Κύπελλο Ελλάδας: Συμπληρώνεται το παζλ των «16» με το ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα να τραβάει τα βλέμματα

Newsroom
Κύπελλο Ελλάδας: Συμπληρώνεται το παζλ των «16» με το ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα να τραβάει τα βλέμματα

bet365

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνεται την Πέμπτη (20/10) με το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena να ξεχωρίζει.

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζεται σήμερα (20/10) με άλλες πέντε αναμετρήσεις που θα βγάλουν τις τελευταίες πέντε ομάδες οι οποίες θα συμπληρώσουν το παζλ των «16» του θεσμού. Η αναμέτρηση που τραβάει τα βλέμματα είναι αυτή μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena στις 19:00.

Στην Ένωση ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει τους τραυματίες Άμραμπατ, Τσούμπερ και Φαν Βέερτ, ενώ μια ενόχληση της τελευταίας στιγμής άφησε εκτός και τον Μοχαμάντι. Επίσης στην 20αδα δεν μπήκαν για λόγους διαχείρισης οι Αθανασιάδης και Βίντα. Αντίθετα επιστρέφουν τόσο ο Σιντιμπέ, όσο και ο Τζαβέλλας με τον Γάλλο δεξιό μπακ να αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους κιτρινόμαυρους. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος δεν έχει στη διάθεση του τους Σταματελόπουλο, Σούλη, Ν. Λώλη, Κύρκο, Μουστάκα, Κόντε και Λέο.

Στις 15:00 ο ΟΦΗ κοντράρεται εκτός έδρας με την Κηφισιά. Στο στρατόπεδο των Κρητικών ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει στη διάθεσή του τους Ντίκο, Μπουζούκη, Τσιλιανίδη, Νέιρα, Μπιφουμά, Σηφάκη, Μανδά, Γρίβα, Στάικο και Καμάου.

Τα άλλα ματς της ημέρας με ώρα έναρξης στις 16:00 είναι Άγιος Νικόλαος - Αλμυρός, Ιωνικός Διαβατών - Απόλλων Παραλιμνίου και Πανελευσινιακός - Απόλλων Πόντου.

Το format της 5ης φάσης

Ειδικότερα στην 5η Φάση συμμετέχουν οι έξι (6) νικήτριες ομάδες από την 4η Φάση, οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και οι δέκα (10) ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες Άρης - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από την κλήρωση προέκυψαν δώδεκα (12) ζευγάρια και πρέπει να υπενθυμίσουμε πως δεν υπήρχαν περιορισμοί σε επίπεδο κλήρωσης. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Σύνολο αγώνων: δώδεκα (12). Προκρίνονται: δώδεκα (12) ομάδες. Στη 5η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι).

Η 6η φάση και η συνέχεια

Συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ – ΠΑΟΚ). Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί Σύνολο αγώνων οκτώ (8). Προκρίνονται οκτώ (8) ομάδες.

Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Άρθρο 14: Τελικός Αγώνας Κυπέλλου

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο..

Εάν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.. Εάν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εάν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία.

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τρίτη

Βόλος - Ιωνικός 4-0

Τετάρτη

15:00: ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2
15:00: Καλαμάτα - Παναιτωλικός 2-2 (4-3 πεν.)
15:00: Καλλιθέα - Βέροια 1-0
15:00: Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή 5-2
15:00: Αλμωπός Αριδαίας - Λαμία 0-2
18:00: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-3

Πέμπτη

15:00: Κηφισιά - ΟΦΗ (COSMOTE SPORTS TV 1)
16:00: Άγιος Νικόλαος - Αλμυρός
16:00: Ιωνικός Διαβατών - Απόλλων Παραλιμνίου
16:00: Πανελευσινιακός - Απόλλων Πόντου
19:00: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTE SPORTS TV 1)

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα