ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1: «Δον» Τοράλ και Μπάουμαν έβαλαν θεμέλια πρόκρισης (vids)

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Με δύο γκολ του υπέροχου Γιον Τοράλ, ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 την Κηφισιά στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ματς με υπηρεσιακούς τεχνικούς, καθώς έχουν απολυθεί οι Νταμπράουσκας και Αναστασίου - Απέκρουσε πέναλτι του Τεττέι στο 85' ο Μπάουμαν.

Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής στη «μάχη» των... υπηρεσιακών. Μερικές ώρες μετά τις αποχωρήρσεις των Βάλντας Νταμπράουσκας και Γιάννη Αναστασίου οι Κρητικοί νίκησαν με 3-1 την Κηφισιά στο «Γεντί Κουλέ» και πήραν προβάδισμα δυο γκολ για να υπερασπιστούν στη ρεβάνς της Καισαριανής τον ερχόμενο Γενάρη. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα περάσει θα αναμερηθεί στον επόμενο γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Athens Kalithea - Παναιτωλικός, με τους Αγρινιώτες να έχουν προβάδισμα μετά το πρώτο ματς.

Επιστροφή στις νίκες για τους Κρητικούς μετά από έξι αγώνες με τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Από την άλλη τρίτη διαδοχική «τριάρα» για την ομάδα των Βορείων Προαστίων μετά από αυτές με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι έχουν φτάσει τα επτά διαδοχικά ματς χωρίς νίκη, έχοντας σε αυτό το διάστημα πέντε ήττες και δυο ισοπαλίες.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Καραβέλα κατέβασε τον γηπεδούχο ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μπάουμαν ήταν στην εστία, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Λαμπρόπουλο και Θοράρισον μπροστά του. Μεγιάδο - Γκαγέγκος ήταν στο δίδυμο του άξονα, με τους Τοράλ, Νέιρα και Αμπάντα πίσω από τον Φελίπε.

Από την πλευρά της Κηφισιάς και ο Νώντας Κουτρομάνος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Κρίστινσον ήταν στα δοκάρια, με τους Μασούρα, Μποτία, Τσάπαν, Παρρά στην τετράδα της άμυνας. Παρτενέρ του αρχηγού Παπασάββα στον άξονα ήταν ο Ιπαλίμπο, με τον Ίλιεφ στο «10». Ματέους Σάντος και Αντερέγκεν ήταν στα άκρα, με τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Αμπάντα κερνούσε, Τοράλ έπινε

Το ματς ξεκίνησε με δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6' το σουτ του Τοράλ κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ο Αμπάντα το εκτέλεσε και ο Τοράλ με κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον. Η Κηφισιά «απάντησε» γρήγορα, καθώς στο 10' ο Ματέους Σάντος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Αντερέγκεν με προβολή από το δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε.

Οι Κρητικοί ανέκτησαν το προβάδισμα τους στο 25'. Ο Αμπάντα έκανε το γύρισμα, ο Τοράλ βρήκε χώρο ανάμεσα σε Παπασάββα - Τσάπαν και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Δυο ασίστ ο Αμπάντα και ισάριθμα γκολ ο Τοράλ.

Στο 37' ο διαιτητής Τσακαλίδης έδωσε πέναλτι σε πτώση του Οζέγκοβιτς μετά από ανάρτηση του Βούρου, όμως μετά από παρέμβαση του VAR ανακάλεσε την απόφαση του.

Ωραίος ο Φελίπε, μοιραίος ο Τεττέι

Η Κηφισιά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να να ισοφάρισε στο 48'. Ο Ματέους Σάντος έβγαλε γλυκιά σέντρα αλλά ο Οζέγκοβιτς από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ βρήκε και τρίτο γκολ στο 75'. Ο Θοράρινσον κουβάλησε την μπάλα, έπαιξε κάθετα, ο Τσάπαν δεν κατάφερε να κόψει και ο Φελίπε με ένα σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κηφισιάς.

Η Κηφισιά πίεσε για το γκολ που θα έκανε πιο εύκολη της ζωή της στη ρεβάνς και έφτασε κοντά στο να το βρει. Στο 85' ο Τεττέι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Βούρο, ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπάουμαν τον νίκησε. Στην επαναφορά ο Πρίτσας έστρωσε στον Τεττέι, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά τον έκοψε ο Λαμπρόπουλος

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Mπάουμαν, Μαρινάκης (61΄Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62΄Ριέρα), Τοράλ (69΄Ντίκο), Αμπάντα (80΄Γκλάζερ), Φελίπε.

Κηφισιά (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Μασούρας, Μποτία (59΄Σπίνος), Τσάπαν, Παρράς, Παπασάββας (69΄Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69΄Τεττέι), Σάντος (59΄Ματέους Σάντος), Οζέγκοβιτς (75΄Σμπώκος), Αντερέγκεν.

Tο πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των «16»

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός 0-2

Παναιτωλικός - Athens Kallitea 3-2

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1

ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

15.00 Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου

19.00 ΠΑΟΚ - Βόλος

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19.30 ΑΕΚ - Άρης

21.30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα προημιτελικά (16-18/1 και 23-25/1)

ΑΕΚ ή Άρης - Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

ΟΦΗ ή Κηφισιά - Παναιτωλικός ή Athens Kallithea FC

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός - ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης ή Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ ή Βόλος

Τα ημιτελικά (6-8/2 και 27-29/2)

1. Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος - Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος

2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Athens Kallithea - ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

Ο τελικός (18/5)

Νικητής 1 - Νικητής 2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα