Ο Γκάρι Νέβιλ τα είπε όλα όπως πρέπει

Ο Γκάρι Νέβιλ τα είπε όλα όπως πρέπει

bet365

O Μάκης Παπασημακόπουλος προσκυνά τον Γκάρι Νέβιλ για όλα όσα είπε σε live μετάδοση για την European Super League.

Από χθες το απόγευμα η είδηση έχει πέσει σαν βόμβα. Δικαίως. Δεν είναι άλλωστε λίγο πράγμα να γίνεται γνωστό ότι λίγο πριν η ΟΥΕΦΑ ανακοινώσει την νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ, 12 σύλλογοι-μεγαθήρια του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου ουσιαστικά λένε «τα λέμε» και ετοιμάζονται να φτιάξουν μια δική τους, «κλειστή» λίγκα. Η European Super League, όπως ενδεχομένως θα λέγεται το εγχείρημα, ουσιαστικά υποβιβάζει την αξία όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά ασφαλώς και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μιας και μέσα σε μια νύχτα, ή έστω, ένα απόγευμα θα χάσει τις ακόλουθες ομάδες:

- οι Big 6 της Αγγλίας (Σίτι και Γιουνάητεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ)
- οι τρεις «μεγάλοι» της Ισπανίας (Ρεάλ, Μπάρτσα, Ατλέτικο)
- οι τρεις «μεγάλοι» της Ιταλίας (Μίλαν, Γιούβε, Ίντερ)

Το θέμα της επικείμενης ανακοίνωσης των «αμαρτωλών» 12, έγινε πρώτο θέμα κουβέντας σε όλες τις αθλητικές εκπομπές του πλανήτη, αλλά λίγες κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό που έλαβε χώρα στο στούντιο του Sky Sports. Εκεί, ο πρώην δεξιός οπισθοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάητεντ και της εθνικής Αγγλίας Γκάρι Νέβιλ, που είναι πλέον ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιρικούς σχολιαστές της Αγγλίας, «όπλισε» και άνοιξε πυρ κατά των έξι αγγλικών ομάδων που ουσιαστικά απειλούν να ανατινάξουν όλο το οικοδόμημα του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας με άφθονη οργή να «χρωματίζει» την φωνή του, ο Νέβιλ δεν χαρίστηκε σε κανέναν, ούτε καν στην ομάδα της καρδιάς του, σε ένα ΕΠΙΚΟ rant που με το σπαθί του έκανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον γύρο του κόσμου.

Παρακάτω ακολουθεί όλο το κείμενο της «επίθεσης» του Γκάρι Νέβιλ στο αγγλικό Big 6. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και 40 χρόνια και δηλώνω αηδιασμένος, απόλυτα αηδιασμένος.

Είμαι αηδιασμένος περισσότερο με την Μάντσεστερ Γιουνάητεντ και την Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ λέει πως είναι μια ομάδα του λάου, το “You’ll Never Walk Alone», το κλαμπ των οπαδών. Η Μάντσεστερ Γιουνάητεντ, 100 χρόνια, γεννημένη από εργάτες της περιοχής και θέλουν να μπουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς ανταγωνισμό, από το οποίο δεν μπορούν να υποβιβαστούν. Είναι ξεκάθαρα ντροπή και πρέπει σε αυτήν την χώρα να πάρουμε πίσω την δύναμη από τους συλλόγους που βρίσκονται στην κορυφή της λίγκας και σε αυτούς βάζω και την ομάδα μου.

Μιλάω εδώ και 12 μήνες ως μέλος ενός άλλου γκρουπ για την ανάγκη θέσπισης ενός ανεξάρτητου συντονιστικού οργάνου το οποίο θα διενεργήσει ελέγχους και θα βάλει κανόνες ώστε να μην γίνει όλο αυτό. Είναι καθαρή απληστία, είναι κίβδηλοι, οι ιδιοκτήτες αυτού του κλαμπ, οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι, δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο σε αυτήν την χώρα.

Έχουν γραφτεί 100 χρόνια ποδοσφαίρου σε αυτήν την χώρα, με οπαδούς που έχουν ζήσει και έχουν αγαπήσει τις ομάδες τους και πρέπει να τους προστατέψουμε, πρέπει να προστατέψουμε τους φιλάθλους. Προσωπικά ωφελήθηκα από το ποδόσφαιρο, έχω βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο, έχω επενδύσει λεφτά σε έναν σύλλογο και σε καμία περίπτωση δεν είμαι αντίθετος στο να υπάρχει χρήμα στο ποδόσφαιρο. Αλλά οι αρχές και το ήθος του δίκαιου ανταγωνισμού και το δικαίωμα να παίξεις το παιχνίδι πρέπει να προστατευτούν, για να μπορεί η Λέστερ να πάρει το πρωτάθλημα και να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάητεντ δεν είναι καν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε η Άρσεναλ, την είδαμε και νωρίτερα είναι ένας σύλλογος σε μαύρα χάλια αυτήν την περίοδο. Η Τότεναμ κι αυτή δεν βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτήν την στιγμή και θέλει να βρίσκεται με κάποια θεϊκή εντολή εκεί; Είναι ένα κακό ανέκδοτο και ήρθε πλέον η ώρα να υπάρξει ένα ανεξάρτητο συντονιστικό όργανο, να σταματήσει αυτούς τους συλλόγους από το να ελέγχουν την εξουσία. Αρκετά ως εδώ.

Κίνητρο η απληστία

Το κίνητρό τους είναι η απληστία. Η αντίδρασή μου νωρίτερα δεν ήταν βασισμένη στο συναίσθημα, να τους αφαιρεθούν πόντοι αύριο κιόλας, να πάνε στην ουρά της βαθμολογίας, να τους αφαιρεθούν χρήματα, πρέπει οπωσδήποτε να πατάξουμε αυτό που πάει να γίνει. Είναι εγκληματικό, είναι εγκληματική πράξη εναντίον των φίλων του ποδοσφαίρου σε αυτήν την χώρα, σε αυτό να είμαστε ξεκάθαροι, μιλάμε για το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο, το μεγαλύτερο άθλημα στη χώρα και μιλάμε για μια εγκληματική πράξη εναντίον των φιλάθλων, τόσο απλά. Αφαιρέστε τους πόντους, αφαιρέστε τους χρήματα και τιμωρείστε τους.

Μιλάμε για δειλούς, δεν ακούς ποτέ να μιλούν οι ιδιοκτήτες αυτών των συλλόγων. Απόλυτα δειλοί, δεν έχουν καμία φωνή. Θα κρυφτούν πιθανώς για μερικές εβδομάδες και μετά θα πουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτό, ότι απλά το συζήτησαν. Ειλικρινά στην καρδιά μιας πανδημίας, μιας οικονομικής κρίσης, υπάρχουν σύλλογοι στην National League που χρεοκοπούν, που απολύουν παίκτες και έχεις αυτούς τους τύπους να κάνουν συναντήσεις στο Zoom και να μιλούν για την απόσπασή τους από την λίγκα ώστε να υπηρετήσουν την απληστία τους. Μιλάμε για ανέκδοτο.

Σίγουρα την ώρα που μιλάμε θα διορθώνουν την δήλωσή τους γιατί θα έχουν δει τις αντιδράσεις, όχι μόνο από άτομα εδώ στο κανάλι, όχι μόνο στα social media, όχι μόνο από την κυβέρνηση, θα τα μαζέψουν γιατί είναι δειλοί, όλοι τους, σε αυτό να είμαστε ξεκάθαροι.

Ας συνεργαστούμε, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, ένα καλύτερο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είμαι ενάντια στον εκσυγχρονισμό των διοργανώσεων, έχουν κάνει βήματα προόδου τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα πρέπει να μείνουν στάσιμα, αλλά εδώ μιλάμε για κλοπή, μια ξεκάθαρη κλοπή και η επιλογή της χρονικής περιόδου είναι απαίσια. Σε τι κόσμο ζουν αυτοί οι άνθρωποι, που πιστεύουν ότι μπορούν να προωθήσουν αυτήν την ιδέα αυτήν την χρονική στιγμή;

Δεν δείχνουν την παραμικρή αφοσίωση σε αυτήν την χώρα και σε αυτά τα πρωταθλήματα. Ως εδώ. Δεν υπάρχει φίλος του ποδοσφαίρου σε αυτήν την χώρα που δεν θα είναι έξαλλος με αυτήν την συζήτηση και αυτές τις ανακοινώσεις. Ο Ρόι (Κην) αγαπάει την Γιουνάητεντ, εγώ αγαπώ την Γιουνάητεντ, ο Μάηκα (Ρίτσαρντς) αγαπάει την Σίτι, εδώ όμως μιλάμε για την αποκήρυξη του ίδιου του συλλόγου, με ιστορίες όπως αυτή.

150 χρόνια μπάλας στον κάλαθο των αρχήστων

Σοβαρά τώρα, πως μπορείς να σκεφτείς να παρακολουθήσεις ένα ματς εδώ όταν έχεις αφήσει πίσω σου 14 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ; Οι ομάδες τις Τσάπιονσιπ είναι νεκρές, η EFL1 και η EFL2 πέθαναν, το National League, το σύστημα για το οποίο πάλεψες για 150 χρόνια, όλα θα χαθούν εξαιτίας αυτών των έξι συλλόγων. Είναι ντροπή, δεν θα γίνει πότε, ας τους αφήσουμε να φύγουν και ας τους τιμωρήσουμε άμεσα.

Αν ανακοινώσουν ότι έχουν συντάξει μια επιστολή η οποία φέρει την υπογραφή των έξι συλλόγων, τότε πρέπει άμεσα να τιμωρηθούν σκληρά. Τεράστια πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, αφαίρεση τίτλων, ποιος νοιάζεται; Ας πάρει τον τίτλο η Μπέρνλι, η Φούλαμ, ας μείνει στην κατηγορία η Φούλαμ, ας υποβιβαστεί η Λίβερπουλ, η Γιουνάητεντ, η Άρσεναλ, γιατί για να είμαστε δίκαιοι, αυτοί οι τρεις σύλλογοι είναι η ιστορία αυτής της χώρας, άρα και αυτοί που πρέπει να υποφέρουν περισσότερο για κάτι τέτοιο.

Ναι, η Τσέλσι και η Σίτι είναι προσφάτως πλούσιες και ασφαλώς δεν είμαι χαρούμενος ούτε με αυτές. Για την Τότεναμ δεν με νοιάζει, αλλά η Γιουνάητεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Η ιστορία και η παράδοση που υπάρχει μέσα σε αυτούς τους τρεις συλλόγους είναι τεράστια. Για μένα έχει αξία, έχει αξία η ιστορία και η παράδοση αυτών των συλλόγων, αλλά αυτήν την χρονική στιγμή μας απογοητεύουν.

Η Λίβερπουλ, σοβαρά τώρα, πηγαίνετε στους δρόμους του Λίβερπουλ, δεν έχω κάποια φοβερή σχέση μαζί τους, δεν μου αρέσουν και ούτε εγώ τους αρέσω, αλλά πάντα πίστευα ότι πάνω από όλα έχουν ειλικρίνεια, ακεραιότητα, ότι φροντίζουν τους ανθρώπους τους. Αυτό πάει, ξεχάστε το. Αν υπογράψουν αυτήν την επιστολή, είναι το ίδιο με τους υπόλοιπους».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ως στήλη και ως συντάκτης της το μόνο που μένει να προσθέσω είναι το εξής:

Είσαι πολύ μεγάλη ΑΡΡΩΣΤΙΑ Γκάρι μου. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

Κέρδισε έως 1.000.000€ (εγγυημένα 220.000€) σε έναν από τους μεγαλύτερους Cash διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ! (21+) Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος