Κύπελλο Γερμανίας: Είναι αλλιώς να είσαι Ζανκτ Πάουλι

Κύπελλο Γερμανίας: Είναι αλλιώς να είσαι Ζανκτ Πάουλι

Newsroom
Κύπελλο Γερμανίας: Είναι αλλιώς να είσαι Ζανκτ Πάουλι

bet365

Η υπερήφανα διαφορετική Ζανκτ Πάουλι απέκλεισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ με δύναμη όλες τις αξίες της!

Υπολογίζεται ότι μόνο στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 11 εκατομμύρια οπαδοί των οποίων οι καρδιές χτυπούν για τη Ζανκτ Πάουλι. Έναν σύλλογο του οποίου το ταξίδι γίνεται κυρίως στη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας. Για την ακρίβεια μόνο οκτώ σεζόν έχει βρεθεί στην ελίτ. Η τελευταία φορά που ο σύλλογος που υμνεί τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη έπαιξε στα σαλόνια της Bundesliga ήταν το 2011.

Το βράδυ της Τρίτης (18/01), η ομάδα από τα προάστια του Αμβούργου επικράτησε 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ, την απέκλεισε από το γερμανικό κύπελλο και μέσα σε 90 λεπτά είδαμε στο γήπεδο τις αξίες που αντιπροσωπεύει και υπερασπίζεται. Οι παίκτες του Τίμο Σουλτς «έντυσαν» το έμβλημα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ όπως και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Οι οπαδοί στην κερκίδα είχαν κρεμάσει πανό που έκαναν ξεκάθαρο ότι ουδείς άνθρωπος μπορεί να προσδιορίζεται ως «παράνομος»: Kein Mensch ist illegal (κανείς δεν είναι παράνομος), ενώ στο τέλος του αγώνα ο αρχηγός της Philipp Ziereis έσπευσε να παρηγορήσει τον αντίπαλό του που ήταν απαρηγόρητος στον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται απλώς για κινήσεις άνευ ουσίας, μα για στάση ζωής που μοιράζεται ολόκληρη η κοινότητα των φιλάθλων της. Με συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, εκστρατείες, πολιτικές διαδηλώσεις. Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την σπουδαία νίκη της απέναντι στην παρέα του Έρλινγκ Χάαλαντ, ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 75.000 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης τους: «σπίτια, όχι πεζοδρόμια», μέσω της οποίας φροντίζουν τους άστεγους της πόλης.

Η πειρατική σημαία, περήφανο σύμβολο της κοινωνικής και πολιτικής στάσης του συλλόγου. Απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Μια ομάδα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών οπαδών στη χώρα, με σεβασμό στο πρόσωπο των οποίων πίεσαν την διοίκηση να αφαιρέσει μια σεξιστική διαφήμιση από το ανδρικό περιοδικό Maxim από το στάδιο Millerntor.

@Photo credits: fcstpauli
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα