Πανιώνιος: Το απόγευμα που τα πιτσιρίκια έγιναν άνδρες!

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Το απόγευμα που τα πιτσιρίκια έγιναν άνδρες!

bet365

Ο Πανιώνιος πέρασε από το κλουβί του Κορυδαλλού κι έδειξε πως τα πιτσιρίκια ενηλικιώθηκαν για τα καλά. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Μίλαν - Ρόμα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Η φετινή χρονιά για τον Πανιώνιο είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία του συλλόγου. Οι γνωστές καταστάσεις του καλοκαιριού τον έφεραν στην Γ' Εθνική με έναν σύλλογο να πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Για μια ομάδα που είχε συνηθίσει να παίρνει νίκες κόντρα στους καλύτερους της χώρας και να διεκδικεί κατά καιρούς την έξοδο στην Ευρώπη, να πρέπει να αρχίσει την τουρ στις γειτονιές της Αθήνας κόντρα σε ομάδες που θα τον βλέπουν σαν Μπαρτσελόνα και ως ο αντίπαλος που θα πρέπει να κερδίζουν όλοι, η προσαρμογή στις συνθήκες αυτές συνήθως παίρνει χρόνο για να γίνει.

Για τον Πανιώνιο η φετινή χρονιά στην Γ' Εθνική μπορεί να θεωρηθεί και ως διδακτική για το μέλλον και το πως θα λειτουργήσει όταν θα μπουν στην σωστή σειρά οι πραγματικοί στόχοι. Όπως είναι γνωστό οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν δικαίωμα ανόδου στην Football League κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν οι παίκτες του Δημήτρη Κοροπούλη τερματίσουν πρώτοι το εισιτήριο της ανόδου θα πάει στην αμέσως επόμενη ομάδα.

Με αυτή την σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού αυτό που είχε σημασία για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα και το αν τα παιδιά αυτά στους ώμους των οποίων έπεσε το βάρος της επανεκκίνησης του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Και αν η πρεμιέρα και η ευρεία νίκη επί του Πανναξιακού θα μπορούσε να ξεγελάσει κάποιον (ενθουσιασμός πρεμιέρας, φανέλα, γήπεδο Νέας Σμύρνη συσπείρωση και στήριξη από τον κόσμο έξω από το γήπεδο), το χθεσινό ματς στο κλουβί του Κορυδαλλού αποτελούσε ένα πραγματικό τεστ χαρακτήρα για τα αμούστακα παιδιά του Κοροπούλη. Γιατί τέτοια ματς είναι που μπορούν να αλλάξουν για πάντα το μέλλον των αγοριών αυτών, είτε με την κάθε Προοδευτική να σε καλωσορίζει με τον πιο σκληρό τρόπο στα νέα δεδομένα είτε να πάρεις μια νίκη που θα μετατρέψει ένα αμούστακο παιδί σε άνδρα.

Και η χθεσινή νίκη έδειξε ότι τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οτι το «κυανέρυθρο» μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα. Κόντρα σε μια ομάδα που σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έπαιζε σκληρά, ίσως κάποιες φορές υπέρμετρα σε σημείο αντιαθλητικά, η Κ-19 του Πανιωνίου (με 2-3 έμπειρες πινελιές) έδειξε τρομερό χαρακτήρα. Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στον Δημήτρη Κοροπούλη για την δουλειά που έχει κάνει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας παρουσιάζοντας μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος, μια ομάδα που παλεύει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ενός αγώνα, με παίκτες που έχουν καταλάβει ότι τα ονόματα τους θα αποτελούν πλέον για πάντα μέρος της ιστορίας του συλλόγου σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά.

Για την εικόνα υγείας που αποπνέει το ποδοσφαιρικό τμήμα εδώ θα πρέπει να σταθούμε και στους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά είτε από τον Γιάννη Μανιάτη και τον Νίκο Σπυρόπουλο μέχρι και τους όχι και τόσο γνωστούς στο μη Πανιώνιο κοινό όπως οι Σκούρας και Κωσταρίδης μέχρι τα παιδιά που ήταν και στις δύσκολες στιγμές και παρέμειναν και συνεχίζουν να βοηθάνε είτε από νέες θέσεις (Μπιτσικώκος) είτε από τις ίδιες (Καραγιάννης) βάζοντας πλάτη για το καλό του τμήματος.

Το τι θα γράφει το σκορ μετά το τέλος των 90 λεπτών την φετινή χρονιά μπαίνει σε δεύτερο πλάνο (από την στιγμή που ο Πανιώνιος δεν μπορεί να ανέβει), και αυτό που έχει σημασία είναι ο σύλλογος να κερδίσει ξανά πίσω την χαμένη του αξιοπρέπεια. Και σιγά σιγά ο νέος άνεμος που πνέει στη Νέα Σμύρνη, χαρίζει αυτό που είχε χαθεί. Την δροσιά που θα έπρεπε να υπάρχει στην Πλατεία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα