Παναθηναϊκός: Οταν ο Τερίμ αποφασίσει να σταματήσει τα πειράματα, ο «çilingir» θα τον ομορφύνει ακόμα πιο πολύ

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Οταν ο Τερίμ αποφασίσει να σταματήσει τα πειράματα, ο «çilingir» θα τον ομορφύνει ακόμα πιο πολύ

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις «δοκιμές» του Τερίμ, το ρίσκο που πήρε με τον Ατρόμητο, την τρομακτική αστοχία του Παναθηναϊκού και τον κίνδυνο να γκρεμίσει ό,τι έχτισε στην OPAP Arena και το Φάληρο.

Μόλις τρεις μέρες πριν από τον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μια ίδιας κλίμακας ομάδα. Είχε σέντερ φορ τότε (Σπόραρ), αλλά οι απουσίες του ήταν πάμπολλες: Βιλένα, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης, όλοι οι νέοι έξω. Επαιξε με ρεαλισμό. Ηταν σοβαρός και ταπεινός. Είχε πάθος, συγκέντρωση, πρώτο στόχο να μην δεχθεί γκολ. Και τα κατάφερε μια χαρά, επιτρέποντας στον αντίπαλο μία φάση, κι΄αυτή από έξοδο... κινδύνου του Λοντίγκιν! Ηθελε μόνο το αποτέλεσμα και το πήρε. Χθες δεν έπαιξε για το αποτέλεσμα. Και δεν το πήρε.

Χθες ο Παναθηναϊκός είχε φορ για 20 λεπτά στο τέλος. Είχε και Μπακασέτα και Βιλένα και Τζούρισιτς και Ούγκο και Ντραγκόφσκι και όλα τα καλά. Το υποτίμησε το ματς. Όχι τον αντίπαλο. Υποτίμησε τη βαρύτητα και τη σημασία του παιχνιδού. Ο Τερίμ έκανε οικειοθελώς δοκιμές και πειράματα. Αλλα του βγήκαν, άλλα όχι. Ρίσκαρε εν τη θελήσει του, όχι "αναγκαστικά" λόγω απωλειών. Το θεώρησε το ματς ιδανική ευκαιρία για να πάρουν χρόνο οι νέοι. Εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα «διόρθωσης» πιθανού λάθους επειδή υπάρχει ρεβάνς. Εμείς λέμε ότι (πάρα πολλά βάσει βαθμολογίας) περιθώρια διόρθωσης υπάρχουν στη regular season και στα play offs αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στην Τούμπα. Αντιθέτως, τώρα είναι πολύ στενό το πλαίσιο στη ρεβάνς του Περιστερίου. Από όλες τις πλευρές. Ειδικά αν έχει επιστρέψει με «μηδέν» από τη Θεσσαλονίκη.


Ηταν ένα απρόβλεπτο, συναρπαστικό, θαυμάσιο παιχνίδι το χθεσινό στη Λεωφόρο. Ενα ματς που θα μπορούσε να έχει 3-0 σκορ στο 25' και 1-3 στο 42'! Ενα ματς που θα μπορούσε να λήξει και με 5-3! Μ' έναν τραγικό αμυντικά και υπέροχο επιθετικά Παναθηναϊκό, ο οποίος πλήρωσε την αστοχία του και τα «πειράματα» του Τερίμ, ο οποίος αποφάσισε να βάλει ως βασικό όχι μόνο τον Ντραγκόφσκι (απολύτως λογικό αυτό), αλλά και δίδυμο στόπερ δυο νέους παίκτες που έχουν κάνει μαζί δυο προπονήσεις. Και εκτός αυτού, να παίξει σε όλο το ματς μόνο με έναν αμυντικό μέσο (Αράο αρχικά, Ρουμπέν Πέρεθ εν συνεχεία) παρότι έβλεπε ότι όποτε έφτανε η μπάλα στον Ανγκιέλσκι, ο Πολωνός έμοιαζε με... Λεβαντόφσκι, σπέρνοντας τον πανικό στον βαρύ Ακαϊντίν και στον Βίτορ Ούγκο που «ψαχνόταν».

Δείτε στα highlights πού είναι και τι κάνει ο Βιλένα στα δύο γκολ του Ατρομήτου (έτσι, για να πάρετε μια γεύση…) για να καταλάβετε κι εσείς – γιατί είναι πασιφανές εδώ και καιρό – ότι το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έτσι όπως αγωνίζεται με «δεκάρι» είναι το «οκτάρι» του και πως ο μοναδικός από τους υπάρχοντες που μπορεί να υπηρετήσει ικανοποιητικά το ρόλο είναι ο Ανταμ Τσέριν. Δείτε και πού είναι ο (δεξιός μπακ) Κώτσιρας στο κόρνερ από το οποίο ισοφαρίζει ο Ατρόμητος για να καταλάβετε ότι κάπου έχει χαθεί η μπαλίτσα...


Θα τα γράφαμε όλα αυτά αν ήταν πιο εύστοχος ο Αϊτόρ, ο Τζούρισιτς, ο Μπερνάρ, αν είχε ευστοχήσει ο Ιωαννίδης στο πέναλτι, στο οποίο ο Παναγιώτης Τσιντώντας κάνει (συνολικά στη φάση) μια από τις πιο εντυπωσιακές διπλές αποκρούσεις που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα; Ναι, αλλά η κουβέντα θα πήγαινε αλλού. Χθες ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο όμορφος, πολύ πιο γρήγορος, πολύ πιο πιεστικός και επιθετικός συγκριτικά με τα παιχνίδια του εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού. Ομως ο Ατρόμητος που αγωνιζόταν με πολλές απουσίες έχει ικανότερους μεσοεπιθετικούς από τους Γιαννιώτες και τους Αγρινιώτες. Και ειδικά χθες, είχε και σύμμαχο την παροιμιώδη αστοχία του Παναθηναϊκού. Καθαρή – καθαρότατη, αλλά όχι και δίκαιη βάσει εμφάνισης η επικράτηση του φιλοξενούμενου. Δίκαιη – ασφαλώς και πεντακάθαρη - ήταν η νίκη στο Περιστέρι, με τις γκάφες του Μπρινιόλι. Και κάπως έτσι, οι Περιστεριώτες έχουν πλέον 2/2 με το Τριφύλλι. Και με Γιοβάνοβιτς, στην «υπογραφή» του τέλους του από τον Παναθηναϊκό όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, και με Τερίμ, στην πρώτη ήττα του Τούρκου τεχνικού στον πράσινο πάγκο.

Τώρα διακυβεύεται η αύρα και η φόρα που πήρε από το Φάληρο

Ο Ιωαννίδης είπε με περίσσεια βεβαιότητα «θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε». Θα το έλεγε και επί Ιβάν, αυτή είναι η νοοτροπία του. Τώρα με Τερίμ, με τον οποίο ταιριάζει και σε... εξωστρεφή αυτοπεποίθηση; Θα το λέει και μια και δυο φορές. Ομως πλέον ο Παναθηναϊκός, τρεις μέρες μετά την Τούμπα και τέσσερις πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, δεν θα είναι το φαβορί στο Περιστέρι, κι ας είπε το αντίθετο ο ρεαλιστής Σάσα Ιλιτς. Πλέον η παρτίδα ήρθε στο 50% - 50%. Πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει σοβαρά να «πετάξει» την αύρα που απέκτησε με την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να βγει εκτός Κυπέλλου όντας φαβορί. Δεν θα είναι η πρώτη φορά: το έχει πάθει από τη Λαμία (δις) και από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οχι, όμως, με μπάτζετ 40 εκατ. Ευρώ...

Η πρόκριση είναι πια αβέβαιη. Το απολύτως βέβαιο είναι ότι ο Τάσος Μπακασέτας θα τον ομορφύνει πάρα πολύ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Οι κινήσεις του στο χώρο χωρίς τη μπάλα, η απλότητα, η ταχύτητα στις αποφάσεις του, οι πάσες και η διορατικότητά του, ο ποδοσφαιρικός εγκέφαλός του, θα μεταμορφώσουν τον Παναθηναϊκό. Οσο πιο γρήγορα ολοκληρώσει ο Τερίμ την περίοδο των υποχρεωτικών αλχημειών και των οικειοθελών δοκιμών /πειραμάτων, τόσο πιο εύκολα θα βρει ο Παναθηναϊκός την καινούρια του ταυτότητα που θα φέρει βαριά και φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του «çilingir».

Ο τρομερός «κλειδαράς», ο καλός Ντραγκόφσκι και ο απογοητευτικός Ακαϊντίν

Ο «κλειδαράς» (έτσι τον αποκαλούσαν στην Τουρκία επειδή «ξεκλείδωνε» με τα γκολ και τις ασίστ του τα παιχνίδια) έδειξε από το πρώτο ματς, παίζοντας με μισή προπόνηση (!) όντας άγνωστος μεταξύ αγνώστων, πόσο χαρισματικός και διψασμένος είναι. Ομως δεν αρκεί για να νικήσει ο Παναθηναϊκός τελικά και την ΑΕΚ στην οποία έχει απομείνει μόνο ο τίτλος και τον ΠΑΟΚ που έχει την καλύτερη εικόνα από όλους χωρίς να έχει δοκιμαστεί στα ντέρμπι του β' γύρου και τον Ολυμπιακό που ενισχύεται και σίγουρα δεν θα παραδώσει τα όπλα.

Θετικό τηρουμένων των αναλογιών ήταν χθες ήταν το ντεμπούτο και του Ντραγκόφσκι, ενώ, αντιθέτως, απογοητευτικός ήταν ο Ακαϊντίν και με πολλά προβλήματα ο σαφώς πιο «μπαλάτος» από τον Τούρκο, Βίτορ Ούγκο. Αν, δε, κρίνουμε από την έως τώρα αξιοποίηση του Σένκεφελντ επί Τερίμ, μάλλον οδεύει προς μονιμοποίηση στον πάγκο ή και στην εξέδρα, όπως χθες…

Υ.Γ. «Χαζό», αλλά σωστό (μέσω VAR) το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, πάρα πολλά υπέρ του Τριφυλλιού σφυρίγματα του Διαμαντόπουλου από το 75’ και έπειτα. Και επιτέλους ας πει κάποιος στους Ελληνες ρέφερις ότι κανένας κανονισμός διαιτησίας δεν αναγράφει «δεν δίνουμε κάρτες μέχρι το 40’». Αυτό είναι ακόμα μια ελληνική φαεινής ιδέα – πατέντα για να αποφεύγουμε τους μπελάδες, τις κόκκινες και τις γκρίνιες.

Υ.Γ.1: Όπως γνωρίζουν καλύτερα όσοι έχουν δεχθεί παντός είδους επιθέσεις και βία στη ζωή τους, όταν απειλούνται οικογενειακά σου πρόσωπα, την «ακούς» στη διαπασών. Η μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα καταπολεμηθεί με άδεια γήπεδα. Και η κυβέρνηση δεν δείχνει τόλμη έως τώρα γενικώς σ’ αυτό το πεδίο. Επαναλαμβάνω για 1000ή φορά: οι υποθέσεις της 17Ν και της Χρυσής Αυγής ήταν σαφείς αποδείξεις ότι για το κράτος και την αστυνομία δεν υπάρχει «δεν μπορώ». Υπάρχει «δεν θέλω». Τελεία και παύλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...