Λιβερπουλ - Νόριτς: «You'll never walk alone» σημαία για την Ουκρανία στο «Ανφιλντ»

Newsroom
Λιβερπουλ - Νόριτς: «You'll never walk alone» σημαία για την Ουκρανία στο «Ανφιλντ»

bet365

Μια σημαία στα κίτρινο - μπλε χρώματα της ουκρανικής σημαίας στο Anfield με το πιο γνωστό slogan ύμνου συλλόγου: το minimum μήνυμα στήριξης στον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό μέσα από ένα ματς Κυπέλλου Λίβερπουλ - Νόριτς.

Μόλις πριν από τρεις ημέρες, λίγα λεπτά μετά από τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι στον τελικό του Carabao (Λιγκ) Cup, ο πολιτικοποιημένος Γιούργκεν Κλοπ δεν δίστασε να μιλήσει δημοσίως και να πάρει θέση για την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. «Είναι ακατανόητο για εμένα. Είμαι 54 ετών, σχεδόν 55 και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας ενήλικας βάζει ολόκληρο τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση, ειδικά τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Γνωρίζω πολλούς Ουκρανούς, όπως και Ρώσους. Προφανώς δεν το κάνουν εκείνοι, πρόκειται για τον πόλεμο ενός πολύ κακού ανθρώπου. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, όπως σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Από όταν ξεκίνησε όλο αυτό είμαστε όλοι μόνιμα στο τηλέφωνο. Πρώην παίκτες μου πιθανότατα είναι στον πόλεμο τώρα», είχε ο Γερμανός τεχνικός των «Κόκκινων».

Και σήμερα, στο ματς Κυπέλλου της Λίβερπουλ εναντίον της Νόριτς, αποδείχθηκε πως το «No Politica» τουλάχιστον γ' αυτόν τον πόλεμο, έχει καταργηθεί οριστικά από τα γήπεδα. Ακόμα και από τα «clean», αψεγάδιαστα, αγγλικά. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο με γηραιό φίλαθλο της Λίβερπουλ, ο οποίος ανεμίζει τη «You'll never walk alone» οπαδική σημαία του στα χρώματα της Ουκρανίας που βομβαρδίζεται. Οταν ένα τραγούδι γίνεται ο παγκοσμίως πιο γνωστός ύμνος ενεός συλλόγου και ακούγεται ως το πιο ταιριαστό μήνυμα υποστήριξης στον άμαχο πληθυσμό μιας χώρας που δέχεται πυρά χωρίς να ευθύνεται σε τίποτα...

@Photo credits: Associated Press
 

FA CUP Τελευταία Νέα