Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-2

Gazzetta team
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-2

bet365

Η Άρσεναλ πήρε μια δύσκολη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας με 1-2 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ χάρη στο γκολ του Θεμπάγιος στο 91'.

Μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται από χθες στους «4» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, και η Άρσεναλ έκλεισε μια θέση στα ημιτελικά μετά τη νίκη της με 1-2 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μπράμαλ Λέιν». Μια πρόκριση που ήρθε με αρκετό... ιδρώτα, με τον Θεμπάγιος να δίνει τη λύση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ οι «Λεπίδες» είχαν ισοφαρίσει στο 87'! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε ως αλλαγή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Προβάδισμα χάρη στο πέναλτι του Πεπέ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ... στρίμωξε στο πρώτο δεκάλεπτο την Άρσεναλ στα «σχοινιά» και μετά την καλή ευκαιρία από τον Ρόμπινσεον στο 8', ο Λούνστραμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR καθώς ο σκόρερ των «Λεπίδων» βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να απειλήσει στο ελάχιστο, αλλά ευτύχησε στο 25' να πάρει κεφάλι στο σκορ κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του Λακαζέτ μέσα στην περιοχή. Ο Πεπέ που ανέλαβε να το εκτελέσει, βρήκε δίχτυα για το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα ως εκείνη τη στιγμή.

Το γκολ έδωσε πνοή στους «Κανονιέρηδες», οι οποίοι στο 29' πλησίασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα πάλι με τον Πεπέ, με τον Χέντερσον να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ. Πάντως λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έφτασε ξανά κοντά σε ένα γκολ, με τον Μαρτίνες να λέει «όχι» στην προσπάθεια του Νόργουντ.

Φινάλε – θρίλερ και πρόκριση με Θεμπάγιος

Οι «Λεπίδες» δεν μπορούσαν να βρουν όμως δίχτυα παρά τις τελικές που δημιουργούσαν. Κι αυτό ήταν κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο αμαρκάριστος Μπάσαμ στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Από εκεί και μετά ο ρυθμός χάθηκε, με την Άρσεναλ να έχει στο μυαλό της πως να συντηρήσει αυτό το 0-1 και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά. Τελικά οι παίκτες του Γουάιλντερ έφεραν τον προημιτελικό στα ίσια τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' όταν έπειτα από ένα δυνατό πλάγιο, η άμυνα της Άρσεναλκ δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» και ο ΜακΓκόλντρικ τιμώρησε το λάθος για το 1-1.

Όλα έδειχναν πως ο προημιτελικός θα πήγαινε στην παράταση, ωστόσο στις καθυστερήσεις η Άρσεναλ βρήκε τη λύση με τον Θεμπάγιος, ο οποίος στο 91' μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση νίκησε τον Χέντερσον στέλνοντας τους «Κανονιέρηδες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι συνθέσεις:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Κρις Γουάιλντερ): Χέντερσον, Μπάσαμ (76'Σαρπ), Στίβενς, Μπάλντοκ (62' Φρίμαν), Ρόμπινσον, Έγκαν, Φλεκ, Νόργουντ, Λούντστραμ (35' Μπέργκε), ΜακΓκόλντρικ, ΜακΜπέρνι

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Νταβίντ Λουίζ (54' Χόλντινγκ), Μουστάφι, Κολάσινατς, Τίρνεϊ, Τσάκα, Μέιτλαντ - Νάιλς, Γουίλοκ (67' Θεμπάγιος), Σάκα, Λακαζέτ (67' Ενκετιά), Πεπέ (93' Παπασταθόπουλος)

 

FA CUP Τελευταία Νέα