«Ελενίτσα, η ζωή μου όλη» (pics)

Θοδωρής Βασίλης
«Ελενίτσα, η ζωή μου όλη» (pics)

bet365

Ο Μάριος Ωραιόπουλος, ο διαιτητής ο οποίος έκανε την είσοδο του με μπλουζάκι με αφιέρωση στη νεογέννητη κόρη του, μίλησε στο gazzetta.gr για το πως αποφάσισε να κάνει την αφιέρωση, το πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι η πατρότητα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τις ευχές που του έστειλαν.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο και τα μηνύματα που στέλνει στον κόσμο είναι αυτά του στεγνού επαγγελματισμού αφήνοντας στην άκρη το όποιο συναίσθημα μας συνδέει με τον βασιλιά των σπορ, την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης είδαμε μια εικόνα διαφορετική. Μια εικόνα γεμάτη αγάπη και χαρά, μια εικόνα που γέμισε τις καρδιές μας στις δυστοπικές αυτές ημέρες που ζει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και όλη η ανθρωπότητα.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Πανιωνίου με την Μαρκό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάριος Ωραιόπουλος, μας πρόσφερε την εικόνα της αγωνιστικής. Ο Καλύμνιος διαιτητής έκανε την είσοδο του, φορώντας μπλουζάκι με αφιέρωση στη νεογέννητη κόρη του, Ελένη, που έγραφε: «Το ομορφότερο πλάσμα του κόσμου για μένα είσαι εσύ»!.

Όπως ήταν λογικό η όμορφη αυτή πράξη του Μάριου Ωραιόπουλου, ειδικά σε μια περίοδο που οι αγώνες διεξάγονται χωρίς το πιο σημαντικό στοιχείο, τους οπαδούς. Το gazzetta.gr μίλησε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Σαββατοκύριακου ο οποίος αποκάλυψε πως αποφάσισε να κάνει την αφιέρωση, το πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι η πατρότητα, ενώ ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τις ευχές που του μετέφεραν.

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να μην ήταν για το πως αποφάσισε να κάνει την αφιέρωση. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά η πατρότητα με έχει αλλάξει εντελώς. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει τι συναισθήματα σου δημιουργεί. Πλέον κοιμάμαι και ξυπνάω έχοντας στο μυαλό μου την μικρή. Το είχα στο μυαλό μου και ήθελα να της κάνω μια ξεχωριστή αφιέρωση, να της αφιερώσω το πρώτο μου παιχνίδι. Από την στιγμή κιόλας που ορίστηκα να διαιτητεύσω σε ένα ιστορικό γήπεδο όπως αυτό της Νέας Σμύρνης μια μεγάλη ομάδα όπως ήταν ο Πανιώνιος δεν το σκέφτηκα στιγμή. Η δεύτερη μου αγάπη μετά την οικογένεια είναι το ποδόσφαιρο και σκέφτηκα ότι θα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός. Κι ευχαριστώ το ποδόσφαιρο που μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω όλο αυτό».

Ο ίδιος είχε αποφασίσει να το κρατήσει μυστικό αφού μόνο η σύζυγος του γνώριζε για το μπλουζάκι. «Δεν το είχα πει σε κανέναν με εξαίρεση την σύζυγό μου. Αλλά και η ίδια το έμαθε μια ημέρα πριν φύγω για Αθήνα. Της άρεσε πολύ ως σκέψη και ειδικά όταν το είδε και στις φωτογραφίες της άρεσε ακόμα περισσότερο».

Η αφιέρωση αυτή δεν έγινε άμεσα αντιληπτή, αφού οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα λόγω της πανδημίας δεν έδωσαν την δυνατότητα τόσο στους παίκτες όσο και σε όσους επίσημους βρέθηκαν στις εξέδρες. «Λόγω των συνθηκών πρώτα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες και μετά εμείς οι διαιτητές με τους αρχηγούς. Δεν το κατάλαβαν αμέσως αφού ήταν αφοσιωμένοι στα του παιχνιδιού. Αλλά τους ευχαριστώ γιατί ήταν συνεργάσιμοι κατά την διάρκεια του αγώνα και βοήθησαν με την συμπεριφορά τους για να έχουμε ένα ωραίο αγώνα».

Όπως ήταν λογικό το μπλουζάκι αυτό έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, και όχι μόνο στην Κάλυμνο με τον Μάριο να δέχεται πολλά συγχαρητήρια για την αφιέρωση. «Να σου πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλη έκταση. Ήταν πολλά τα μηνύματα και όχι μόνο από τους γνωστούς μου, αλλά από όλο τον κόσμο. Και τους ευχαριστώ όλους για τα λόγια αγάπης που έστειλαν».

Ίδια εικόνα και στο νησί όπου δεν σταμάτησαν να λένε μπράβο στον συντοπίτη τους. «Πραγματικά ήταν απίστευτο. Όπως τα σχόλια στα social media έτσι κι εδώ στο νησί τα μηνύματα ήταν πολλά. Ο κόσμος αγκάλιασε την κίνηση αυτή, κι ένας λόγος παραπάνω που ήταν χαρούμενοι ήταν ότι προήλθε από έναν δικό τους άνθρωπο από το νησί. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να κάνω αυτό για την κορούλα μου και ήταν πολύ ωραίο που άρεσε σε όλους».

Για τον Μάριο το ποδόσφαιρο και η διαιτησία είναι η δεύτερή του αγάπη, αλλά πόσο εύκολο είναι για κάποιον που ζει σε ακριτική περιοχή όπως είναι η Κάλυμνος με τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει ένα τέτοιο μέρος. «Είναι δύσκολο. Ειδικά για εμάς που θα πρέπει να δουλεύουμε και να προπονούμαστε μόνοι μας, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Το καλό είναι ότι έχω ισχυρή θέληση και παλεύω για το όνειρό μου που είναι η διαιτησία».

Το όνειρο του είναι κάποια στιγμή να αξιωθεί να διαιτητεύσει αγώνα στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. «Παλεύω και θα δώσω τα πάντα μέσα από την δουλειά μου να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα που είναι κάποια στιγμή να διαιτητεύσω στην Super League. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Η ελληνική διαιτησία έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με τον Μάριο Ωραιόπουλο να τονίζει πως στην Ελλάδα έχουμε πολλούς καλούς διαιτητές. «Δεν θέλω να πάρω θέση για τα όσα λέγονται, αλλά εγώ ξέρω ότι στην χώρα μας έχουμε πολλούς καλούς διαιτητές, όπως ο Τάσος Σιδηρόπουλος που έχει βρεθεί στα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά και ο Τάσος Παπαπέτρου».

o

Στις μικρές κατηγορίες το έργο του διαιτητή είναι πιο δύσκολο, αφού εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και διόρθωσης κάποιου λάθους από το VAR, και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί η κατάσταση ακόμα και να ξεφύγει. «Εμείς οι διαιτητές πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας στα όσα ακούμε στα γήπεδα. Είναι στην διαδικασία του αγώνα όσο και αν δεν είναι ωραίο. Προσωπικά δεν με αγγίζουν τα αρνητικά σχόλια. Για μένα μετά την οικογένεια που είναι ότι πιο ιερό, το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο πράγμα που αγαπώ και δεν σκέφτηκα στιγμή να μην ασχοληθώ με αυτό. Λάθη θα γίνονται κι εγώ προσωπικά προσπαθώ να παρακολουθώ τους αγώνες μου στο βίντεο και να βλέπω τα λάθη μου ώστε να γίνομαι ακόμα καλύτερος στο επόμενο παιχνίδι».

Ολοκληρώνοντας την εξομολόγησή του στο gazzetta.gr ο Μάριος Ωραιόπουλος ευχήθηκε να μην μείνει στο μπλουζάκι, αλλά να του δοθεί η ευκαιρία να μπει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την Ελενίτσα του αγκαλιά. «Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να με συνοδεύσει με την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το γούρι μου, η δύναμή μου. Εύχομαι να περάσουμε γρήγορα όλο αυτό που περνάμε, να έχουμε όλοι υγεία και να ευχαριστήσω όλους για τις ευχές και τα ωραία μηνύματα που μου έστειλαν. Και προσωπικά θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω την οικογένεια μου αφού δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς την στήριξη τους».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα