Ολυμπιακός: Πρόταση να γίνει την Δευτέρα του Πάσχα ο τελικός του Κυπέλλου!

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Πρόταση να γίνει την Δευτέρα του Πάσχα ο τελικός του Κυπέλλου!

bet365

Ο Ολυμπιακός μέσω του Κώστα Καραπαπά κατέθεσε πρόταση να διεξαχθεί στις 3 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου, και όχι στις 22 του μήνα. Διαβάστε το σκεπτικό της πρότασης που έπεσε στο τραπέζι, η οποία ευνοεί όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη.

Πρόταση στη Λίγκα να μεταφερθεί στις 3 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του αντιπροέδρου της, Κώστα Καραπαπά. Τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου και ο λόγος που έριξαν στο τραπέζι την ιδέα οι «ερυθρόλευκοι» είναι ευεργητική για όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις και επειδή η χώρα βρίσκεται στην 20ή θέση του ranking, όλες οι ομάδες θα πρέπει να ξεκινήσουν τα προκριματικά τον Ιούλιο. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Αν ο τελικός, που είναι το τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν, γίνει στις 22 Μαΐου, τότε αντιλαμβάνεστε πως θα απομένει πολύ λίγος χρόνος για ξεκούραση. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 6 και 27 Απριλίου. Ακόμη κι έτσι να μείνει η ημερομηνία των αγώνων ρεβάνς, ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί στις 3 Μαΐου. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να γίνουν και νωρίτερα, δηλαδή το διήμερο 14-15 Απριλίου, στο οποίο υπάρχει κενό (είχε μείνει επίτηδες κενό υπό το ενδεχόμενο πρόκρισης του Ολυμπιακού στους οκτώ του Europa League.

Αν περάσει η πρόταση του Ολυμπιακού, τότε η σεζόν θα τελειώσει στις 16 Μαΐου. Θα κερδηθεί δηλαδή μια εβδομάδα ξεκούρασης επιπλέον. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν επίσης ότι η Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα που προτείνουν να γίνει ο τελικός, ευνοεί, ως εμπορική ημέρα, και τον τηλεοπτικό πάροχο, την Cosmote TV

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον ΠΑΣ και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αν υπάρξει συμφωνία ως προς την πρόταση των «ερυθρόλευκων», τότε θα σταλεί κοινό αίτημα στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΠΟ: Πάλι οι εκπρόσωποι του Big-4 στην εκτελεστική επιτροπή

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛAΔΑΣ NEWS FEED