Άρης: Είναι ο αγώνας της χρονιάς

Άρης: Είναι ο αγώνας της χρονιάς

bet365

Ο Άρης υποδέχεται (24/6, 19:00) την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βρεθεί στον τελικό του θεσμού έπειτα από δέκα χρόνια.

Όπως το είχε πει και ο Νίκος Γκάλης στις λεγόμενες glory days του ’87, μετά τη νίκη επί της Ιταλίας στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Εκείνη ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Εθνικής… «μέχρι την επόμενη». Για τον ποδοσφαιρικό Άρη, ο αποψινός αγώνας με την ΑΕΚ είναι ο σπουδαιότερος της χρονιάς μέχρι τον επόμενο αρκεί να βρει τρόπο να ανατρέψει την ήττα με 2-1 του πρώτου αγώνα στην Αθήνα. Το παραδέχθηκε εξάλλου και ο Γιώργος Δεληζήσης, το φώναξαν και οι οπαδοί της ομάδας με τη χθεσινή (23/6) εντυπωσιακή παρουσία τους στην προπόνηση της ομάδας με σκοπό την εμψύχωση των ποδοσφαιριστών. Αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα γιατί κρύβει έναν μεγάλο πόθο αλλά και τη λαχτάρα μετουσίωσης μιας διετούς προσπάθειας, έπειτα από την απόδραση του συλλόγου από τα πέτρινα χρόνια.

Οι «κίτρινοι» θα ήθελαν διαφορετικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Αυτή η ομάδα χαρακτηρίζεται από τους ισχυρούς δεσμούς της με τον κόσμο της κι έτσι η απαγόρευση επιστροφής των φιλάθλων στις κερκίδες στοιχειοθετεί ισχυρό πλήγμα. Είναι βέβαιο ότι οι φίλοι του Άρη θα βρεθούν στο «Κλ. Βικελίδης», θα σταθούν έξω από αυτό και θα κάνουν αυτό που συνηθίζουν. Έστω εξ’ αποστάσεως, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα.

Τα διλήμματα του Ένινγκ

Διαφορετικές συνθήκες θα ήθελε και ο Μίκαελ Ένινγκ καθώς και ο Γερμανός προπονητής έχει αντιληφθεί ότι αυτή η ομάδα αντλεί δύναμη από τον κόσμο της. Όπως θα προτιμούσε να είχε στη διάθεσή του τον Φραν Βέλεθ είτε τον Ούγκο Σόουζα. Αμφότεροι τέθηκαν εκτός μάχης λόγω προβλημάτων τραυματισμού κι έτσι ο 54χρονος προπονητής θα υποχρεωθεί να προχωρήσει και πάλι σε αλχημείες για να καλύψει την αμυντική αδυναμία. Ανεξαρτήτως των δοκιμών στις οποίες προχώρησε στις προπονήσεις, η αμφιβολία παραμένει στη σκέψη του. Δεν θέλει να «χαλάσει» το δίδυμο των Χαβιέρ Ματίγια-Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά θα αναγκαστεί να το κάνει. Ο Σάσα θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας κι αυτό θα επαναφέρει τον Λίντσεϊ Ροζ σε θέση στόπερ, δίπλα στον Γιώργο Δεληζήση. Ο Μιχάι Κόρχουτ θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά.

Τόνσο ή Μπα;

Κατά πάσα πιθανότητα, φανέλα βασικού θα πάρει ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής και παράλληλα θα διαδραματίσει τον ρόλο του παρτενέρ του Ματίγια. Ίσως γιατί ο Μάρτιν Τονσο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Άρη στο πρόσφατο παιχνίδι Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Καλή απόδοση είχε βέβαια και ο Αμπού Μπα ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας. Σαφέστατα, είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των δύο παικτών. Περισσότερο επιθετικογενής ο Τόνσο, καλύτερος στο ψηλό αλλά και στο ανασταλτικό παιχνίδι ο Μπα.

Ο Μαντσίνι κερδίσει τον Λάρσον

Πρόκειται για τη μοναδική αλλαγή τακτικής και όχι ανάγκης. Ο Μίκαελ Ένινγκ δείχνει να προτιμά τον Ντάνιελ Μαντσίνι για τον ρόλο του «κρυφού» επιθετικού σε σχέση με τον Ντάνι Λάρσον. Ο Αργεντίνος δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση καθώς αυτό έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου χρειάστηκε να αγωνιστεί έως και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γερμανός προπονητής περιμένει από τον Μαντσίνι να βοηθήσει (με τα τρεξίματά του) τους δύο κεντρικούς χαφ, δηλαδή να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην πίεση που θα ασκήσει ο Άρης στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Άλλες αλλαγές δεν προβλέπονται, καθώς η τριάδα στην επίθεση θα παραμείνει αναλλοίωτη. Είναι σαφές ότι ο Άρης περιμένει πολλά από τους Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη οι οποίοι θα αγωνιστούν στα άκρα αλλά και περισσότερα από τον Μπράουν Ιντέγε ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα