ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Φίλαθλοι Μπριζ κατά Τσέφεριν: «Δεν κάνεις για πρόεδρος της UEFA»

Φίλαθλοι Μπριζ κατά Τσέφεριν: «Δεν κάνεις για πρόεδρος της UEFA»

Φίλαθλοι Μπριζ κατά Τσέφεριν: «Δεν κάνεις για πρόεδρος της UEFA»

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της Κλαμπ Μπριζ έστειλε επιστολή – καταγγελία στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για την πίεση του να μην διακοπεί οριστικά το βελγικό πρωτάθλημα.

Η (αρχική) απόφαση της βελγικής λίγκας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της θορύβησε την UEFA, η οποία έφτασε στο σημείο να «απειλήσει» με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις ομάδες των χωρών που δεν θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους, στην σκιά της κρίσης του κορονοϊού.

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων της Κλαμπ Μπριζ, η οποία θα κατακτούσε και το φετινό πρωτάθλημα σε περίπτωση οριστικής διακοπής, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με την οποία ζητάει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, υποστηρίζει ότι «η δημόσια υγεία είναι πιο σημαντική» και διαφωνεί κάθετα με την διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

«Για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι χρειάζονται περισσότεροι από τους 22 παίκτες και τους διαιτητές. Πρέπει να σκεφτούμε τους αστυνομικούς, τους σεκιουριτάδες, τους μάγειρες, τα τεχνικά τιμ, αυτούς που φροντίζουν το χορτάρι, τους δημοσιογράφους...

Κύριε Τσέφεριν, θα αφήνατε την κόρη σας να είναι ένας από αυτούς τους απαραίτητους ανθρώπους για την διεξαγωγή ενός αγώνα αυτό το καλοκαίρι; Πιστεύουμε πως η απάντηση θα είναι «όχι».

Αν είστε ικανός να λέτε ότι είναι καλύτερο το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους, από το να μην υπάρχει καθόλου ποδόσφαιρο, τότε δεν έχετε αρετές για να ηγείσθαι της UEFA.

Πάρτε την λογική απόφαση, ακόμα και αν πονάει από οικονομικής πλευράς. Και, συν τοις άλλοις, μην τιμωρήσετε ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους, αρνούμενος τίτλος και συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».