά με ένα καταπληκτικό γκολ του Μάρκο Ασένσιο λύγισε την μαχητική Γρανάδα (1-0) και απέχει πλέον έξι βαθμούς από τους δεύτερους Ανδαλουσιάνους, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση της La Liga.

Μέτριο και σχετικά φτωχό σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με την Βασίλισσα να πληρώνει την ταυτόχρονη απουσία των Βινίσιους Ζούνιορ (τιμωρημένος) - Καρίμ Μπενζεμά (τραυματίας) κόντρα σε μια Γρανάδα που ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και έψαχνε να αιφνιδιάσει στις αντεπιθέσεις.

Παρά την ξεκάθαρη αμυντική τους πρόθεση, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Αντόνιο Πουέρτας, το σουτ του οποίου απέκρουσε με το πόδι ο Τιμπό Κουρτουά, αποσοβώντας το 0-1 με το «καλημέρα» (4’).

Αργά αλλά σταθερά η Ρεάλ, με βασικό για πρώτη φορά από τα τέλη Αυγούστου (!) έναν ιδιαιτέρως κεφάτο Ίσκο, άρχισε να επιβάλλει την ανωτερότητά της, χάνοντας ευκαιρίες με Ασένσιο (13’), Ροντρίγκο (32’) και Τόνι Κρόος (33’).

Ενδιάμεσα, όμως, την μεγαλύτερη ευκαιρία για την πρωτοπόρο της La Liga δημιούργησε άθελά του ο Κάρλος Νέβα ο οποίος στην, προσπάθεια του να διώξει την μπάλα ύστερα από συνδυασμό Κρόος - Ντάνι Καρβαχάλ και σέντρα του τελευταίου, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λουίς Μαξιμιάνο (31’).

Η Γρανάδα απάντησε με αδύναμο σουτ του νεοαποκτηθέντος Μίρτο Ουζούνι στα χέρια του Κουρτουά (36’), με την Ρεάλ να έχει άλλη μια ευκαιρία με τον Ίσκο (43’), προτού η ανάπαυλα επιτρέψει στον Κάρλο Αντσελότι να ψάξει λύσεις μήπως αλλάξει την προβληματική, για άλλο ένα παιχνίδι, εικόνα της ομάδας του.

Ο σαφώς πιο δυναμικός Φεδερίκο Βαλβέρδε πήρε την θέση του αρνητικού Εντουάρντο Καμαβινγκά, η Ρεάλ ανέβασε στροφές, δημιούργησε ευκαιρίες, έκλεισε την Γρανάδα στα καρέ της, αλλά της έλειπε το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αντσελότι έριξε Εντέν Αζάρ και Λούκα Γιόβιτς, το επιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων έγινε πιο ορθολογικό και, στο 74ο λεπτό, ο Ασένσιο με καταπληκτικό μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Μαξιμιάνο και λύτρωσε την σαφώς καλύτερη, αλλά αναποτελεσματική Ρεάλ.

Το όγδοο φετινό γκολ του Ασένσιο (τέταρτο με σουτ έξω από την περιοχή) απελευθέρωσε τους Μαδριλένους, οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 σε αρκετές περιπτώσεις, με Μαξιμιάνο και τύχη να αποτρέπουν τον Ασένσιο, αλλά και τον κεφάτο Αζάρ.

Τέλος καλό, όλα καλά για την Ρεάλ, η οποία απέφυγε τις… κακοτοπιές τύπου Έλτσε (2-2) και άφησε πλέον έξι βαθμούς πίσω την Σεβίλλη, κάνοντας σταθερά βήματα προς το 35o πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μαρσέλο (84’ Νάτσο) - Μόντριτς (87’ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46’ Βαλβέρδε), Κρόος - Ασένσιο, Ίσκο (65’ Αζάρ), Ροντρίγκο (65’ Γιόβιτς).

Γρανάδα (Ρόμπερ Μορένο): Μαξιμιάνο - Κίνι, Χερμάν Σάντσεθ, Τορέντε, Νέβα - Πουέρτας (70’ Πέτροβιτς), Γκοναλόνς, Μίγια (81’ Ροτσίνα), Ουζούνι (80’ Αρέθο) - Κογιάδο (70’ Ντάνι Ράμπα), Λουίς Σουάρες (62’ Χόρχε Μολίνα).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 23 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 53, Σεβίλλη 47, Μπέτις 40, Μπαρτσελόνα (22) 38, Ατλέτικο Μαδρίτης (22) 36, Βιγιαρεάλ 35, Ρεάλ Σοσιεδάδ (22) 35.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα