Ούτε στον Μεσαίωνα

Θοδωρής Βασίλης
Ούτε στον Μεσαίωνα

bet365

Κάθε μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί μια υπενθύμιση πως αυτό το προϊόν θα παραμείνει για πάντα εκεί που είναι, στο βούρκο με τις λάσπες. Ο Θοδωρής Βασίληε γράφει για τα κωμικοτραγικά περιστατικά της Γ' Εθνικής στον γώνα του Πανιωνίου με τον Εθνικό.

Με τον όρο Μεσαίωνας προσδιορίζεται εκείνη η ιστορική περίοδος μετά το τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκραστορίας μέχρι και την Αναγέννηση όπου χαρακτηρίζεται από το σκοτάδι σε κάθε έκφανση της ζωής (διοίκηση, οικονομία, θρησκεία, κοινωνία, παιδεία). Με τον όρο Μεσαίωνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφερόμαστε σε εκείνα τα γεγονότα που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στην Ελλάδα το 2021.

Ο Πανιώνιος από το καλοκαίρι κάνει μια νέα προσπάθεια αναγέννησης του ποδοδσφαιρικού τμήματος με αργά και σταθερά βήματα στηριζόμενος σε μια νέα γενιά ανθρώπων, Πανιώνιων, μακριά από τις γνωστές νοοτροπίες που προκαλεί ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν στο πρωτάθλημα αυτό να αγωνιστούν με την Κ-19 κάτι που για τις άλλες ομάδες του ομίλου θεωρήθηκε ως ένας αντίπαλος που μπορεί να λειτουργούσε και ως σάκος του μποξ. Στη Νέα Σμύρνη όμως γνώριζαν καλά τι υλικό και τι διαμάντια υπήρχαν στην δεύτερη ομάδα. Μετά από λίγο καιρό το έμαθαν και οι αντίπαλοι με τον καλύτερο τρόπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εκεί τα παιδιά του Δημήτρη Κοροπούλη όχι μόνο έκαναν την μετάβαση από παιδιά σε άντρες, αλλά έδειξαν από τι χαρακτήρα είναι φτιαγμένοι. Είναι εκείνοι που έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο αναγέννησης του συλλόγου και όπως φαίνεται δείχνουν έτοιμοι από καιρό να τα καταφέρουν. Έχοντας το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, ο Ιστορικός είχε στρογγυλοκαθήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό όμως όπως φάνηκε ενόχλησε τις άλλες ομάδες φτάνοντας στα κωμικοτραγικά συμβάντα του Σαββατοκύριακου στην Καλλιθέα για τον αγώνα με τον Εθνικό. Ο Εθνικός μια ομάδα ιστορική η οποία όπως φαίνεται μόνο η ιστορία υπάρχει για να θυμίζει πόσο σημαντική ομάδα υπήρξε. Γιατί κατά τα άλλα αυτά που έγιναν τοι σίγουρο ότι μικραίνουν τον σπουδαίο αυτό σύλλογο του Πειραιά. Δύο 24ωρα πριν από το παιχνίδι ο Εθνικός έκανε γνωστό πως το ματς δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση με απόφαση του Δ.Σ. του! Ο λόγος; Να μην έχουν αγωνιστική εικόνα του Εθνικού οι επόμενοι αντιπάλοι του! Μάλιστα, η απόφαση αυτή παρέμεινε παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Δήμος Νέας Σμύρνης προσφέρθηκε να καλύψει με δικά του έξοδα την παραγωγή του αγώνα. Μιλάμε για αποφάσεις που λάμβαναν χώρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο την δεκαετία του 50' και του 60'. Είναι το λιγότερο αστείο να νομίζει κανείς πως ο κάθε προπονητής και η κάθε ομάδα δεν μπορεί να μάθει για τον αντίπαλό της.

Στον Πανιώνιο είχαν λάβει το μήνυμα αφού από τις αρχές της εβδομάδας κυκλοφορούσαν φήμες ακόμα και για τους διαιτητές που θα ορίζονταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι «κυανέρυθροι» ανησυχούσαν για τις πιθανές αποφάσεις των διαιτητών και για τον λόγο αυτό εξέδωσαν και ανακοίνωση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Και δυστυχώς γι αυτούς η επιβεβαίωση ήρθε την Κυριακή.

Οι Νεοσμυρνιώτες ετοιμάζονταν να προσθέσουν άλλη μια νίκη την οποία κρατούσαν μέχρι και το 90ο λεπτό όταν ο Καδδάς έδωσε -το λιγότερο αμφισβητούμενο - πέναλτι στον Εθνικό για να ισοφαρίσει. Το πρόβλημα για τον Πανιώνιο δεν ήταν το πέναλτι, άλλωστε μια αμφισβητούμενη φάση μπορείς να την τοποθετήσεις και στην γκρίζα ζώνη, αλλά η εν γένει συμπεριφορά της διαιτησίας. Από νωρίς οι παίκτες του Κοροπούλη άρχισαν να γεμίζουν κάρτες την ώρα που πολλές υποσχόμενες επιθέσεις σταματούσαν με ανύπασρκτα οφσάιντ. Δεν ήταν τυχαία και η νέα ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής.
'
Και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Πανιώνιο. Ακόμα κι έτσι ο Ιστορικός παραμένει μόνος πρώτος και ετοιμάζεται για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος όπου στόχος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο. Άλλωστε, με κάθε σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, αυτό αρμόζει στον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο μέγεθος που αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη ακολουθεί το ματς με την Ηλιούπολη που θα κρίνει κατά πολύ την πρώτη θέση, αφού η Ηλιούπολη βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Πανιώνιο. Μια ομάδα που ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και θα έρθει να τα παίξει όλα για όλα για να πάρει τη νίκη και να ξεπεράσει στην βαθμολογία τους «κυανέρυθρους».

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της Γ' Εθνικής. Και για όσους ασχολούνται με τον οργανισμό Πανιώνιος μπορεί να τους φάνηκαν τα περιστατικά αυτά πρωτόγνωρα αλλά ίσως τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του συλλόγου να συνειδητοποιήσουν ότι καλώς ή κακώς την ομάδα θα την σημαδεύουν. Γι αυτό όσο νωρίτερα καταφέρει να ξεφύγει τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους.

Διαβάστε επίσης

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα