Αστέρας - Πανσερραϊκός 0-2: «Λιοντάρια» για... προημιτελικό! (vids)

Φώτης Καρακούσης

bet365

Με σκόρερς τους Τομάς και Γκοτζαμανίδη ο Πανσερραϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά έκανε ο Πανσερραϊκός. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 2-0 στη Τρίπολη του Αστέρα και με τη ρεβάνς στις Σέρρες είναι το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσει στον θεσμό. Θυμίζουμε πως όποιος καταφέρει να προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ΠΑΟΚ – Βόλος με τους Θεσσαλονικείς να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Πως κατέβηκαν οι δύο ομάδες

O Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον Αστέρα με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία με τους Γκαρθία, Γκρόζτανιτς, Ατιένθα και Χουχούμη μπροστά του. Αλάγκμπε - Σουρλής ήταν δίδυμο στα χαφ με τους Ζουγλή, Σίτο, Ρεγκίς πίσω από τον Μιριτέλο.

Από την πλευρά του και ο Πάμπλο Γκαρσία κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Kάτσικας ήταν στα δοκάρια με τους Τσαγκαλίδη, Γκοτζαμανίδη, Θυμιάνη και Πεταυράκη στην άμυνα. Μορέιρα και Ουεντραόγκο ήταν τα αμυντικά χαφ με τους Σοφιανό, Μασαρίποφ και Τομάς πίσω από τον Μπαΐροβιτς,

Ο Αστέρας τον έλεγχο, ο Πανσερραϊκός το γκολ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο τον έλεγχο είχε ο Αστέρας, αλλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει την άμυνα των φιλοξενουμένων. Αυτοί με την σειρά τους έδωσαν βάρος στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να σκοράρουν. Συγκεκριμένα στο 38΄ο Μασαρίποφ βρήκε τον Τομάς και αυτός με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Νέα κόντρα 0-2 και στην συνέχεια μίλησε ο Κατσίκας

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν νωρίς να σκοράρουν με τον Σοφιανό να κάνει το 0-2. Η επίθεση του Πανσερραϊκού ήταν εξαιρετική με τον Χατζηστραβό να βρίσκει ιδανικά τον συμπαίκτη του και αυτός να σκοράρει. Ένα 0-2 που ο Πανσερραϊκός κράτησε με ευκολία καθώς όταν χρειάστηκε ο Κατσίκας ήταν εκεί και έτσι οι Σερραίοι πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην συνέχεια του Κυπέλλου. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 89' οι γηπεδούχοι φωνάζουν για γκολ που πέτυχαν και ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Κατσίκα, σε μια φάση που ο διαιτητής δεν πήγε να την δει στο VAR, γιατί στην σημερινή αναμέτρηση δεν υπήρχε VAR.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκρόζντανιτς (56' Καστάνιο), Ατιένθα, Ρουμπέ, Χουχούμης, Αλάγκμπε (46' Μουνάφο), Σουρλής (25' λ. τρ. Βαλιέντε), Ζούγλης, Σίτο (46' Καλτσάς), Κρεσπί (46' Μπαρτόλο), Μιριτέλο.

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Γκοτζαμανίδης (63' Μασκανάκης), Θυμιάνης, Πεταυράκης, Τσαγκαλίδης (6' λ. τρ. Δεληγιαννίδης), Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός, Μασαρίποφ (46' Χατζηστραβός), Τομάς (82' Οικονόμου), Μπαΐροβιτς (63' Άλεξιτς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των "16":

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός 0-2 (38' Τομάς, 56' Σοφιανός)

19.30 Παναιτωλικός - Athens Kallitea

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

17.30 ΟΦΗ - Κηφισιά

19.30 ΑΕΛ - Ατρόμητος

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

15.00 Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου

19.00 ΠΑΟΚ - Βόλος

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19.30 ΑΕΚ - Άρης

21.30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα προημιτελικά (16-18/1 και 23-25/1):

ΑΕΚ ή Άρης - Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

ΟΦΗ ή Κηφισιά - Παναιτωλικός ή Athens Kallithea FC

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός - ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης ή Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ ή Βόλος

Τα ημιτελικά (6-8/2 και 27-29/2):

1. Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος - Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος

2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Athens Kallithea - ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου

Ο τελικός (18/5):

Νικητής 1 - Νικητής 2

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα