Βαρέλα στο Gazzetta: «Το γκολ με την ΑΕΚ ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ» (vids)

Βαρέλα στο Gazzetta: «Το γκολ με την ΑΕΚ ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ» (vids)

Βαρέλα στο Gazzetta: «Το γκολ με την ΑΕΚ ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ» (vids)

bet365

Ο Φερνάντο Βαρέλα είπε το δικό του «αντίο» στον κόσμο του ΠΑΟΚ και αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τις σημαντικότερες στιγμές που έζησε για έξι χρόνια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο Βαρέλα-junior υπέγραφε στην Μπενφίκα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο μπαμπάς Φερνάντο είχε «τελειώσει» από τον ΠΑΟΚ. Δεν σκέφτηκαν λάθος, απλά δεν έπεσαν «εκατό τοις εκατό» μέσα. Η διοίκηση «πάρκαρε» τον Αφρικανό στόπερ στα... δεύτερα, ο Λουτσέσκου τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας και υπήρξε ένα διάστημα που έκανε προπονήσεις στον ΠΑΟΚ Β μαζί με Πάμπλο Γκαρσία.

Για δεύτερη φορά, μετά το καλοκαίρι του 2019 και τα «μένω-φεύγω» μέχρι την ανανέωση του συμβολαίου του, η σχέση ΠΑΟΚ-Βαρέλα ακροβατούσε πάνω σ' ένα τεντωμένο σχοινί. Εκείνη την εποχή είχα γράψει, και επιμένω σ' αυτό, ότι στην περίπτωση του, ένα βασικό ερώτημα ήταν, πώς το…λες. Ότι (είμαι ο Φερνάντο Βαρέλα και) παίρνω τον κανακάρη μου και τον πάω στην Μπενφίκα. Απορρίπτοντας τον ΠΑΟΚ. Όχι τόσο δύσκολο, κατά την άποψή μου. Αρκεί να το πεις και όχι να το κρύψεις.

Οι επικοινωνιολόγοι μπορούν να συμβουλεύσουν τον κάθε Βαρέλα ό,τι θέλουν. Πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος. Για το αν πρέπει να λειτουργήσει ως επαγγελματίας ή να σκεφτεί διαφορετικά για το παιδί του. Όμως, τα media δύσκολα, πολύ δύσκολα, μπορούν να επηρεάσουν την κερκίδα. Ο κίνδυνος με την κερκίδα δεν είναι, εκεί που στηρίζει, ξαφνικά να στραφεί εναντίον σου. Ο κίνδυνος με την κερκίδα είναι άλλος. Να γυρίσει εναντίον σου, εμμέσως, οπότε ό,τι κι αν κάνεις να το βλέπουν με στραβό μάτι.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Γι' αυτό ακριβώς ήταν πολύ σπουδαία στιγμή το χειροκρότημα της Τούμπας το βράδυ της Τρίτης στην τελευταία, ίσως, παράσταση του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ούτε ο ίδιος περίμενε να τύχει αυτής της συμπεριφοράς από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. «Προσωπικά, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους φιλάθλους. Αυτό επειδή αποδέχομαι τα όσα λέει ο κόσμος. Δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω άσχημα ούτε για τον κόσμο, ούτε για τον ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα να φωνάξουν ξανά το όνομα μου, μετά από όσα έγιναν. Αλλά αυτή είναι η αναγνώριση ότι έκανα πάντα το καλύτερο για τον σύλλογο. Είναι μια αναγνώριση από τους καλύτερους οπαδούς, που με αναγνώρισαν ως έναν από τους καλύτερους της ιστορίας του ΠΑΟΚ», έλεγε στο gazzetta.gr έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας.

Το τέλος ήταν ακριβώς όπως το περίμενε και ενδεχομένως να το είχε σχεδιάσει στο μυαλό του. «Ναι έτσι το περίμενα. Για αυτό δεν είπα ποτέ τίποτα κακό για το κλαμπ, ακόμα και στην κακή περίοδο. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στην ομάδα και πάντα σεβόμουν τις αποφάσεις του για εμένα. Το τέλος ήταν εξαιρετικό . Έπαιξα καλά, ο κόσμος φώναξε το όνομα μου».

Ο κόσμος όταν δεν ξεχνά. Αναγνωρίζει. Τιμάει. Γνωρίζει. Ο Φερνάντο Βαρέλα ήρθε στην Ελλάδα με πολύ κόπο, αρκετές μέρες διαπραγματεύσεων, το καλοκαίρι του 2016. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ στον Μπεκάλι και στην Στεάουα Βουκουρεστίου προκειμένου να κάνει δικό του τον αρχηγό της. Όταν πρωτοήρθε ήταν ο μοναδικός πραγματικός πρωταθλητής (το είχε κατακτήσει δις με την Στεάουα το 2014 και το 2015) στα αποδυτήρια της Τούμπας, τώρα που φεύγει αφήνει πολλούς πρωταθλητές και κυπελλούχους πίσω του.

Μαζί με τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο είναι οι δύο ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους τίτλους στον ΠΑΟΚ. Ετοιμάζονται για τον πέμπτο τελικό τα έξι τελευταία χρόνια το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Θα είναι ο τελευταίος μου τελικός με τον ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Κρέσπο έχουμε τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της ομάδας και θέλουμε να κερδίσουμε ακόμα ένα. Όσο περισσότερους τίτλους κερδίζεις, τόσο περισσότερο σε σέβονται. Ελπίζω να τελειώσουμε τη σεζόν με ακόμα έναν τίτλο, γιατί φέτος το αξίζουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και ότι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. αλλά οι τελικοί είναι να τους κερδίζεις, όχι να τους παίζεις».

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ...»

Ο Βαρέλα συμπλήρωσε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα 214 συμμετοχές, 10 γκολ, ένα πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα, που ίσως γίνουν πέντε το Σάββατο, ένα γκολ (αυτό κόντρα στην ΑΕΚ) που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο την τελευταία δεκαετία στα μέρη μας.

Το γκολ που σημάδεψε την εξαετή παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει το κρυφό «αγκάθι» στην… καρδιά του Φερνάντο. «Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. H πιο δύσκολη στιγμή μου. Το γκολ μπήκε και θα παίρναμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ, αλλά δεν μέτρησε ποτέ. Όμως, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και καταφέραμε την επόμενη χρονιά να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, που ήταν και η μεγαλύτερη μου στιγμή με τον ΠΑΟΚ».

Στις 23 Ιουλίου του η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του από την Στεάουα Βουκουρεστίου, με τον Βαρέλα να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την ίδια μέρα και η ρουμανική ομάδα ανακοινώνει την μετακίνηση του 29χρονου, τότε, αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι. Σχεδόν έξι χρόνια μετά, φτάσαμε, στο τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου δημιουργήθηκαν πολλά συναισθήματα. Ωραίες στιγμές.

«Οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου και τις καριέρας μου. Όταν είχα έρθει εδώ, από την πρώτη ημέρα, ήξερα ότι στον σύλλογο υπάρχει η πίεση για νίκη, αλλά δεν περίμενα να έχουμε αυτή την απόδοση. Πετύχαμε περισσότερα από όσα περίμενα, ούτε στα καλύτερα μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα κατακτήσω τόσα τρόπαια. Θα θυμάμαι αυτή την ομάδα ως μια από τις καλύτερες της ζωής μου. Πάντα θα σέβομαι και θα αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Πλέον θα είμαι ένας από τους οπαδούς της ομάδας».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα