Ίντερ - Ρόμα 2-0: «Golazos» από Τζέκο - Σάντσες και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)

Νίκος Κικίδης
Ίντερ - Ρόμα 2-0: «Golazos» από Τζέκο - Σάντσες και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)

bet365

Ζωγραφιές με καμβά το «Μεάτσα». Τζέκο και Σάντσες πέτυχαν γκολ για... χάζεμα απέναντι στη Ρόμα, πρόσφεραν ένεση αυτοπεποίθησης στην Ίντερ μετά το ντέρμπι του Μιλάνου και μαζί την πρόκριση (2-0) στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το ξέσπασμα του Ζιρού στο «Derby Della Madonnina» πρόσφερε πολλαπλά χτυπήματα στην Ίντερ. Από τη μια... η λακκούβα στην κούρσα για τον τίτλο της Serie A κι από την άλλη η λαβωμένη αυτοπεποίθηση και το πρεστίζ από ένα χαμένο ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν. Η αναμέτρηση όμως κόντρα στη Ρόμα έδινε την ευκαιρία στους Νερατζούρι να επανέλθουν σε τροχιά επιτυχιών. Σε ένα πλαίσιο που θα τους έφερνε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μέσω επίδειξης δύναμης απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Και δυο «ζωγραφιές» αρκούσαν για να κάνουν τη διαφορά. Τα τρελά «Golazos» των Τζέκο και Σάντσες έριξαν στο καναβάτσο τους Ρωμαίους (2-0) και έστειλαν με... στυλ την Ίντερ στην επόμενη φάση του Coppa Italia, εκεί όπου πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μίλαν - Λάτσιο!

Το ξεκίνημα μάλιστα δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για τους Νερατζούρι. Μόλις στο 2΄ο Πέρισιτς βρήκε χώρο από την αριστερή πτέρυγα, σέρβιρε στον Τζέκο και εκείνος με απίθανο μονοκόμματο σουτ στον αέρα έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί βίαια στο πλεκτό του Πατρίσιο. Τρία λεπτά αργότερα πάντως, ο Μπαρέλα θα μπορούσε να του είχε... κλέψει τη δόξα. Κι αυτό διότι η «οβίδα» που εξαπέλυσε πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, πήρε επικίνδυνη τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά τελικά τράνταξε το δοκάρι του Πατρίσιο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν ακόμα μια ευκαιρία με κεφαλιά του Σκρίνιαρ (10΄), αλλά με το πέρασμα των λεπτών η Ρόμα κατάφερε να ισορροπήσει. Για λίγα εκατοστά μάλιστα έχασε στο 15΄την ισοφάριση! Ο Μικιταριάν έκανε τη σέντρα, ο Σκρίνιαρ βρήκε τη μπάλα και στην προσπάθειά του να απομακρύνει έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 19΄ο Χαντάνοβιτς είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Τζανιόλο και γλίτωσε τους Νερατζούρι από το πεντάλεπτο ξέσπασμα των Τζιαλορόσι, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Ρόμα άλλαξε διάθεση, αποφάσισε να πάρει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία άργησε να σημειωθεί. Κι όταν τελικά συνέβη, ο Χαντάνοβιτς είχε την απάντηση στο φοβερό σουτ του Ολιβέιρα (62΄), όπως και αντίστοιχα ο Πατρίσιο στη σουτάρα του Μπαρέλα δυο λεπτά αργότερα. Το ντεμαράζ χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 65΄με τον Σκρίνιαρ να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή από το σουτ του Τζανιόλο και στο 68΄έσκασε η βόμβα! Ο Σάντσες βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με φοβερή οβίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πατρίσιο, στέλνοντας την Ίντερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τον... αγαπημένο του «Μεάτσα» ,Μουρίνιο, απογοητευμένο πίσω στη Ρώμη.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Χαντάνοβιτς, Νταμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι (44΄Ντε Φράι), Νταρμιάν, Πέρισιτς (85΄Ντάμφρις), Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (85΄Βετσίνο), Μπαρέλα (85΄Τσαλχάνογλου), Σάντσες, Τζέκο (76΄Λαουτάρο)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ (46΄Κουμπούλα), Κάρσντορπ, Βίνια (76΄Ελ Σαράουϊ), Ολιβέιρα (70΄Πελεγκρίνι), Βερετού (70΄Κριστάντε), Μικιταριάν, Τζανιόλο, Έιμπραχαμ (89΄Αφένα - Γκιάν)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα