Παναθηναϊκός: Η διαδρομή στο Κύπελλο μέχρι και την παρουσία στον τελικό (vids)

Παναθηναϊκός: Η διαδρομή στο Κύπελλο μέχρι και την παρουσία στον τελικό (vids)

Παναθηναϊκός: Η διαδρομή στο Κύπελλο μέχρι και την παρουσία στον τελικό (vids)

bet365

Μια διαδρομή από το Περιστέρι, μέχρι τον Βόλο, την Καρδίτσα και την Λαμία. Από το γκολ του Καρλίτος, σε αυτό του Παλάσιος. Από το 2014, στον τελικό για πρώτη φορά. Αυτή είναι η φετινή διαδρομή του Παναθηναϊκού μέχρι τη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οκτώ χρόνια ήταν πολλά. Γεμάτα πολύ δύσκολες και πικρές στιγμές, γεμάτα αβεβαιότητα, γεμάτα μικρές αχτίδες φωτός που πρόσφεραν προσωρινή χαρά, αλλά τώρα, τα πάντα δείχνουν να έχουν μια πολύ γερή βάση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν καταφέρει να γίνουν συνώνυμοι της λέξης “εξέλιξη” και ο σοβαρότατος Παναθηναϊκός που εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο με αρχή, μέση και τέλος, έφτασε μέχρι και τον μεγάλο τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

  • Η πρώτη εκτός έδρας νίκη... έδειξε το δρόμο

Στις 27 του Οκτώβρη ο Παναθηναϊκός πήγε στο Περιστέρι με φόντο το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και η αλήθεια είναι ότι δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Ατρόμητο στην προσπάθεια εξασφάλισης της πρόκρισης.

Μάλιστα, το τελικό 1-0 επιβεβαίωσε και το πρώτο «διπλό» της ομάδας του Γιοβάνοβιτς από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου!

Ο Καρλίτος που σκόραρε, εκείνο το διάστημα ήταν... on fire έχοντας μετρήσει 7 τέρματα σε πέντε ματς, αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα σε αυτό το διάστημα μονάχα στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό.

  • Όρθωσε ανάστημα ο Βόλος, αλλά η Λεωφόρος οδήγησε στην πρόκριση

Το επόμενο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Βόλος που στο «Απόστολος Νικολαΐδης» έδειξε στους «πράσινους» πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρήσουν εύκολη υπόθεση τα δυο μεταξύ τους παιχνίδια.

Παρά την άνετη νίκη στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα στην έναρξη της σεζόν, οι Θεσσαλοί πέτυχαν τρία τέρματα στο ματς του δευτέρου γύρου, ωστόσο, το «τριφύλλι» στο Κύπελλο κατάφερε να τους πετάξει εκτός συνέχειας για να συνεχίσει τη διαδρομή του. Μακέντα και Αλεξανδρόπουλος είχαν σκοράρει στην πρώτη αναμέτρηση στην Αθήνα, το γκολ του Φερνάντες είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά (2-1), όμως, στη ρεβάνς ήρθε η πρόκριση.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ ώστε να είναι πιο ήρεμοι, φυσικά σε τέτοιες καταστάσεις υπολογίζεις και τον άγραφο νόμο που αναφέρει ότι «αυτός που χάνει τα γκολ, στο τέλος είναι αυτός που το δέχεται», ωστόσο, όλα πήγαν καλά και με το τελικό 0-0 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα προημιτελικά.

  • Διαφορά επιπέδου και ολική επαναφορά για Κουρμπέλη

Η Αναγέννηση Καρδίτσας το... έζησε απέναντι στον Παναθηναϊκό στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως, όλα είχαν τελειώσει... πριν καν ξεκινήσουν. Για την ακρίβεια, όλη η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο της πρώτης αναμέτρησης στη Λεωφόρο, στις 19 Ιανουαρίου. Τότε ήταν που ο Ματέους Βιτάλ πέτυχε τα τελευταία του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού έχοντας κάνει το 2-0 μέχρι το 20', ενώ, προτού φτάσει η ανάπαυλα είχε διαμορφωθεί το τελικό 4-0 με τους Αϊτόρ και Καρλίτος να συμμετέχουν στο σκοράρισμα.

Η ρεβάνς στην Καρδίτσα είχε τη δική της ιδιαίτερη ιστορία, σημασία και στιγμή. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έπειτα από 14 μήνες αποχής λόγω τραυματισμού και μετά από τεράστια προσπάθεια επέστρεψε στη δράση και ξαναπάτησε το χορτάρι σε αυτό το παιχνίδι που οδήγησε τους «πράσινους» μια ανάσα από τον τελικό.

Ο Παλάσιος ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης (1-0), με τον «Κούρμπε» να δακρύζει, να αισθάνεται ευλογημένος και να μιλάει με λόγια καρδιάς για την ευτυχία που βίωσε ξανά, με τη βοήθεια του Παναθηναϊκού και του φυσιοθεραπευτή, Ξενοφώντα Κωνσταντάκη.

  • Απορίας άξιο το 1-0 της Λεωφόρου και άνετα στον τελικό μετά το 2014

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και διεκδικεί το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Με τον ίδιο αντίπαλο, όπως και τότε, αλλά και στο ίδιο γήπεδο, όπως και τότε. Με κάτι παραπάνω από 21.000 οπαδούς στο πλευρό του για την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δείχνει να χτίζει κάτι καλό και φυσικά να έχει ήδη κάνει την ομάδα... εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας η Λαμία τέθηκε αντιμέτωπη με τους «πράσινους», οι οποίοι φυσικά στο παρελθόν έχουν δει την ομάδα της Φθιώτιδας να τους προκαλεί μεγάλα σοκ. Κι έτσι χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή η κατάσταση.

Το 1-0 της Λεωφόρου με το γκολ του Ιωαννίδη ήταν τρομερά φτωχό βάσει των απίθανων ευκαιριών που έφτιαξε και έχασε το «τριφύλλι», με την ρεβάνς όμως να ολοκληρώνεται κι εκείνη με νικηφόρο αποτέλεσμα (2-0) χάρη στους Ιωαννίδη και Παλάσιος.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα